Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní záležitost, která se dá vidět stokrát za sebou. Každý obraz (vždy v jiném filtru) je dokonalý. Tady se sešel skvělý scénář s hereckou elitou a evidentně si to všichni užívali. Snad nikdy jindy jsem do padouchů (zejména do Hoga Foga či Douga Badmana ) nebyl tak zamilován jako tady, a to byli někteří s z nich i ,,tuplovaný kruťáci'' :-)))))) ! Stetson city dodnes strčí do kapsy kdejaké městečko z amerických regulérních westernů. Ukázková parodie. * * * * * ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Je možné, aby se Winnifred (členka klubu Arizonská obroda) stala ženuškou synáčka továrníčkova? Samozřejmě! Zvlášť, když oním zmiňovaným úspěšným obchodním cestujícím je Limonádový Jeliman s hlasem Karla Gotta. Winnifred vítězí, přestože soupeřkou v zápasu o srdce pistolníkovo je Arizonská pěnice Tornádo Lou (Žena Bouře), která je světaznalejší, lokty má rovněž ostřejší, ale sourozenecké pouto ji nakonec diskvalifikuje z boje o manželské lože sdílené s neposkvrněným hrdinou. A tak se zrodil neuvěřitelně stylový western, ve kterém proti sobě stojí Goodman s Badmanem, bílá s černou a kolalokova limonáda s lihovinou. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Lipský byl opravdu génius komedie. Podařilo se mu natočit naprosto bezchybnou parodii, kterou nám závidí celý svět - snad kromě NDR :-). Notoricky známá fakta o tomhle filmu mi zásluhou jeho vydání na DVD byla výrazně doplněna. Historka o povinném nošení hřebíků do práce (na stavbu dekorací) všech zúčastněných na filmu jen dokresluje v jakých podmínkách film vznikal. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jsem toho názoru, že Češi nejvíce vynikají ve filmovém žánru komedie a parodie. Jakmile jde o něco vážnějšího, připadají mi české filmy většinou (na malé výjimky) takové beznadějné a cizí. Pokud ovšem o nic nejde, je to zábava. Limonádový Joe je skvělá parodie. Zvláště Miloš Kopecký jako padouch Hogo Fogo, Josef Hlinomaz jako zlotřilý pistolník Grimpo, sladká Olinka Schoberová jako členka Armády spásy Winnifred, Karel Fiala jako ctnostný hrdina, Květa Fialová jako „Arizonská pěnice“ atd... Nádherné karikatury typických postav Divokého západu. Faktem zůstává – i když to na vysokém hodnocení Limonádového Joea nic nemění – že Češi dodnes nenatočili ani jeden opravdový western. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych se napil tý kolafoly nebo co to bylo za sračku, co tam Joe poměrně tvrdým kapitalistickým způsobem každýmu vnucoval bych se bavil, ale takhle u pivečka se žádná grande legrande nekonala. Nicméně herecké výkony zejména panů Hlinomaze a Kopeckého ruku v ruce z krásou Olgy Schoberové dělají z filmu koukatelnou záležitost. Rád bych zmínil, že právě tento film znamenal zelenou českému kaskaderství. Parta kolem Jardy Tomsy hned na začátku své "profi " existence předvedla vynikající kaskadérské kousky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Film se potýkal nedostatkem financí, navíc v době natáčení panoval nedostatek hřebíků na trhu. Herci proto měli povinně nakázáno brát s sebou hřebíky z domova pro stavbu kulis. (Chegi)
  • Ve filmu byla použita filmová metoda, pro níž se vžil termín virážování. Jde vlastně o duotónové ztvárnění záběrů, takže jsou laděny do jednoho barevného odstínu. Ve filmu se mění bez ohledu na děj, třeba i uprostřed celistvého záběru. (ČSFD)
  • Jiří Brdečka vôbec nebol priaznivcom westernových rodokapsov. A ako neskôr spomínal: "Vytvoril som westernovú postavu limonádnika iba čisto pre peniaze a aby som nemusel umývať vagóny, začal som písať tento príbeh na pokračovanie. Keď som vytvoril túto postavu, mal som 23 rokov a vôbec ma ani len nenapadlo, že bude mať taký úspech. Neskôr veľakrát v živote som bol z toho trochu nešťastný, pretože som urobil oveľa viac vecí oveľa serióznejších vecí, ktorí taký úspech nemali." [Zdroj: Stream.cz]
    (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama