Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice milé překvapení. Nečekal jsem od toho mnoho, ale po druhém dílu (ten jsem viděl první) jsem už čekal dobrou zábavu a dočkal jsem se ještě mnohem víc. Krokodýl loví v jezeře je povolána panteoložka z muzea (spíš jí potřebovali na pár dní uklidit), k tomu je tu místní šerif a ještě jistý ochránce zvířat. Kelly je naprosto nevhodná do přírody a šerif ani ochránce jí sebou nechtějí. K tomu se tam ukáže jakýsi bohatý pošuk co má rád krokodýly. A tak se všichni různě handrkují což přináší spoustu vtipných situací. Postupně spolu spolupracují a snaží se krokouše malýho chytnou. K popukání je místní babka co ko krmí a je správně ujetá. Mimochodem chudák kráva co jí měli jako návnadu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy so zmutovanými zvieratami, nakoľko mi vždy prišli málo strašidelné, ploché, prvoplánové a neinvenčné. Ani rozďavená papuľa akéhosi krokodílieho kríženca na plagáte ma príliš nelákala. Až kým ma nezaujalo meno scenáristu filmu. Ten totiž dominuje v iných než hororových žánroch. A takto k filmu treba aj pristupovať. Nejedná sa totiž o "čistokrvný" horor ale o akúsi komediálne ladenú sondu do života kryptozoológov a podobných dobrodruhov. No a babka čo kŕmi svojho domáceho miláčika je absolútnym vrcholom filmu. :-) (18.3.2005) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem si myslel, že jediná zubatá věc v Maine je Pennywise.. Monster movie, které nad hladinou drží nadhled a zodpovědný suchozemský výkon šest stop a jeden palec dlouhého krokodýla irského s rezavou pigmentací. Následujících pět televizních sequelů to už jen zoufale luhuje, stejně jako se při odchytu luhoval skot paní Bickermanové.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů o různých zvířecích zabijácích, kteří se ukrývají v jezeru je natočeno už spousta. Většina z nich nestojí za nic, ale najdou se i takové, které stojí určitě za zhlédnutí. Tento film je takovým milníkem v tomto žánru a diváky rozdělil na dvě skupiny. Pro jednu je to odpad a ztráta času, pro ty druhé docela slušná podívaná s hororovo-komickými prvky. Na krokodýlí filmy musím mít náladu, protože se většinou jedná o přerostlé gigantické mrchy, které sežerou všechny a všechno na co přijdou. Tentokrát je všechno trochu jinak, protože mrtvých tu moc není a speciální efekty měl na starosti náš starý známý Stan Winston. Scénář filmu sice není zas až tak originální, ale nedá se říct, že by byl špatný. Bohužel se ani takto zkušení pánové nevyvarovali několika zásadních chyb a divákům zanechali v hlavách několik otazníků. Atmosféra filmu byla velice zvláštní. O nějakých nervy drásajících scénách nemůže být ani řeč. Zas až tolik lekacích či vražedných scén jsme neviděli. Spíše mi to přišlo jako bych sledoval dobrodružnou černou komedii s příchutí hororu, která mě docela dostala. Ti co očekávají pořádný masakr a křupání kostí budou asi hodně zklamaní, ale ti, co se chtějí u takového filmu i pobavit, jsou na správném místě. Film je doslova prošpikován směšnými situacemi, nezapomenutelnými hláškami a hlavně hodně solidní hudbou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak celkem mi to přišlo jako zábavný film na jedno pohodové shlédnutí. Film zas tak drsný nebyl, měl obyčejný příběh, nepředvídatelnost, dobré herecké obsazení, kde mě bavil především Brendan Gleeson. Film není velkou peckou, ale rozhodně pobaví. Jinač toho pochopitelně chybí dost. Není se co nějak rozepisovávat. Film vidím tak na 58% = *** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Pôvodný termín natáčania sa pre zlé poveternostné podmienky zrušil. Steve Miner preto film odsunul a natočil Halloween: H20 (1998). Následne sa vrátil k tomuto filmu. (Arsenal83)
  • Hector v jednom momente žartuje, že krokodíla spláchol do záchoda nejaký idiot v Hongkongu, čo je odkaz na film Aligátor (1980), v ktorom chlap spláchne mláďa aligátora do záchoda a vyrastie z neho v kanalizácii monštrum. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo na třech kanadských jezerech, a to na Shawnigan, Buntzen a Hayward lake. (Terva)

Reklama

Reklama