Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 7
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 7

Recenze (1 064)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Megatotální nářez non plus ultra. Díky častým zpomalovačkám je to až komiksově vystajlované a všude se tam šuká, nebo prolejval hektolitry krve. Jenže to není to nejdůležitější. Ono to má opravdu perfektní scénář. Jednotlivé epizody jsou dokonale vypointované a celé to navíc ohromně funguje i jako celek. Samotná postava Spartaka se velmi uvěřitelně mění z hrdýho válečníka přes nasranýho otroka ve smířenýho otroka až po revolucionáře. Prostě skvost, který se v aréně může postavit i dokonalému Římu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Slovy nepopsatelná hovadina, kde se půlku každého dílu šuká a půlku bojuje. Boje vám možná subjektivně přijdou kratší, ale to je tím, že režie prokoukla kouzlo zpomalených záběrů a cpe je naprosto všude, především pak do míst, kam se absolutně nehodí. Po dvou dílech jsem usoudil, že udělám nejlíp, když si se seriálem půjdeme každý svou cestou. Animace bojových i šukacích scén je naprosto úděsná. Chtělo to asi být něco ve stylu 300: Bitva u Thermopyl s tím obrovským rozdílem, že tam byla animace a zpomalené záběry takové, že se na ně dalo koukat a byly použity ve vhodný okamžik. Herci nezajímaví. Příběh ubohý, co jsem alespoň z dvou dílů vypozoroval a troufám si rovněž tvrdit, že vím, kudy se bude seriál ubírat a jak skončí. Tenhle seriál je zkrátka práce nedotažená a odfláknutá. Tomu nechť odpovídá moje hodnocení. ODPAD! ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hodnotím už po 6. epizodě a směle můžu říct, že seriálu těch pět dám i poté co celou první řadu dokoukám. Geniální seriál, který si vytyčil jasnou cílovou skupinu "muž 17-40 let" a přesně pro něj je ten seriál dělán. Však znáte nějáký jiný, kde by se otevřeně šoustalo, všude chodily nahé spocené kozaté otrokyně, slovo "kurva, šukám" by bylo častější než "sakra" a všude byla spousta krve a masa? Já ne a proto mě tento seriál rozsekal. Základní prvek, který mě děsil byl fakt, že nesnášim 300. Tento seriál je udělaný naprosto stejnou technikou a stylem (herci před zeleným plátnem)... strach se nepotvrdil i člověk jako já, který miluje opravdovou filmařinu, komparz, reálnost si na tento styl zvyknul a dokonce si ho oblíbil. Tento seriál má všechno, od krásný žen, po nabušené borce, skvělý výběr herců, hlášek, soubojů, prostě klukovský sen každého chlapa, kterému se zhmotnil ve 13 epizodách. 100% 26.01. 2011 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po pilotu: Pět hvězd. Dostal jsem přesně, co jsem chtěl, možná i malinko víc. Seznam požadovaných rysů nového gladiátorského seriálu, na který jsem se půl roku (od ukázky) těšil, byl následující: chci 1) efektní souboje ala 300, 2) vymazlené zpomalovačky, 3) potoky krve, 4) spousty krásných nahotinek s bujnými poprsími, 5) alespoň nějaký "příběh", který seriál neshodí do mazlavého bláta v aréně. To všechno tu je, a tak si ode mne Andy Whitfield jako bezejmený bijec odnáší maximální hodnocení. Jako bonus je první díl šedesátiminutového kulervoucího pop-cornu doplněn sexy filtry a přepáleností - tentokrát jsou přehnané nejen počítačové efekty, ale i dabing herců a zvuk obecně. Prostě bomba, kouká se na to s rukou v kalhotech. Těším se na každý další pátek! Možná jednoho dne nakonec uvěřím, že má srdce. Až mu jej vyrvu z hrudi! Hodnoceni po čtyřech dílech: Pořád je to sice děsně candy, ale akční jízda z prvního dílu si vzala dovolenou plus seriál se snaží až moc okatě šokovat (erotika, brutalita), a to se nedělá. A nebo se to musí umět zamaskovat. Uvidíme na konci série, zatím trochu slabší 4 hvězdičky. Hodnocení po deseti dílech: WTF, seriál si slušně pohrává s dramatickou linkou a zvraty jsou nečekaně odzbrojující! Akce a kozy si pauzu rozhodně nedávají... jasných pět! Po komplet první sérii korunuji tento skvost na krále akčně-historicky-dramatických seriálů. Posledních dvacet minut závěrečného dílu jsem údivem nezavřel hubu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Promo k tomuto seriálu naznačovalo, že nepůjde o nic jiného než bloodfest ve stylu 300.. tohle dodržel pouze pilot. Od druhého dílu se ovšem seriál začal formovat do podoby, která ukazuje všechny "přednosti" Říše jak jí máme všichni rádi - intriky, zvrhlost, gladiátorské bitvy - plus skvěle vygradovaný děj zakončený brutálním masakrem. Doufám, že druhá série (pokud se jí tedy nakonec dočkáme) dozná laťky, která byla je v tomto případě proklatě vysoko! ()

Galerie (513)

Zajímavosti (49)

  • Podle historie Gannicus (Dustin Clare) nepadl v bitvě, kde došlo k poražení Spartaka (Liam McIntyre). Údajně se mu podařilo z bitvy s dalšími uprchlíky utéct, avšak později je dohnal Pompeius a všechny pobil. (Chipsonator)
  • Crixus (Manu Bennett) měl údajně podle historie kudrnaté vlasy. V seriálu ho ale vidíme vždy s rovnými dlouhými vlasy nebo s krátkými. (PatrikP4)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama