Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (480)

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak bych jen mohl odolat badass Oberynovi Martellovi, jehož hlavní misí je chránit roztomilého baby Yodu, který je inkarnací našeho nového kotěte, co máme doma. Mandalorian si v podstatě bere to nejlepší z úplně nejstaršího dílu původních Star Wars (Epizody IV), to znamená špinavé a syrové prostředí, interakce s bizarními a divnými emzáky, plus i skvělá práce s postavami, přičemž tomu dodává krapet modernější šťávu a pojetí. Vlastně odvádí lepší práci než většina Star Wars filmů novodobé doby - na rozdíl od Epizody VII nerecykluje a pokouší se o nějaké nové originální věci, na rozdíl od Rogue One tam divákovi na vedlejších postavách záleží, plus na rozdíl od Epizody VIII tam jsou fillerové části, které diváka ale baví a nebudou mi připadat zbytečné. Ano, jelikož jde o seriál s mnohem širšími časovými možnostmi, tak je to asi krapet nefér srovnávání, ale stejně mi to nedalo. Celkově si Mandalorian vůbec nesnaží hrát na něco většího než čím doopravdy je, skvěle pracuje s napětím, s postavami a celkovým dějem, který sice na některých místech mírně pokulhával (epizoda 5), ale jinak si držel pěkné tempo. Potěší i několik odkazů na předešlé SW snímky, plus uvidíme i několik známých míst. Po první sezóně obrovská spokojenost, tak nějak jsem si volné pokračování původní trilogie představoval - bez zbytečného nostalgického sentimentu. Jen tak dál! 1. série: Slabších 5* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď aj pominieme prekladateľov zahraničných článkov zo stránky Refresher, ktorí aj tak nemajú vlastný názor; dojíma ma tá nedôstojná trapnosť, s akou sa v poslednej dobe na čsfd súťaží v hejtovaní všetkého, čo nie je moldavský underground. Kedysi bolo v móde urážať art, dnes sa úmyselne podhodnocuje všetko, čo má komerčný úspech. Pseudoargument pre tentokrát znie: Je to moc pre deti. Lebo inak boli Star Wars vždy výhradne pre dospelých! Rovnako ako Disney, že? Tak moc Vami pohŕdam. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian sú príjemným potešením a výpravou do galaxie vzdialenej fakt strašne ďaleko preďaleko. Je fajn vybrať sa do toho sveta a ocitnúť sa v nových končinách, čo sú nám neznáme a spoznávať nové postavy a objavovať či nepostriehneme niečo, čo by nám pripomenulo niečo zo starých príbehov. Je to dobré, až na niektoré spomaľujúce časti. Tomu sa asi nevyhneme, ale snaha uzatvoriť každý jeden diel až na prvé tri a posledné dva troška narúša plynulosť celej série. Žiadalo sa mi väčšie prepojenie a možno inteligentnejšie lúčenie z postavami, než len - zostávam tu a ty to musíš zvládnuť sám. Poteší Nolte a Herzog. Carano znova dokazuje, že jej herecké schopnosti sú na bode nula. Je príjemné raz za čas vidieť, čo sa dá spraviť s peniazmi, ak sa dajú tvorcom s víziou. Baby Yoda je skvelý a potešil aj štek Bill Burra. Snáď sa ešte niekedy zjaví. 1. séria - 80%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úrovní mnohonásobně předčí vše co se v současné době děje se Star Wars, ale i tak je to pořád jen lehce nadprůměrné. Sérii jsem dokoukal, ale celou dobu jsem si řikal jestli v tom chci pokračovat a nebo ne. Rozhodně to není seriál, který by mne pohltil a nepustil. A proto v něm ani nehodlám pokračovat 60% lehce nadprůměr. Edit po shlédnutí 2 série: Troufám si říct, že druhá série je úplně jinde než ta první. Řekněme, že je první série Skrytá Hrozba, neurazí, líbí se vám to, ale není to žádný zázrak. Tak pak druhá série je skoro jako Pomsta Sithů a to je děj plný zvratů a bojů které hltáte se zatajeným dechem. Ze 3 hvězd jsou najednou 4. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Mandalorian záchvěv konce minulého století, díky své epizodičnosti, ale na druhou stranu je to dnes vlastně osvěžující i díky tomu, že průběžný děj funguje na jedničku a na konci se výborně vypointuje v zábavné finále. Ano, nevýhoda je, že některé epizody rozhodně nejsou tak silné, jak by si Mandalorian zasloužil, nejen díky tomu, že je hraným SW, ale především jako otvírák Disney+ totiž na pár místech dochází dech. Ovšem až na drobná škobrtnutí je to velmi zábavný seriál z té špinavější strany univerza s charismatickou helmou v hlavní roli, zábavnými vedlejšími postavami a etalonem roztomilosti tohoto desetiletí. Těším se na pokračování a tiše doufám, že se zas jednou v nějakém hraném SW podíváme do civilizace ala Coruscant, Naboo, nebo Coleria. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Mandaloriani jsou převážně lidskou etnolingvistickou kulturní skupinou, která vznikla na planetě Mandalore. Národ se však vyskytuje i na planetách Kalevala, Krownest, a Concord Dawn. Mandaloriané jsou považováni za skvělé bojovníky, hlavně proti Jediům. Během Klonových válek však šlo o pacifisty a jen pár jedinců bylo proti Republice jako třeba Pre Viszla a jeho Death Watch nebo legendární Jango Fett, otec Bobba Fetta. (3T)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama