Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Roviny komediální a parodická, ve které dobro a zlo nakonec dosáhnou kompromisu, mě tolik neberou, protože jsou tu jiné, mnohem zajímavější. Oblíbená metoda Karla Zemana virážování (Kojot Kid Matuška na skalním ostrohu je top), plenky českého kaskadérství, němá herecká etuda barmana Menšíka i ta výmluvná mistra Kopeckého či světe, div se, muzikálová čísla. Henry Fonda možná padal smíchem ze židle, ale teď už by mu s Horácovým blackface a Joeho propagováním nápoje s vysokým obsahem cukru raději zmrzl na rtech.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní záležitost, která se dá vidět stokrát za sebou. Každý obraz (vždy v jiném filtru) je dokonalý. Tady se sešel skvělý scénář s hereckou elitou a evidentně si to všichni užívali. Snad nikdy jindy jsem do padouchů (zejména do Hoga Foga či Douga Badmana ) nebyl tak zamilován jako tady, a to byli někteří s z nich i ,,tuplovaný kruťáci'' :-)))))) ! Stetson city dodnes strčí do kapsy kdejaké městečko z amerických regulérních westernů. Ukázková parodie. * * * * * ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovNávštevnosť v Česku: 4.556.352Bláznivá westernová smršť čo nemá v našich končinách obdoby! _Pre mňa najlepší Český film!_ ...projekciu tohto filmu som si fakt užil a nesmierne. Takto dobre spracovaný film sa len tak nevidí, v tomto filme sa nájde s každého rožku trošku a hlavne mi moc lahodila grotesknosť scén. Famózne dielko akých sa moc v našej kinematografii nenájde. /videl v kine: 100%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když střílí konzument Kolalokovy limonády, netřeba volat lékaře." Vždycky si rád oblíknu teplý prádlo, usednu do baru, kde houstne dým, dám si cloumáka, zaplatím za něj mexickej dolar o velikosti kakaový skvrny a mrknu na plátno, kde právě probíhá nelítostnej souboj bílobílýho dobra s černočerným zlem, ve kterým kultovní hlášky létají vzduchem rychleji, než kulky ze Smith and Wessonů - samozřejmě zavěšenejch proklatě nízko. Bavilo mě to jako malýho a jelikož již několik destiletí odmítám dospět, tak mě to baví dál. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezchybná parodie na westerny, co replika to hláška a desítky z nich právem zlidověly. Výborní herci v čele s ultra-mega kladným Fialou a 100% zákeřným Kopeckým, ale kde by oba byli bez krásné Tornádo a Winnifred? Jeden z nejlepších českých filmů vůbec. "Nestojím o vaše Kidy! Supercloumáka!" ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Film bol natočený za pomoci štátneho žrebčína v Kladruboch. (Raccoon.city)
  • V 90. rokoch 20. storočia pôsobilo v Česku aj malé súkromné rádio pod názvom Rádio Limonádový Joe. (Raccoon.city)
  • Květa Fialová (Tornádo Lou) mala pri natáčaní starosť o svoju iba pol ročnú dcéru Zuzanku, a to z toho dôvodu, že sa počas natáčania pila aj pravá whiskey a ona viac ako 3 poháriky nezniesla a mala často pocit, že sa jej točí hlava a nechcela ísť domov, aby v takomto stave svojmu malému dieťaťu neublížila. (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama