Reklama

Reklama

Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života. Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu. Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět, znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky" Vlak je připraven, tak neváhej a nastup! (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (610)

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Ucintaný nepříběh... zdálo se mi, že režisér podepsal kontrakt na určitou délku filmu, a zoufale pak zápasil, jak to ze své chlupaté deky vytahat.... asi jako když jsme ve škole dostali za úkol napsat pětistránkový esej a zaboha to nešlo dovypotit... odpad je snad i nespravedlivý, ale takhle hrozně mi čas neutíkal už dlouho, i když to měla být doslova jízda... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejším záporným komentářům jsem uposlechl Douglasovo doporučení a musím říct, že jsem nelitoval. Samozřejmě že nemám rád Santa Clause, spíše mě štve, že se již pomalu rozprostírá i po naší republice, ale to nic nemění na faktu, že tenhle film se opravdu povedl. Není totiž o Santovi a dalo by se říci, že ani ne o Vánocích, prostřednictvím zajímavých hrdinů (zejména průvodčí a černý pasažér) se nám snaží dokázat, že bychom měli věřit, a že Vánoce nejsou přece jen o těch velikých darech... Paradoxní je, že nejméně se mi líbila obrazová forma, technologie Motion Capture je sice úžasná, ale hrdinové v tomto filmu mi nepřipadali moc opravdoví. Obličeje mi totiž vůbec nepasovaly k tělům, ano je to zvláštní problém, ale mě to při sledováním filmu neskutečně vadilo. Děti totiž vypadaly jako figurky, kterým byl obličej jen přilepen a holou lebku... Ale to byl vážně jediný problém, Polární expres doporučuji, neboť takové užasné věci, jako je například pohádkový let jízdenky po krajině nebo setkání s černým pasažérem (nebo průvodčím) za to opravdu stojí. Ho, Ho, Ho... ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Postavičky "dokonale" animované, až pripomínajú živých ľudí. Ale divne, neprirodzene hýbajúce sa, ako nejakí fakeoví ľudia. Čo je na rozprávku tradične desivá vec. Len asi nie úmyselne desivá. A scenár chabý, ako keby ho autor stihol napísať v osobáku na ceste z bratislavskej Hlavnej stanice do Ivanky pri Dunaji. Alebo ako 100-minútová reklama na Coca-Colu. Lenže na rozdiel od nej, tu neboli vysvietené kamióny, ale vlak. A tie mám rád. V Polárnom exprese som sa síce nudil, ale aspoň som to robil vo vhodnom dopravnom prostriedku s atmosférou. Videné v rámci Season Challenge Tour (týždeň s vianočnými rozprávkami). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

americká pohádka o vánocích, S. Clausovi a hlavně o dětech, určená těm, kteří umějí snít. závidím všem, kteří měli možnost zhlédnout toto výtvarné dílo v IMAXu, protože to musí být fantastická jízda. i pro dospěláka. přesto musím poznamenat, že dětem se film líbil i takhle. a oni by možná dali hvězdy čtyři. a tak já je dám, vždyť je to film pro ně! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

První polovinou filmu prosvištěl Polární expres s dynamickou lehkostí, přehledem a po velice atraktivní dráze. Technicky perfektní, sledování trajektorie třepotajícího se zlatého lístku, se kterým si pohrává příroda a náhoda, je úžasné, stejně tak vystoupení číšníků v jídelním voze nebo jízda po zamrzlém jezeře. To byly momenty, kdy jsem na obrazovce očima visel. Jakmile vláček dosupí k severnímu pólu a caparti vystoupí, z Polárního expresu (filmu) se prostě něco vytratí. Už to na mě nepůsobí tak kouzelně. Jinak samozřejmě plné mravních poselství, vánoční atmosféry a barev. A teď rychle do postele a nastavit budíka na 23:55... ajó, dneska není Štědrý den:( 70%165 miliónů dolarů(rozpočet)/302,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Na konci snímky sa po záverečných titulkoch objaví fotografia a nápis: "Venované pamiatke Michaela Jetera". (MikaelSVK)
  • Tom Hanks musel při použití "motion capture" technologie, v jejímž rámci měl na obličeji nalepeny senzory, jít proti svým obvyklým hereckým instinktům, aby se nesnažil "mluvit až k zadním řádám". Řekl k tomu: "Jo, to jsem se musel odnaučit. Ze začátku jsem to hrál skoro jako pantomimu. Dělal jsem takové ty přehnané pohyby a pak se zeptal Boba: 'Je to dost zřetelné?' A on na to: 'Ježišmarjá, jasně! Je to třikrát víc, než potřebujeme.' Každou scénu jsme museli hrát, jako by nás kamera snímala v detailu. Protože se taky Bob nakonec mohl rozhodnout že ji jako detail použije." (NIRO)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Batman a Superman digitálně animovaní

Batman a Superman digitálně animovaní

04.09.2007

Chvíli v tom byl docela slušný chaos. Když studio Warner Bros. oznámilo, že hodlá už příští rok odstartovat natáčení Justice League of America, komiksoví fanoušci začali střihat ušima. Co to, co to?… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Já se vrátim! Nebo ne?

Já se vrátim! Nebo ne?

14.11.2006

Když se Arnold Schwarzenegger, někdejší nejlépe placený herec Hollywoodu, opětovně stal guvernérem státu Kalifornie, početné zástupy fanoušků opustil i ten poslední zbytek naděje na jeho comeback.… (více)

Reklama

Reklama