Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (587)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žijeme vo svete, kde existuje reálne aj zdanlivo nemožné. Kde skutočnosť berie na seba podobu ilúzie a kde sú niektoré veci nevysvetliteľné. Dokážete odlíšiť pravdu od fikcie? Vyskúšajte si to. Pozrite sa krátke príbehy z tohto amerického televízneho seriálu a pokúste sa uhádnuť, ktoré epizódy sú natočené podľa skutočných udalostí a ktoré sú len výplodom práce scénaristov. Fact or Fiction? Seriál "Verte neverte" je pohodový mysteriózno-horrorovo-scifi-fantasy bulvár. *** ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem ten seriál neskutečně žral a doslova hltal všechny příběhy. Bavilo mě hádat, bavil mě Frakes, ale postupem času se to stalo otravně stereotypní a nudné. I tak ale mají některé příběhy drsně našponovanou atmosféru. Jeden z mých nejoblíbenějších: http://www.youtube.com/watch?v=PbiWUyzc-Vo ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná klasika z dávných let, kdy jsem hádala, bála se a oddaně věřila. Úchvatná znělka s proslovem, Jonathan Frakes a podnětné příběhy se skvělou hudbou. Celý formát na mě dnes už vyznívá jinak. Zpracování a podstata příběhů se neustále opakuje dokola a tím se tak stávají lehce předvídatelnými a průměrnými, avšak stále dokáží i tak vzbudit pocity strachu. To však nedokáže nic změnit z mého prvotního "dětského" dojmu. Mám spousty oblíbených epizod, ale mezi mou nej patří "Creepy Comics" (Děsivý komiks). "Co ty na to Kipe, je to dost děsivé, už ses dost vyděsil Kipe, vyděsil jsem tě teď Kipéééé...?" :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som neuveril v tomto seriáli ani jednej historke. Myšlienka seriálu spočíva v tom, že nám na konci uvádzač seriálu prezradí, či sa nadprirodzená udalosť stala, alebo nie. Takže to máme veriť, že tie, ktoré čerpali zo "skutočných udalostí", majú natoľko dôveryhodný zdroj, že tomu môžeme veriť? Čiže napätie je okamžite fuč, pretože je to samozrejme blbosť. Škoda, ak by sa tomuto spestreniu na konci tvorcovia vyhli, mohol to byť fajn mysteriózny seriál. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem se v dětství hrozně bála po zhlédnutí té povídky o ženě, která se v zrcadle viděla jako zrůda. Jen si to představte: Kouknete se na sebe a místo svého xichtu, vidíte jiný (nemusí to být zrovna taková příšera). Ani ale nevím, jestli to byla pravda nebo fikce. Některé díly mě docela zaujaly. Jinak průměrná televizní zábava. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Šestá série se točila na kamery Blackmagic URSA Mini Pro 12K. Holger Frick, jeden z produkčních této série, uvedl: „Schopnost této kamery točit v rozlišeních 12K, 8K, 6K a 4K zjednodušila mnoho našich rozhodnutí, zejména vzhledem k velmi nabitému natáčecímu plánu.“ (kriplozoik)
  • Řada příběhů je inspirována takzvanými městskými legendami (urban legends). (L_O_U_S)
  • Na konci 3. příběhu („Trezor“) je vidět, že jedna žena z obchodu odchází a po chvíli přichází další žena, která zazvoní, a prodavač jí otevře dveře. Na konci pořadu, během krátkého ohlédnutí se za příběhy a rozluštění jejich pravdivosti, je ale ukázka z příběhu jiná. Obě ženy se míjí ve dveřích. (David7)

Reklama

Reklama