Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Preč sú časy skvelej "jednotky", ktorá patrí k tomu najlepšiemu čo bolo kedy v rámci akčných béčok natočené. Absolútne chaotický scenár, kde sa nedostatok invencie nahrádza strieľaním po všetkom a všetkých naokolo, karikatúrne postavy (najmä to decko , čo mal byť ako najväčší boss ma neuveritelne sral!!!) a žalostné triky (až na pár výnimiek)...Absolútne dementné pokračovanie!!! Trojku už ani nechcem vidieť!!! ()

anais 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem je to samozřejmě naprosto nesrovnatelné - i když se Frank Miller scénáristicky a Idvin Kerschner režisérsky (!) snaží vkládanými reklamami o satirický tón, tak nějak z toho leze jen přímočaré akční béčko. Ale lepší. Na druhém Robocopovi je totiž vidět vysoký rozpočet a přinejmenším závěrečná půlhodina, ve které se perou Robocop 1 a Robocop 2 je vlastně naprosto fascinující - střídají se tu záběry mechanických loutek, herců v kostýmech, stop-motion, zadní projekce atp - a to skutečně ve vrcholné formě, těsně před nástupem CGI, a tedy koncem jedné holywoodské éry. Na toto pokračování se tedy nemusí nahlížet jen jako na slabší odvar jedničky - není to bohužel nic víc, ale ani nic méně, než slušné akční řemeslo ze sklonku 80.let, s mistrovskou trikovou stránkou. (satira, přesah, Ježíš... to tu nemá smysl hledat). ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek horšej povesti je pokračovanie takmer rovnako dobré ako jednotka. Je tu aj kritika spločnosti a akcia je síce menej brutálna ale je jej viac. Celkový dojem však kazí humor. Preprogramovaný hrdina je v určitom zmysle zábavný, ale značne to podráža nohy jeho autorite. Myslím autoritu v očiach diváka... Našťastie táto humorná epizódka netrvá dlho a divák dostáva aj slušnú dávku mecho súbojov... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Totálne béčko! Rovnaká naivná a lacná zlátanina ako prvá časť. Ak sa mi gangstri v prvom dieli zdali na smiech, tak v tomto pokračovaní je to ešte väčšia absurdita. Veď najväčšiemu šéfovi krutej zločineckej bandy je niečo cez dvanásť rokov. Trápne smiešne! Dialógy sú tak stupidné, že to až nie je možné. Ale keďže úvodný film som hodnotil dvoma hviezdičkami, tak ostávam pri tejto miere a "Robocop 2" odo mňa dostáva rovnako dve hviezdy. Pretože je to taká istá kravina ako jeho predchodca. ** ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tento díl RoboCopa jsem viděla jako první, takže má u mě poněkud čestnější, výsadnější postavení oproti jedničce. Souboj policejního kyborga se zločineckým podsvětím Detroitu mě v pubertě ohromně bavil (dokonce jsem si koupila a několikrát přečetla i knížku:-)) a tehdy by ode mě dostal jasných 5*. Čas je neúprosný, člověk se vyvíjí a co mu stačilo v dětství k absolutní extázi, tomu se může jako dospělý jen útrpně pousmát. Takže dnes (s přivřenýma očima a velkým kusem sentimentu) 70%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Peter Weller (RoboCop) si stěžoval stejně jako během natáčení předchozího dílu na těžký oblek, ale také na přítomnost některých nelidských postav ve scénáři. (Terva)
  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)
  • Původní verze scénáře Franka Millera musela být téměř kompletně přepsána, protože ji filmaři považovali za nezfilmovatelnou. (HellFire)

Reklama

Reklama