Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (349)

maddy 

všechny recenze uživatele

Pôvodný Vacation bola neškodná, priemerná komédia pre celú hodinu, akurát vhodná na nedeľné dopoludnie. Tento sequel/remake v jednom by chcel byť letnou R-kovou komédiou po vzore We're the Millers, no je skôr komédiou ktorá nevie pre koho by vlastne chcela byť určená. Výsledkom je podivný mix komédie pre všetkých a zároveň pre nikoho. Chvíľu sa tu tak servírujú hodnoty ako z komédie pre celú rodinu ako sa musia mať všetci radi no matter what, inokedy infantilný humor kde sa brat mláti s bratom, tretí krát zase sexistický humor pri ktorom Chris Hemsworth vystavuje na obdiv svoje prirodzenie, prípadne až nechutne fekálny humor počas ktorého sa hlavné postavy kúpu medzi mŕtvolami a mažú hovnami alebo sú zavalení vnútornostiam kravy. Nehovorím, že Vacation nemá aj lepšie chvíľky a pár fajn vtípkov ako napríklad ten s vysvetľovaním čo je to rimjob, ale často krát bohužiaľ strieda vtipné situácie s totálnou trápnosťou a ten pomer je väčšinou na strane trápnosti, takže keď vám už bude jednu chvíľu pripadať Vacatoin ako iba trochu vulgárnejšia komédia pre všetkých, zrazu tu začne inak skvelá Christina Applegate nekontrolovane zvracať a skutočne to nie je vôbec vtipné. Vacation chce byť tak silene vtipnou komédiou za každú cenu, že kompletne všetky situácie ženie až do extrémov a tie vulgarity a nechutnosti tak pôsobia maximálne samoúčelne než by bavili. Režisér sa tu namiesto toho, aby film pôsobil ako nejaký kompaktný celok snaží narvať čo najviac potenciálne vtipných scénok, ktoré spolu neladia a často ničia aj tých pár pozitívnych chvíľ ktoré Vacation rozhodne má. Dokážem sa bez problémov baviť na hrubom vulgárnom, aj fekálnom humore, ale musí to mať aspoň nejaký koncept a byť vo filme vo vyváženom pomere. Vo Vacation je však bez ľadu a skladu doslovne narvané všetko od tej najnechutnejšej komédie po moralizovanie pre celú rodinu a spolu to jednoducho nefunguje. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Protože Dobytek s Torisiomem psali, že to je řachanda, tak jsem na to kouknul. Je to taková jednohubka, nicméně s pár opravdu ostrými momenty a slušnou frekvencí fórů. Fekálně-sexuálních je dost, ale jsou tu i povedené konverzačky. Za mně dobrej pedofilní kamioňák, korejská navigace, koupání v horkých pramenech, pán s mazlíkem - krysou, nahánění krav nebo dobře vybavenej strejda Hank (nebo jak se to jmenoval). /// viděl jsem to ještě jednou a smál jsem se nahlas na spoustě míst. Hodnocení jsem zvýšil že 4 na 5. ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele

30%, to, že každá scénka a fór byly předvídatelné bych zase jako velkou tragedii nebral, ale bylo dost smutné pokoukání, působilo to nuceně a ke smíchu to mělo hodně daleko - škoda, v každém případě, natočit dobrou komedii je náročné a chce to nejen vtipný scénář, ale i herecky a režijně zvládnuté vypointování. No jo, snad někdy příště ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $31miliónovTržby USA $58,884,188 Tržby Celosvetovo $104,884,188 Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,540,443Tržby za predaj DVD v USA $6,639,345║ tuctová planoba, kde nič poriadne nefunguje tobôž to otrasné obsadenie a prízemný humor tu nemá ten správny dopad a len vyprcháva do prázdna, na desať suchých gagov pripadá jeden vydarený, čo je strašne málo, oproti tématicky podobným My sme Millerovci je toto dosť zbytočná záležitosť /videl v kine: 35%/ ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Není to koncepčně tak podařené, jako jízda Chevyho Chase, ale to je i dobou a odstupem času. Jako pokráčování jeho syna v rodinné tradici, to ale nedopadlo vůbec špatně, protože u nemála scén jsem se fakt poctivě zasmál a to je to poslání. Jako nejslabší část považuju návštěvu ségry s Thorem, to mě vůbec nebavilo. PS: Albánské auto je na nějakou nominaci, protože takovou obludu, nabušenou... ehm... "technologiemi" a krásně sedící tomuto snímku fakt neznám :-)) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Randy Quaid si nemohol zopakovať rolu bratranca Eddieho, kvôli jeho zatknutiu. (Game90)
  • Kamionista (Norman Reedus) prenasleduje Griswoldovcov na ťahači Kenworth W-900. (Laslo)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama