Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Demonn k tomuto seriálu (2)

Westworld (2016) 

Na WW musí každý ocenit námět i když ten sahá již do 70 let, takže za něj současným filmařům nebudeme dávat žádné zásluhy. Co dál jsem dokázal ocenit bylo nádherné prostředí, ve kterém se děj odehrával a samozřejmě zpracování, velkolepou výpravu a triky. Co ovšem nemohu ocenit je velmi utahaná první polovina celé serie, která se velmi pozvolným tempem snaží diváka uvést do děje a do fungování parku. Tento úvod mohl být určitě o dvě epizody kratší. Z počátku jsem také měl dojem, že děj protahují postavy a příběhové linky, které jsou pro děj nedůležité. Ke konci jsem sice pochopil, že důležité byly ale do té doby prostě nudily. Až šestým dílem konečně začala pořádná akce, která nás měla dovést k výbornému vygradování. To vše ovšem bylo proloženo spoustou rádoby intelektuálních plků, které vás ovšem budou nudit, pokud nejste rádoby intelektuál a také zmatenými restrospektivami, které ovšem měly za účel diváka zmást a navodit asi podbný pocit zmatenosti, který měly i samotné výtvory...já bohužel nejsem úplně rád maten, takže bych těch restrospektiv taky trochu ubral. Z postav si člověk oblíbí maximálně tak Dr. Forda v podání přesvědčivého Hopkinse. Ostatní herecké výkony byly sice dobré ale postavy si oblíbíte jen těžko. Dávám solidních 79% ()

Contrapasso (2016) (S01E05) 

Zatím dávám 75% za všechny epizody ale jesli se brzy opravdu nezačne něco dít, obávám se, že první serii možná ani nedokoukám a mé hodnocení prudce klesne. Námět seriálu je vskutku geniální, režie a herecké výkony skvělé...jen kdyby to občas nebyla taková nuda. Spousta dějových linek, které doufám vyústí v něco velkého a nečekaného ale většina z nich a možná vlastně všechny jsou dost nudné. Zlatá hra o trůny, kde se na konci každého dílu semlelo něco, co vás posadí na prdel. Tady se v podstatě od začátku nesemlelo nic a tak nezbývá než doufat, že alespoň konec první série nabídne něco "velkého" a nebude se muset čekat na druhou serii...to už by totiž bylo čekání beze mě. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama