Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film jde již mimo mě. Nehodlám se tu moc rozepisovat, protože každé slovo, které směřuje k tomuto filmu by mohlo být bráno jako kladné. Tomu se chci vyhnout, protože na tomto filmu je kladná maximálně Angelina Jolie. A zbytek jsou zápory. Od scénáře, herců až po režii. Jan de Bont by měl být jen ten pán co si hraje s kamerou, ale ne režisér!!! Hudba o ničem, příběh nudný až mě z toho bolela hlava a adrenalinové "bomby" velmi nudné. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jan de Bont mal pre prvý film v rukách pestrejší scenár s exotickejšími lokáciami a efektnejším vyvrcholením, ale režijne nezažiaril o nič viac ako tu Simon West. Westova akcia je nedotiahnutá, nudná a bez šťavy, ako z video-béčka. Celkovo je síce pokračovanie o pol hviezdičky lepšie než beztvárá jednotka, ale stále nevydá na lepší priemer. Finálny verdikt rovnaký: Pokiaľ je kvôli čomu film vidieť, tak je to zo dňa na deň viacej sexy Angelina Jolie. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Jak už je zvykem, bohužel častějším než opak, že dvojky bývají horší než jedničky - v případě Tomb raideru to není jinak. Jednička držela a byla zábavná, občas i vtipná, ale dvojka je podstatně zoufalejší. Příběh splítající věci vcelku nespletitelné se zaplítá sám do sebe a čím víc je přitažený za vlasy, tím hůř se mu drží pohromadě. Melodická koule ještě ujde, ale jakmile do toho vtrhne antigravitační jeskyně a směska řecké a africké mytologie -dojde k totálnímu kolapsu... Pan Bont je evidentně optimista... ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Pěkná slátanina, nesouhlasím, že je to lepší než jednička, která sice neměla absolutně žádný příběh, ale alespoň tam bylo pár dobrých akčních akcí a Lara (Angelina Jolie) tam vypadala fakt skvěle. Ve dvojce se chová jako nějaká abatyše a snaha o příběh, který v jedničce nebyl, je doslava strašný a trapný. Bohužel jsem zde marně hledal i nějaké ty akční scény. Jan de Bont je asi za zenitem a tohle je určitě nejzbytečnější film roku, který je zbtečně dlouhý a celkem nudný. jednou jedinou větou by se tento film dal shrnout: "Cesta kolem světa za dvě hodiny." ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Znovu v cestovce Lara Croft. Vezmeme vás na zajímavá místa po celém světě a ukážeme vám, jak je dokážeme (nezajímavě) zničit. Akční scény nemají moc adrenalinu, nehledě na to, že spousta z nemá ve filmu jiný účel, než ukázat jak je Angelina Jolie cool. Scénář už není tak zmateně splácaný jako jednička, ale ani logiku ani nějakou zajímavou postavu v něm prostě nenajdete. Tím pádem v okamžiku, kdy skončí jakákoli akční scéna, okamžitě nastupuje nuda. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • V jednej scéne dá Lara (Angelina Jolie) žralokovi päsťou do tváre. Táto scéna sa stretla s obrovským výsmechom zo strany divákov. Pravda je však taká, že v prípade priamej konfrontácie so žralokom sa naozaj odporúča udrieť ho päsťou do tváre, keďže žralok nie je zvyknutý na priamy odpor a takáto rana ho vie zaskočiť natoľko, že obeť nechá na pokoji. (matthew.17)
  • Pár švédských parašutistů provedl před ostrým natáčením skoku z hongkongského mrakodrapu 28 skoků pokusných. (Reiniš)
  • Film bol zakázaný čínskou vládou, pretože je tu Čína zobrazená ako krajina s nezákonnými úmyslami, do ktorých boli zaplatené tajné agentúry. (Greenpeacak)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama