Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Napínavý příběh se točí kolem temného domu s tajuplnou a temnou historií, který stojí uprostřed Seattlu. Už při jeho stavbě přišlo o život několik dělníků a během posledních sta let v něm za záhadných okolností zemřelo pět mužů a zmizelo beze stopy osmnáct žen. Navíc se zdá, že dům žije vlastním životem a podle vlastní vůle mění své uspořádání i počet pokojů. Od roku 1995 už však dům údajně nejeví žádné známky svého neobvyklého života. Jeho majitelem je v současné době poslední žijící potomek rodu Rimbauerů, Steve Rimbauer, jehož přítelkyně, profesorka Joyce Reardon je domem doslova posedlá a snaží se odhalit jeho tajemství. Navíc potřebuje úspěch při pátrání po tajemství domu pro záchranu své kariéry, ohrožené nenávistí a zlobou profesora Carla Millera, který se postaral o to, že ji na katedře psychologie hodlají zbavit funkce. Dává tedy dohromady skupinu šesti lidí, z nichž každý je nejen ztroskotanec, který nemá co ztratit, ale také je vybaven nějakým druhem nadpřirozené vlastnosti. Za honorář pěti tisíc dolarů se mají podílet na její snaze odhalit tajemství domu a záhadných událostí. Věří, že v domě řádí a vraždí duch Ellen Rimbauerové, šílené manželky architekta, který dům navrhl a postavil. Skupinu vedle Joyce a Steva tvoří starý jasnovidec Viktor Kandinsky, usměvavá starší dáma Cathy Kramer, která ovládá automatické psaní pomocí spiritistických tabulek, obtloustlý třicátník Emery Waterman, který dokáže vidět do minulosti a také vidí duchy, pohledná blondýnka Pam Asbury, která má vidiny když se něčeho dotkne, sympatický telepat Nick Hardaway, který čte myšlenky a je až nezdravě veselý a nakonec Rachel Wheaton a její sestra Annie, patnáctiletá autistická dívka, která je nadaná nejen schopností telepatie, ale také telekineze a zdá, že pro Joyce a zkoumání domu bude tou nejdůležitější osobou. Mimo těchto šest odvážlivců se však do domu tajně vetře také mladý fotograf Kevin Bollinger, kterého poslal profesor Miller s úmyslem profesorku Reardonovou pomocí fotografií ze seancí diskreditovat a zesměšnit před odborníky i veřejností. Místo skandálních záběrů však fotografa čeká záhy smrt a tak se Kevin stal po letech klidu první obětí a další paranormální jevy na sebe nenechají dlouho čekat. Jenže Joyce to nestačí, potřebuje opravdu nezpochybnitelný důkaz a to čeho se dočká je mnohem víc než doufala a bohužel mnohem víc než si přála. Kevin je totiž první, ale zdaleka ne poslední obětí domu, který neustále sílí a roste. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost. Některé herecké projevy, které jsem zkraje obtížněji skousával díky příšernému přehrávání se v průběhu série až nečekaně vyrovnaly a zklidnily. K jednoznačným kladům patří velmi pěkná vizuální stránka ( triky na TV úrovni, ale buďme shovívaví ), pomalá, ale o to účinější gradace příběhu, Sandsův umírněný výkon a pochopitelně Kingova minirolička poslíčka pizzy. Spokojenost. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Dom Rimbauerovcov je taký odtlačok temnej dávnej minulosti uprostred moderného Seattlu. Vynikajúce miesto pre horor. Atmosfericky je Dom v ružiach určite nadpriemerný, ale vývoj príbehu pripomína prehliadku múzea. Množstvo zaujímavých exponátov pohlcuje veľa času a pozornosti. Toľko, že zrazu nastane zatváracia hodina a my si uvedomíme, že sme veľa nestihli. Minulosť domu je desivá, rozprávanie o nej pútavé a duchovia, ktorí sa z času na čas zjavia sú strašidelní a odporní. Keď sa blíži záver, tempo príbehu sa zrýchli, príde koniec a ešte stále by bolo na čo pozerať... ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší Kingova minisérie k těm třem, ke kterým napsal scénář. Typický příběh o typickém děsivém domě, který je inovativní jen a pouze v tom, že tentokrát sídlo neleží na kopci, na samotě nebo na kraji města, ale přímo v centru hned vedle dálnice. Má propracovanou historii, zajímavé osudy jeho obyvatel a typickou partičku vědců, lidí s nadpřirozenýma schopnostma i obyčejných nadšenců, kteří se ho vydají prozkoumat. A musím říct, že ty postavy byly skutečně sympatické. První díl slouží skutečně jen jako seznámení s domem a postavami (a má nejlepší atmosféru), ve druhém díle ho poprvé navštívíme naplno a ve třetím se rozjede typické strašení, které nabírá na intenzitě, a díky kterému každý začíná víc a víc bláznit... a samozřejmě taky někteří umřou. Typické téma a schéma strašidelného domu v tom ńejklasištějším kabátě podal King na jedničku a je škoda, že žádná předloha k tomu neexistuje. Ovšem na druhou stranu je to možná dobře, protože tahle minisérie je prostě originál od Kinga, který tu má i perfektní cameo. Výtečná hororová minisérie, které bych možná i něco vytknul, kdyby se mi chtělo, ale mně se nechce. Na to je až moc dobrá. 90%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nejúžasnější filmové zpracování mého nejoblíbenějšího spisovatele (snad jen s výjimkou Mlhy, Zelené míle a možná i Jízdy na Střele). Po zhlédnutí prvního dílu, který diváka stylově uvede do děje, jsem byla velmi mile překvapena a napjatě jsem očekávala jeho pokračování. Druhý díl je mnohem tajemnější a naplno se projevuje Kingova pověstná psycho atmosféra. Ve třetím díle dochází - jak taky jinak - k mistrovskému vyvrcholení, neboli k totální destrukci či masakru většiny hlavních postav.;-) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ne moc povedený King. Ale ne že by to bylo nějaké překvapení, Stephen King má bohužel až moc nepovedených filmů. Ale rozhodně se nekoná žádná katastrofa, bohužel ale atmosféra je značně stereotypní a často se jen omezuje na "vzdechy" domu, které postupně začínají být jen čím dál víc otravné a i další věci srážejí této minisérii vaz. A to například velmi neoriginální námět, který už tak odradí spoustu lidí. Dále pak buď nesympatické nebo ne moc zajímavé postavy, o které by měl mít člověk strach. Celkově mně byla sympatická jediná postava Emeryho, který je sice hrozný pošuk a ubožák, ale aspoň často říkal nahlas to, co jsem si já tiše myslel (a nebyly to hezké věci). Podle mě měl tuto věc napsat spíš jako knihu, kde by víc zapracoval na charakterech, ale i na příběhu. (5/10) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • David Dukes (profesor Carl Miller) zemřel na infarkt během tenisového zápasu. Bylo to noc před návratem k dotočení zbývajících scén. (HappySmile)
  • Matt Ross musel pro svou roli Emeryho přibrat, i tak ale ještě musel nosit kostým, aby byl tlustší. (HappySmile)
  • Seriál se lehce opírá o Sarah Winchester a „záhadný“ dům Winchesterů. Příběh se nápadně podobá knize Shirley Jackson, která byla zfilmována pod názvem Strašení (1963). Stephen King se také zmínil, že to byla jedna z jeho nejoblíbenějších knih. (HappySmile)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama