Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Věřte nevěřte, kdysi se mi seriál velmi líbil. Asi v 8 letech jsem býval pravidelným divákem a po některých dílech jsem se v noci bál jít vyčůrat. O pár let později. Asi tak v 10 letech, jsem nad příběhy začal přemýšlet a udělal si jasný obrázek, jak to s tou pravdivostí asi bude. Herci hrají tak nepřesvědčivě, že se fikcí zdají být příběhy úplně všechny. Pokud seriál nesledujete sami, tak se nabízí změřit se spolusledovatelem či spolusledovatelkou síly. S ohledem na to, že už si úplně nevybavuji, jak příšerně byly díly zahrány, protože už je to pěkných pár let, co jsem nějaký díl viděl naposled, tak hodlám hodnoti podle dojmu, který na mě udělal seriál dříve, kdy jsem herecké výkony a další prkotiny absolutně neřešil. Slabé 4*. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Žijeme vo svete v ktorom existuje reálne, aj zdánlivo nemožné. Výborný seriál s tajuplnimi príbehmy, ktoré vás ohromia a zároveň, keď zistíte že ten príbeh bol podľa skutočnej udalosti. Takže keď si to zhrniem, jedná sa o veľmi kvalitný seriál a v ktorom nechýba prekvapenie, keď vždy na konci zistíte že to bola pravda. Ale či to bola naozaj pravda, to stojí len vo hviezdach, seriálu značne prispieva Frakes, ktorý značne od Brolina dodáva správny vtip. Ťažko hodnotiť, ktorá časť bola dobrá a ktorá zas nie, premňa bola každá časť niečim novým a zároveň tajuplným, sám sa priznám že najlepšie časti pokladám tie o zlu, ktoré vás vydesia a zároveň nenechajú kľudným. Kvalita sa značne zmenila ďalšou sériou, buď scenáristi vyčerpali všetky príbehy, a opakovali stále to isté, ale mne to bolo jedno, hlavne že som sa mal načo pozerať. Asi najlepšie príbehy sú Červené oči, Torta, Žena v zrkadle, Halloween a mnoho ďalších. V 3 sérii si zahral aj Angus Scrimm konkrétne 9 časti s názvom Hrobařova Nemesis. Viac v mojej recenzii http://www.studna.net/reviews/1099/ / PS: Niektoré príbehy režíroval Tony Randel známy režisér, ktorý režíroval Hellraisera 2. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s Akty X jeden z nejpovedenějších mysteriózních seriálů, který sází především na velké množství krátkých příhod, z nichž si každý vždy alespoň jednu vybere. Jako bonus se nám dostává možnost otestovat si své dedukční schopnosti při rozpoznávání pravdy od fikce. Bohužel ale šmrnc a kouzlo prvních epizod pro mě vyprchalo překvapivě rychle. Největší leknutí 3x07 poslední příhoda. 60% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná klasika z dávných let, kdy jsem hádala, bála se a oddaně věřila. Úchvatná znělka s proslovem, Jonathan Frakes a podnětné příběhy se skvělou hudbou. Celý formát na mě dnes už vyznívá jinak. Zpracování a podstata příběhů se neustále opakuje dokola a tím se tak stávají lehce předvídatelnými a průměrnými, avšak stále dokáží i tak vzbudit pocity strachu. To však nedokáže nic změnit z mého prvotního "dětského" dojmu. Mám spousty oblíbených epizod, ale mezi mou nej patří "Creepy Comics" (Děsivý komiks). "Co ty na to Kipe, je to dost děsivé, už ses dost vyděsil Kipe, vyděsil jsem tě teď Kipéééé...?" :) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní seriál, který uvádí člen Star Treku. Pokud ani teď netušíte co máte před sebou tak vězte, že se jedná o seriál, který aktivně využívá vašich úsudků, kdy samy rozhodnete, jestli jednotlivému příběhu chcete věřit a nebo ne. Přesně tímhle chtěli autoři v divákovi vyvolat strach - pocitem nejistoty, kdy neví čemu má věřit a vyrazit mu dech tím, co nejméně očekává. Mockrát se mi stalo, že právě ony nejvetší absurdity, kterým by soudný člověk jen stěží uvěřil autoři označili za pravdivé. Pár příběhů bylo zajímavých, třeba ten s upíry a krevní plazmou. Ale povětšinou se jednalo o dosti nesmyslné a mnohdy komické banality, které byly tak bizzarní, že u nich člověk pociťoval něco docela jiného než strach. Nicméně nápad vskutku originální se sympatickým Jonathanem Fraserem co by průvudcem po stezce naší nejistoty. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • K příběhu „Příšera ve skříni“ scenáristé až po dlouhých letech přiznali, že ve skutečnosti se tyranský bratr ze skříně dostal ven šachtou a schoval se u svého kamaráda, kde ho po pár dnech našli. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)
  • Na konci 3. příběhu („Trezor“) je vidět, že jedna žena z obchodu odchází a po chvíli přichází další žena, která zazvoní, a prodavač jí otevře dveře. Na konci pořadu, během krátkého ohlédnutí se za příběhy a rozluštění jejich pravdivosti, je ale ukázka z příběhu jiná. Obě ženy se míjí ve dveřích. (David7)
  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)

Reklama

Reklama