Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (905)

Lima 

všechny recenze uživatele

První půle je excelentní. Raimi s minimem prostředků dokáže navodit tíživou atmosféru strachu. Scéna znásilnění stromem je něco, co se jen tak nezapomíná. Ale druhá půle je strašně rozháraná, jakoby Raimi nevěděl co vlastně chce a doplácí na svou filmařskou nezkušenost. Mám na mysli to, že jsou jednotlivé scény po sobě špatně poskládané. V jedné scéně je brutální mord, ve scéně následující a bezprostředně navazující se aktéři tváří nezúčastněně, jako by se před pár minutami vlastně tolik nestalo. Evil Dead I. považuji pouze za dobrou, nikoliv skvělou, předzvěst bezchybné "dvojky". ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sam Raimi .. Výborný rozjezd, bohužel vyprávění šlo později hodně z kopce... Tento a podobné filmy zrovna nepatří do kategorie 'moje oblíbené'. Určité kvality a klady Evil Dead má - vzhledem k roku vzniku a rozpočtu - tím největším kladem je rozhodně píšící & režírující Sam Raimi. Cool závěr potěšil! ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Když "Evil Dead" člověk vidí sám, působí jako skličující horor o propadu do šílenství za hranicemi racionálních jistot. V kině tam tyto roviny stále jsou, ale více vystupuje zábavnost celého počinu, a to i nezáměrná - počínaje charaktery a chováním postav až po nízkorozpočtové kořeny patrné mimo jiné v nezaostřených záběrech. Ale současně na velkém plátně plně vynikne talent a tvůrčí genialita Raimiho. "Evil Dead" představuje zásadní položku mezi legendami o nadšených amatérech, kteří prostě vzali kameru a s partou přátel natočili žánrový milník, jenž jim otevřel cestu do velkého světa profesionálních produkcí. Ale důvod, proč se stejnou cestou vydávají tisíce jiných, ale jen jednotkám filmařů se opravdu podaří dojít do vytouženého Hollywoodu, spočívá právě v talentu. Nejde o to, že Raimi vzal do ruky kameru, ale jak a co všechno s ní dělá. Vychýlenými úhly a exaltovanými gesty, pózami a precizním rámováním nejen že projevuje svou dispozici pro až komiksově znakovou expresivní vizualitu, ale také perfektně odvádí pozornost od limitů produkčního zázemí a fascinuje diváky ve všech ohledech intenzivními výjevy. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Lesní duch, je takovým klasickým zástupcem béčkových, nízkorozpočtových hororů z 80. let. Z počátku slibně budovaná atmosféra, zmizí v okamžiku, kdy se na scéně objeví první zombie a pak už se vůbec nevrátí. Většina scén vypadá (nechtěně) komediálně a tak už dnes snímek zaujme snad jen několika zajímavými nájezdy kamer či již zmiňovanou atmosférou v prvních minutách. Film, který nevyleká, ale spíš zhnusí. Čekal jsem víc. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Začínající filmový talent oplývající svěžími nápady (vedení kamery, zběsilá kamera jako řítící se monstrum, zvukové efekty) s bujarým entusiasmem a zvráceným smyslem pro, snad až černohumorně odpudivou, estetiku - Sam Raimi se zde skutečně vyřádil. Atmosféra má slušné grády, ale strach hraje až druhé housle po hektolitrech krve a hnusu stříkajícího hrdinům přímo do obličeje - člověk neví, jestli má zvracet, nebo jen fascinovaně kroutit hlavou... Jednoduchý příběh je odpustitelný, více však zamrzí amatérské bugy při přechodu mezi scénami - mizí rány, oblečení schne, špína a fleky se zázračně uklízí, dokonce ani prožitky postav nejsou souvislé (vůbec postavy se nechovají příliš logicky)... Zábavný rozměr však tomuto horroru upřít nelze. 7/10 ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Film bol v Británii označený ako "Video Nasty" (Nechutné video/film). (rador)
  • Pro promítání ve Finsku a Německu musel být film zkrácen téměř o dvanáct minut, původní verze mohla být uvedena až v roce 2005. (gjjm)
  • Během scény, kde se posedlá Linda snaží Ashe napadnout dýkou, herečka Betsy Baker vůbec neviděla, protože jí v tom zabraňovaly bílé kontaktní čočky. (Chatterer)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama