Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě neobvyklý úspěch jedničky donutil tvůrce k natočení pokračování o Kolébce života. Jan De Bont možná nebyl ten nejlepší výběr, ale jako pokračování se nechá kvalitně srovnat právě s jedničkou a už to je úspěch. Chris Barrie perlí, to se musí vidět v angličtině, jinak film nedostává tak široký záběr zábavnosti jako v případě dabingu. Mám tuto sérii rád. Sice po příběhové stránce se jedná o kravinu nejtěžšího kalibru, ale drží si takový odstup od hry, až je to zábavné a napínavé i tak. Dvojka se dá řadit mezi tu dobrodružnější, ale méně nápaditější pokračování než je jednička. I tak je to film, na který se na úkor zdejšího hodnocení s radostí znovu podívám. --- Děláš ty vůbec něco jednoduše? - Přece tě nemůžu zklamat. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ne, tak ani druhý film s Larou Croft jsem nepobral. Teď se asi budu opakovat, ale Jolie prostě tuhle akční roli brutálně nezvládá, nechce se mi jí věřit sebemenší pohyb rychlejší než chůze a všechno uhrává svojí postavou, vyšpulenými rty velkými jako pysky nějaké statné klisny a takovými těmi provokativními řečmi, ze kterých plyne: Já jsem strašně sexy a nikdo na mě nemá, s tím jsem se líbala, když tikaly hodiny Bílého půlměsíce a tohohle jsem měla třikrát během konjukce všech planet. Mně se Jolii jako ženská líbí, ale vůbec se mi nezamlouvá jako Lara Croft. A když si ještě udělá ze žraloka (byť digitálního) boxovací pytel, to už je na mě moc. Co příběh?? No opravdu už nešla vymyslet větší hovadina, všechno je nahrané, aby se zase zcestovala půlka světa a aby se v každé navštívené zemi něco zbouralo a sehrála se nějaká trapná bojová scénka. Závěr se odehrává pravděpodobně na palouku u nás za domem, taky tam máme takový roští a čas od času se tam zjeví nějaká příšera (jo, to je vlastně ta stará sousedka)... ale tyhle jsou hodně nepovedený, vlastně triky stojí za pořádně veliký ho*no. Doufám, že pokud přijde třetí díl, tak bude začínat tím, jak se Lara, samozřejmě zase s tváří Jolie:), potopí na jedno nadechnutí pro podprdu na dno jezera Loch-ness. To víte no, taková menší kalbička s lochnessákem aneb u slečny Croft není nic nemožné. 30% 95 miliónů dolarů(rozpočet)/156,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem se do Lary Croft zbláznil a po skončení filmu jsem napsal do všech možných novin, do rubriky seznamka následující inzerát : Chudý, hloupý, ošklivý a vystrašený kluk s neochotou cestovat a sportovat, bydlící po ubytovnách hledá bohatou, chytrou, krásnou a statečnou ženskou s ochotou cestovat a sportovat, bydlící na hradě. Značka: ve dvou zmlátíme víc žraloků. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film jde již mimo mě. Nehodlám se tu moc rozepisovat, protože každé slovo, které směřuje k tomuto filmu by mohlo být bráno jako kladné. Tomu se chci vyhnout, protože na tomto filmu je kladná maximálně Angelina Jolie. A zbytek jsou zápory. Od scénáře, herců až po režii. Jan de Bont by měl být jen ten pán co si hraje s kamerou, ale ne režisér!!! Hudba o ničem, příběh nudný až mě z toho bolela hlava a adrenalinové "bomby" velmi nudné. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Tak tu naozaj platí, že obal (v tomto prípade názov) predáva. Bohapustá zmes kváziakčných scén, akoby vystrihnutých zo seriálu Power Rangers pre predadolescentnú mládež. Scenár bol určite zbúchaný cestou lietadlom z New Yorku do Los Angeles. Trápnosť nad trápnosť. Ja len dúfam, že scenárista tohoto filmu momentálne štrajkuje (I.2009) a tak nemá čas na vymýšľanie ďalších takýchto sračiek . Triky sa radili miestami k slabšiemu podpriemeru a chuderka Angelina ani zďaleka nevyzerala na to, aby zvládla čo len 10% akčných scén. Vrcholom trápnosti bol "súboj" so starou vojenskou puškou s bodákom s vojenskou hudbou v pozadí. Vtedy veľa nechýbalo a stlačil by som magické červené tlačidlo na diaľkovom ovládači ... Ja som však bol vyvalený v kresle a lenivosť ma premohla ... ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Pár švédských parašutistů provedl před ostrým natáčením skoku z hongkongského mrakodrapu 28 skoků pokusných. (Reiniš)
  • V jednej scéne dá Lara (Angelina Jolie) žralokovi päsťou do tváre. Táto scéna sa stretla s obrovským výsmechom zo strany divákov. Pravda je však taká, že v prípade priamej konfrontácie so žralokom sa naozaj odporúča udrieť ho päsťou do tváre, keďže žralok nie je zvyknutý na priamy odpor a takáto rana ho vie zaskočiť natoľko, že obeť nechá na pokoji. (matthew.17)
  • Mělo se točit i třetí pokračování, ale Angelina Jolie (Lara Croft) řekla, že nechce hrát jednu postavu třikrát. (Elisebah)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama