Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti je Morgan Sullivan (Jeremy Northam), túžiaci po trošku vzrušujúcejšom živote, zamestnaný ako priemyslový špión spoločnosťou Digicorp, celosvetovou počítačovou spoločnosťou. Digicorp mu pridelí povinnosť zúčastňovať sa na rôznych schôdzkach po celej Amerike a zaznamenávať prejavy. Ale potom, keď Sullivan stretne záhadnú ženu, Ritu Foster (Lucy Liu), si začne uvedomovať, že jeho práca vôbec nemusí byť tým, čím sa zdá. Zostupuje do hlbokého podsvetia vymývania mozgov a bojuje, aby si zachoval svoju vlastnú identitu. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred scenáristom. Pomerne neznámy Brian King zhotovil viac vrstevnatý príbeh, ktorý je plný prekvapení, zvratov, inteligencie a dobre napísaných charakterov. Mohlo by sa zdať, že je to zamotané až príliš, no s orientáciou by nemal byť problém. Výborným krokom bolo aj obsadenie Jeremyho Northama, ktorého výraznejšie registrujem iba niekoľko posledných mesiacov. Musím povedať, že ma príjemne prekvapil a určite si prisvietim aj na jeho ďalšie kúsky. Režisér kocky sa vytiahol. 90% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vincent Natali a sci-fi snímek o korporacích, tajných agentech, špiónech, vymývání mozků a jedné pěkné Asiatce? Zní to divně, ale výsledek je prakticky úžasný. Stylizace celého filmu do zajímavých futuristických barev světle šedé a pocitu "pohledu do budoucnosti" pomáhají filmu ukrást diváka ze současnosti. K tomu Jeremy Northam, jenž se snaží jak může a divák mu všechno s ochotou dokáže uvěřit (i když ho prohlédne...). Mimo to jde o jeden z mála filmů, kde bych výkon Lucy Liu včetně její krásy označil za skvělý. Vincent Natali ukazuje svůj cit pro obrazy a stylovost snímku a já jen mohu doufat, že se to pokusí brzy zopakovat. Sledování Cyphera je totiž oku lahodící a příjemná záležitost, kterou nebudete chtít jen tak rychle ukončit a budete chtít více toho technického a paranoidního světa ... ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

V první polovině se jedná o skvělý špiónský thriller. Dále je to scenáristicky poněkud slabší a na rozdíl od originální první části chudé na původní nápady. Jeden z vykradených filmů je například můj hodně oblíbený Total Recall. I tak jsem se ale u jeho sledování bavil až do konce, protože natočené je to velice dobře. 7/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Již dnes jsou nejcennější komoditou na trhu informace - a v budoucnu to nebude jinak. Mothan Sullivan (Jeremy Northam) se nechává zaměstnat ve společnosti DigiCorp, a jako tajný agent má zjišťovat tajné informace od konkurenční firmy Sunways. Jenže brzy je odhalen, a od Sunways dostává nabídku na práci dvojitého agenta, pokud bude DigiCorpu předávat falešná data. Ale není vše nakonec úplně jinak ? ... Zhruba první půlhodinku jsem nadšeně zíral, a přemýšlel o hodnocení plném hvězdiček. Jenže pak se dle současné filmové módy (není filmu, kde by hlavní hrdina aspoň třikrát nepřevlékl kabát) začalo všechno zamotávat, až nakonec ani hlavní hrdina, ani divák (a ani já) nevěděl kdo je vlastně kdo. Naštěstí se vše ke konci urovnalo a vysvětlilo, takže jsem vcelku spokojen. Chválím zde Lucy Liu, které to vyloženě sekne (ve všech polohách), naopak Jeremy Northam mi přišel trochu strnulý (ale kdo by po tom co "všechno" musel zažít asi nebyl :) ).. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Natali si po Kostce a před úleťárnou Nothing natočil cyberpunkový thriler s brutálně překombinovaným scénářem, které je úplně někde jinde, než většina jiných sci-fi. Morgan Sullivan začne pracovat pro DigiCorps, která mu vytvoří novou identitu aby mohl špehovat jiné společnosti. Brzy ale zjišťuje, že je všechno jinak. A pak znovu a znovu a znovu... Přiznávám, že tenhle film byl na mě až moc intelignetní. Z těch všechn dvojitých, trojitých identit, plánů v plánech jiných plánů a neustálých zvratů mě začala za chvíli bolet hlava a hlavně mě to chvílemi poměrně dost nudilo. O to více mě překvapilo jednoduché vyústění, které mě napadlo zhruba půlhodiny před koncem a ejhle - opravdu. Abych jen nekritizoval - scény s vymýváním mozků nebo z Trezoru jsou skvělé a film je to určitě dobrý, ale spíše pro někoho jinýho než pro mě. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Job 13:17 použítý pro zakodování čísla zní "Poslouchejte pilně řeči mé a zprávu mou pusťte v uši své." (TomikZlesa)
  • Číslo 436- 726- 3993, které je zakodováno v Job 13:17, jsou první písmena z věty "Hear diligently my speech, and my declaration with your ears". Toto číslo je v rozporu s dohodou o užívání telefoních předpon 555 ve filmech. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno