Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Umí se smát i prát a každý má je rád, i vy je račte znát - Šmouly! Kam přijdou, tam je šou, skáčou a tancujou, vysocí jsou na dva couly. Že všechno dovedou, to není náhodou, zkrátka to s přírodou koulí. Gargamel má svůj hrad, zkouší tam čarovat, má z toho akorát bouli. Lepší je hrát si, hrát, se Šmouly šmoulovat, na to chci hlavu dát šmoulí. Když jsem tuto naprosto famózní znělku slyšela asi po 8 letech, tekly mi po tvářích slzy, protože tento seriál byl pro mě součástí Velké Trojky, do které patří: Chip a Dale a Skrblík a jeho parta. Šmoulové pro mě budou skvělý seriál to už nikdy nic nezmění, ani kdyby si to se mnou vyměnila sama Šmoulinka. Bože, ty její krásné blond vlásky, dlouhé řasy, bílé lodičky a šatečky, no ale ta kuráž! :) A abych jen bezmězně nechválila - šmoulová zmrzlina je děsná! P.S. Pozor, abyste nechytli šmoufenku. A teď hurá do lesa na šmorůvky! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ušlechtilí lesní skřítci s tělesnou výškou tří jablek v Císlerově dabingové exhibici. Přítomnost Šmoulinky v jinak ryze pánském světě je oficiálně vysvětlována tak, že ji vyslal Gargamel s úmyslem infiltrovat šmoulí komunitu, ovšem jejich dobrota jí natolik otevřela oči, že se odvrátila od strany zla představované proplešlým pánem Azraela a stala se nedílnou součástí modré sekty. Já bych to viděl spíš tak, že slovo dobrota bylo zaměněno za sexuální pozornost, což vysvětluje i jeden z výroků Smurfa Mrzouta: „Nemám rád krátké předehry..“ ()

Reklama

Socom 

všechny recenze uživatele

Teraz pozorne počúvajte: „Šmolkovia sú prototypom totalitnej spoločnosti, majú črty stalinizmu a nacizmu,“ tvrdí francúzsky spisovateľ Antoine Bueno o legendárnej a jednej z najlepších rozprávok vôbec.Občas by som odporúčal to o čom sa chystám písať vzhliadnuť a potom očierňovať.Šmolkovia=jedna z najlepších a najúspešnejších detských rozprávok.Záporný hrdina Gargamel taktiež nemá chybu.10/10 ()

Liflaen 

všechny recenze uživatele

Šmouly jsem nikdy nesledoval, a když se na ně podívám nyní, přijde mi to akorát lacinné a hloupé. Ani špetka humoru, modrý skřítci, kteří mají bavit děti. Možná kdyby mi byly 3 roky a nevěděl bych nic tak dám víc. Takhle to nejde.. Jednu hvězdu a to stěží, za Gargamela, alespoň někdo je nemá rád ... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tady trošku váhám. Do té doby, než jsem poznal Disneye byly "Šmoulové" jasná jednička. Pak už ty příběhy na stále stejném půdorysu, s tou samou, před Gargamelem prchající skupinkou bezejmených šmoulů, trošku ztrácely na zajímavosti. Myslím, že potenciál 100 postaviček se dal využít zajímavěji, než jen soustředit se na pár hlavních postav. Ale pro děti, zejména ty menší, to je ideální. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Ve Francii byly díly, kde se objevili Johan a Peewit považovány za jiný seriál a byly distribuovány pod názvem "Johan et Pirlouit" (1985). (HappySmile)
  • Kromě Šmoulinky jsou ve vesnici ještě dvě dívky a to Šmoulí babička a Sašetka. Ve filmu Šmoulové 2 (2013) se k nim přidala ještě Vexy, která má podobný původ jako Šmoulinka. (LindaKola)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama