Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (286)

Merkin odpad!

všechny recenze uživatele

Na dobrých kaneňácích se dal postavit pevný základ prvního a možná i druhého dílu. Ale vtip a důvtip nejsou nevyčerpatelné a s tím, jak se bortil humor a ztrácela se jakás takás úroveň, sesouval se celý štáb do údolí trapnosti a bezduchosti. Něco tak laciného a zcela nekorektního jsem už dlouho neviděla. Z toho už se ven nedostanou! ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Ani páté pokračování nejznámějšího českého rádobykomediálního filmového bizáru se nedokázalo vyhrabat z pomyslného odpadového bahna. A proč? Protože tam chodí Dejdar půlku filmu s afrem na hlavě, Bučková zpívá nejtrapnější vánoční song ever, hraje tam Láďa Hruška, přibylo "vtipů" se sexuální tématikou, jedna z postav má úchylku na sex se zvířaty, teenager zdědí po dědečkovi bordel, probíhá tam pánský striptýz v růžových zaječích kostýmech a na závěr sjede Vašek Vydra na lyžích kopec sněhu na náměstí. Jenom si tak v duchu představuju situaci, kdy scénárista dopsal scénář a řekl si: "Jo, tohle bude pecka. Pod to se rád podepíšu." ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nečakajte prekvapenie. Ani dokonca tá Vianočná atmosféra nieje dostačujúca. Zabudnite na Vianočnú atmosféru Pelíškov. No a k hereckým výkonom netreba komentár, pretože nik kto hrá v Kameňákoch sa nemôže nazývať hercom. Iba ak skrachovaným.Po trilógii Zdeňka Trošky sa Kameňáku chopili iní tvorcovia. Štvorku mal pod palcom Ján Novák a bola to najhoršia časť série. Päťku si zobral na starosť F.A. Brabec, ktorý má za sebou isté projekty a podarilo sa mu blbosťou prekonať aj hroznú štvorku. Ísť do Kameňáku je ako naraziť na dno. Do Vianočného Kameňáku sa dostali iba povinné scény s vtipmi, ktoré zväčša poznáte, na budovanie vzťahov postáv alebo vašej priazne nie je čas. Vtipy sú skôr kruté, väčšinou ošúchané. Iste, niektoré možno považovať za celkom odvážne, no kadencia je relatívne nízka, čo je problém. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dívat se na to kvůli některým vtipům ještě dá, ale každopádně je to strašný pád oproti předchozím čtyřem dílům. A ty podmínky, ve kterých to natáčeli.... Na každém záběru je poznat, že tady se šetřilo penězi, kde se dalo. Ať už to prostředí maloměsta, odpadových kulis a interiérů a především ta škála těch herců. S výjimkou samotného Vydry je to jeden vyhořelý herec vedle druhého (Duchoslav, Upír Krejčí, Pitkin, Krampol, Pomeje....) a pak spousta takových herců, co se herci snaží být (Hruška, Gránský a především ten syn Alice Bendové). Jen nechápu, proč se do toho propůjčil Dejdar. Troška musí po tomhle kroutit hlavou, kam jeho Kameňák došel. Zpestřením byla snad jen Bučková, která se tentokrát asi po dlouhé době najedla a v závěru mě překvapil upravený Svařák od Harleje v podání již zemřelého Šafránka. [4159. hodnocení, 230. komentář, 15%, 53. nejhorší film] ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Vánoční Kaměňák je ještě odlišnější od původní Troškovy trilogie než předchozí díl. Zoufalou nevtipnost (zasmál jsem se asi 2x) se tvůrci snaží kompenzovat ještě větším důrazem na bezúčelné sexistiké a vulgární scény (divím se, že si Nova tohle troufla odvysílat před 22. hodinou). Velice křečovitě se scénáristé snaží vysvětlovat absenci Jany Paulové (Vilma Nováková) a Josefa Laufera (Leo Kohn). Manželka Lea Kohna Sára už mi připadala lehce senilní. Celý film je protkán neskutečnou ujetostí, což korunuje obsazení Ládi Hrušky, který svým zoufalým nehereckým projevem trumfnul i Pavla Novotného. Parodie na prezidenta Zemana (kterého nepochybně namluvil Petr Jablonský - jeho typické "jo" totiž předvádí i na Frekvenci 1 a prezdident Zeman ho ve skutečnosti takto nepoužívá) byla dost neoriginální, leč je to jedna z nejlepších z scén v celkově dost nepovedeném filmu. Bohumil Klepl byl bez nějakého detailnějšího vysvětlení nahrazen Janem Antonínem Duchoslavem, Václav Vydra je pořád svůj a jeho typické "kurňa" je asi jedna z mála zapamatovatelnějších věcí na filmu. Kromě toho se ho pořád snaží marně sbalit Dana Morávková, která se dokonce maskuje tak, aby vypadala jako Vilma Nováková. Martin Dejdar má občas nějaký ten povedenější vtípek, Alice Bendová si zopakovala svou typickou (a už tolikrát viděnou) hereckou polohu. Úplně jsem nepochopil, proč Lucia Molnárová hraje zdravotní sestru, když v předchozím díle hrála starostovu hloupou asistentku (zřejmě si stačila doplnit zdravotnické vzdělání). Jsem zvědavý, jestli to tvůrci dotáhnou na druhou Kameňákovskou trilogii. Troška ale zatím na plné čáře vítězí. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (7)

  • V záběrech na dům starého Pepana (Václav Vydra) - je jasně viděž, že jde o umělý sníh. Tvůrci filmu si nedali ani práci s tím, aby poprášili sněhem i několik vedlejších domů. Stejná chyba se sněhem je ve scéně z náměstí, kde je očividně  uřízlá sněhová vrstva, která z ničeho nic končí a za ní je naprosto čisté prostředí náměstí. (ČSFD)
  • Film se natáčel v Mělníku. (SONY_)

Reklama

Reklama