Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (304)

lamps 

všechny recenze uživatele

„My arm helped us find the Earth!“ Tohle napsali a natočili lidé, kteří milují nejen původní Cloverfield, ale všechna vesmírná dobrodružství Vetřelcem počínaje a konverzační epizodou seriálového Star Treku konče. Cloverfield Paradox je filmem, na němž je podivným způsobem sympatické, že ačkoli stěží stojí na nohou coby samostatné dílo a vymýšlí nejabsurdnější cestičky k napojení na předchůdce, přece právě v procesu napojování na rozběhnutý fikční svět vytváří pozoruhodně neodhadnutelnou a zábavnou hru s divákem, která startuje od úvodních minut a končí dokonale bizarním posledním záběrem. Bohužel, s přihlédnutím k náladě a fyzické nátuře předchozích dílů, je tohle ve výsledku šíleně nevyrovnaný projekt, kde se naivně splétají hororové prvky s přitroublým humorem a navzdory originální premise přesahujícího děje se okatě vykrádá snad každá vesmírná sci-fi. Že se po psychologicky a režijně našponované dvojce dočkáme obyčejného béčka, kterým se méně nadaní tvůrci snaží vzdát hold všemu a záhadu ušatého monstra cedit skrze nepřesvědčivé dimenzionální otvory, to je zkrátka zklamání jak hrom. Oceňuji několik vtipných nápadů a snahu o zachování obdobně omezeného narativu, který více nakousne než vyřeší, ale tady se toho pouze uchvátaně „nakouslo“ mnohem více, než může jeden kvalitní film unést.. Více zde ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Cloverfield série doteď vnášela do žánru něco nového, ať už šlo o formu v prvním, či změnou měřítka v druhém případě. Ale za tímhle horizontem absurdních událostí z jiné dimenze nevidím nic než snahu přiživit se na slavném jméně. Základní chybou, jak už to v příbězích o napadených vesmírných lodích bývá, je anonymita členů posádky, a tudíž naprostý nezájem o jejich další setrvání ve filmu. Scénář si vzhledem k povaze nebezpečí cucá z prstu šokující zvraty, což vás může bavit ze začátku, kdy ještě máte za to, že jde o část plánu, a ne část improvizace čerpající inspiraci z Vetřelce, Sunshine, nedávného Života a bůhvíčeho dalšího. Komické vstupy Chrise O´Dowda sem sice vůbec nezapadají, ale jsou na úrovni, a i to mě utvrdilo v tom, že tomu snímku by bylo daleko lépe jako čisté komedii bez cloverfieldovské nálepky. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale tak prečo nie, rozširovanie mytológie takýmto smerom ma bavilo. Každý z trojice filmov tejto už trilógie je absolútne rozdielny, zasadený do iného žánru/subžánru. So scenárom som ok, samozrejme nejaké chyby by som určite našiel, väčším problémom je skôr spracovanie. Respektíve gradovanie deja, ktoré vzhľadom na potenciál zápletky bolo tuctové a dokonca aj ten záver mohol byť bombastický, lenže záverečná scéna je nakrútená čisto wtf spôsobom a myslím, že primárne môže aj za všeobecné sklamanie z tohto filmu. Ono sa tu totiž prejavila sila rezistencie posledného okamžiku. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

V Cloverfield univerzu je to po loňském výborném kousku docela ostuda. Námět tu nijak nevyčnívá jen tupě kopíruje děj klasických sci-fi na vesmírné lodi a vyloženě plýtvá s tak dobrým obsazením, které se tu podařilo shromáždit. Není to nijak špatné a plní to svůj účel zábavy, ale na takový film rychle zapomenu. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Film, který je možná až moc chytrý a místy až moc vědeckofantastický, a má minimum hororových prvků, až na pár vyjímek, spíš hraje na psychologickou notu. Je to trochu škoda, protože když už si vědátoři, hrají s různými dimenzemi, tak mohli z nich přitáhnout víc chapadel, monster a podobných zrůdností. Druhá rovina příběhu, se možná zdá na první pohled nudná, ale o to víc je ve výsledku, zajímavější. Navíc Daniel Brühl, mně v posledních, několika letech dost baví, sem zvědav kde všude se ještě objeví. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 10. června do 1. září 2016 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (ČSFD)
  • Od 55. minuty, když Michael (Roger Davies) a Molly (Clover Nee) jedou v autě, tak je na několika záběrech zřetelně vidět, že tachometr a otáčkoměr jsou na nule. Vozidlo je v pohybu, ale ručičky se ani nehnou. (Samthron)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama