Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

Hild 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný film, nejedná se o klasické sportovní drama, ale má to něco navíc. Už od malička mám blízký vztah ke koním, takže je jasné, jak moc mi tento film padl do noty. Nejvíce mě ale zaujal styl režiséra Garyho Rosse, tento "starý" styl vyprávění mám opravdu ráda a strašně mi chybí v dnešních filmech, takže když na podobný film narazím, jsem neuvěřitelně šťastná a vždy ho ocením. Stopáž možná mohla být o kousek kratší, ale zase na rozdíl od většiny tady bych asi neměnila nic na první půlhodině. Pro mě byla silná, vykreslila nám hlavní charaktery a nechala nás nahlédnout do období hospodářské krize. Výborné herecké výkony všech zúčastněných. Seabiscuit je upřímný lidský film s nádhernou výpravou a kamerou. Nemusí se líbit všem, mě se ale dotkl. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Nie je to ani také zlé, ako strašne - extrémne nudné, až to v zadku štípe ! Predvídateľné, dementné, odpudivé. Nezachránia to ani dobrí herci, ba ani tých - zbytočných - 7. nominácii na Oscara. Myslel som, že sa zbláznim z tej šialenej nudy, ešte k tomu, tvorcovia si nezobrali nožnice do rúk a nezostrihali aspoň - 20. minút, ak by pridali ďalších 10. min, tak to by ma už definitívne pochovalo ! Hodnotenie - TU, je nadmieru neefektívne ! Len tak tak - funguje - kamera, keď je v dynamickom pohybe, vtedy sa vytvárajú pekné a zručné zábery, inak je to pre mňa - dávno zabudnutý a zbytočný film, akým zbytočným Gary Ross, JE, čo sa týka réžie ! ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

O kvalitě tohoto snímku není vůbec třeba diskutovat. Jedná se o dokonalé sportovní drama, které svojí kvalitou získalo i několik nominací na Oskara, navíc se jedná o autentický příběh, natočený podle reálného základu a takové příběhy ze života bývají ty nejsilnější. Opravdu jsem si dokázal užít každou minutu z těch více než dvou hodin stopáže filmu, kdyby bylo více takových dílek, byl bych opravdu spokojený. Teď budu rád, že se ve výčtu mnou shlédnoutých filmů, objeví alespoň občas podobně kvalitní snímek, celkově mu totiž nemám vůbec co vytknout. Rozhodně mohu doporučit úplně každému fanouškovi dramatických životních příběhů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak uz to v tehle filmech podle skutecnejch udalosti bejva, ani tady jsem osudy hlavniho hrdiny neznal a tudiz jsem se s Seabiscuitem seznamil az v tomhle filmu. A jelikoz jsem nevedel co cekat, myslel jsem, ze pude o tu klasickou cestu za vitezstvim, kdy se furt nedari, vsechno je spatny a nakonec se povede velka vyhra. Coz se tu nastesti nekonalo. Samozrejme se tu na zaver takovy dva velky zavody nachazej, ale i pred tim Seabiscuit vyhrava a tim se krapet podobnejm filmum z tohohle zanru vymyka. Prislo mi, jak kdyby film tocil Ron Howard, protoze i kdyz se hlavne jedna o kone, jsou tu videt i utrzky tehdejsi doby atd. Hlavni trojice hercu byla paradni, sice Maguire opet nasadil svuj ospalej vyraz, ale presto mi prislo, ze podal asi nejlepsi vykon svoji kariery, Jeff Bridges se taky prekonaval a Cooper si odehral svuj slusnej nadprumer. Ale i pres vyborny vykony tehle tri hercu, je tu jeden, kterej je, pokazdy kdyz se objevil, naprosto zastinil. Je to William H. Macy, jen skoda, ze tu byl tak malo. Filmu nedam 5* ze dvou duvodu. Jednak mi hlavni hrdina neprisel az zas tak moc sympatickej, abych mu pekelne fandil a byl strasne dojatej, kdyz se mu stane nakej problem a za druhe kuli delce. Zaverecna pulhodinka by uz bejt nemusela, ale to bych jeste pochopil, kdyz tvurci jeli podle skutecnejch udalosti. Ale cekat ze zacatku 45 minut, nez se konecne Bridges, Cooper, Maguire a Seabiscuit daj dohromady, je prece jen krapet moc. Ale i presto se tenhle film radi mezi ty lepsi filmy, co byly natoceny podle skutecnejch udalosti. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po kolikáté už to vidím? A pokaždé mě to dostane.. Příběh čtyř ztroskotanců (milionář - prodejce aut, který je nenávidí, bláznivý trenér, velký žokej a malý kůň), kteří dokáží velké věci v jedné z nejhorších dob pro USA a jejich příběh ovlivňuje davy lidí.. Tobey Maguire, Jeff Bridges, Chris Cooper dokazují, že také herecky hledali až se našli.. Nechápu, že v ČR film zapadl :-( ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • V Santa Anitě stojí Seabiscuitova socha. (Geriel)
  • Místo Seabiscuitova odpočinku je známo pouze rodině Howarda a veřejnosti zůstalo utajeno. (Geriel)
  • Maguire se v rámci přípravy na roli učil jezdit na koni. (Geriel)

Reklama

Reklama