Reklama

Reklama

Viktorie

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2016–2019), 22 h 47 min (Minutáž: 46–95 min)

Tvůrci:

Daisy Goodwin

Předloha:

A.N. Wilson (kniha)

Hrají:

Jenna Coleman, Daniela Holtz, Adrian Schiller, Catherine Flemming, Tommy Knight, Margaret Clunie, Anna Wilson-Jones, Eve Myles, Nell Hudson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Seriál z dílny uznávané spisovatelky Daisy Goodwin, která je zároveň autorkou jeho scénáře, mapuje rané období vlády jedné z největších panovnic v dějinách. Velkolepý výpravný seriál s hvězdným hereckým obsazením, který čerpá ze skutečných událostí a podrobných deníků samotné královny, vykresluje detailní portrét její proměny ze spontánní osmnáctileté dívky v dospělou ženu, matku a panovnici Spojeného království Velké Británie. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (64)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi velkoryse natočenou kostýmní romantizující podívanou, existuje velmi slušná šance, že se vám Viktorie bude líbit. Řemeslo je to bezesporu kvalitní. Potíž je v tom, že jsem ve Viktorii od začátku viděl směřování k červené knihovně a tu skutečně nemusím, takže záhy jsem sledování vzdal. Pokud totiž hledáte něco víc, hlubší ponor do viktoriánské éry, nebanální dramata a nekonvenční zpracování, musíte se obráti jinam. Celkový dojem: 45 %. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po štyroch dieloch musím konštatovať, nie, napriek fantastickým kompozíciám obrazu, svetlu a kamere a perfektnému digi Londýnu devätnásteho storočia, jednoducho nie. Je to rozťahané a dramaturgicky veľmi slabé, historicky nulovo výživné (akokoľvek presné by to bolo), lebo sa dozvieme len o tom ktorým smerom búchalo kráľovnino srdiečko a nie o jej role v politike impéria. Niektoré momenty ako guilty pleasure dobré, najmä behanie v lese s s prvým saským emo Albertom a spomaľovačky psíka. V neposlednom rade to v porovnaní s naposledy videnou ruskou peckou pôsobí ako veľmi chudobný a nevyrovnaný príbuzný. 6/10 ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

U mě tenhle seriál byl ve výhodě, ještě než se začal vysílat, jelikož tuhle dobu a postavu miluju. Obsazení se mi líbilo a stále líbí, Jenna Coleman je fajn a nevadí mi, že je hezčí než skutečná Victorie, je jí podobná a hraje dobře. V Doctorovi Who me iritovala, ale tady jsem zapomněla, že nějakou Claru hrála, jako Victorie je skvělá. Z Alberta jsem nebyla tak nadšená, jelikož herce znám pouze z Dancing on the Edge, kde měl děsnou postavu, ale po čtvrté episodě, kterou jsem jako jedinou zatím viděla hned dvakrát, protože se mi tolik líbila, musím říct, že ho asi budu mít ráda :) Jeho Albert je správně upjatý, zásadový, morálně na výši a společensky dost nechopný. Rufus Sewell je samozřejmě jako vždy skvělý. Kostýmy jsou fascinující. Downton Abbey mi to asi nenahradí, ale zatím to sleduju s velkým zájmem. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Královnička je krásná, ta je vám tak krásná. A i přesto, že je mi navíc i sympatická a líbilo se mi, jak Jenna hrála, nějak to nestačilo. Chtěla bych víc politiky, víc pletichaření, víc všeho toho s čím se musela po nástupu na trůn potýkat, víc reálného života a méně zamilovaných pohledů. Vždyť prostřední díly nebyly o ničem jiném. V patnácti bych možná byla nadšená, ale teď mě to baví asi tak prvních 15 minut. Navíc mé hříšné myšlenky patřily lordu M. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Oproti The Crown méně politické, více vztahové a celkové někdy až s nádechem romantického dramatu. To je škoda, protože u The Crown je to vyvážené vše, a proto to hodnotím výš. Jinak ale naprostá spokojenost. Victoria je nádherná, Lord Melbourne neskonale charismatický a Albert je ten správný "Němec", který disponuje kromě velmi specifického šarmu a gentlemanství pořádným drajvem. Už se těším na další série, kde se snad dočkám plného startu průmyslové revoluce a celkového rozkvětu Anglie vůbec. ()

Galerie (796)

Zajímavosti (10)

  • V seriálu je naznačeno, že Victoria (Jenna Coleman) chovala k lordovi Melbournovi (Rufus Sewell) romantické city, ale ve skutečnosti ho viděla pouze jako otcovský vzor, který jí v dětství chyběl. (tessincolor)
  • Jako součást přípravy na roli, bylo Jenně Coleman dovoleno přečíst si královniny deníky. Ovšem některé části deníků byly odstraněny na příkaž královny Viktorie krátce po její smrti. (tessincolor)
  • Kráľovná Viktória dostala prezývku Babička Európy. Vyplynulo to z jej detí, aké sa privydali a priženili do kráľovských dvorov po celej Európe. (krasomama)

Reklama

Reklama