Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (909)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Před třiceti lety určitě kultovní hit, dnes spíše úsměvné a ve druhé polovině skoro i nudné. Prvních 40 minut je velmi slušných, přes chatu a její bezprostřední okolí je přehozen těžký atmosférický háv a režisér předvádí originální frajeřinky. Ve druhé části nastupují gore efekty, masky, krev, postavy se chovají nelogicky a ze scény se vytrácí hutnost a tíživost situace. Nejvíc děsivý zůstal úplně poslední záběr. Je fakt, že vidět to někde na chalupě poblíž lesa, asi bych pro pivo do sklepa na sedmej schod nešel... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva mladíci, tři dívky, chata v lese, probuzené zlo a nikdo to tu nepřežije. Hit pirátských videokazet opředený řadou legend - kdo ho neznal, jako by nevěděl, co skýtal současný horor. Skvělý mix strašení, gore a divokého vizuálu. Jasně, dnes se u toho bude asi bát jen někdo, avšak kultovní status mu upřít nelze. A Záhada Blair Witch se může jít někam klouzat... Ač kamera létá jako zběsilá (což je dotaženo do maxima ve dvojce), člověk se v obraze neztrácí. Slavná scéna znásilnění stromem má pořád své kouzlo, roztékající se mrtvoly bublající rozličnými tekutinami a hemžící se šváby pobaví i dnes. Svižné, nápadité a dlouhé akorát. Viděno 5x a spokojenost zůstává. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka je mému srdci o hodně blíže a tu spíš považuju za finální verzi, tohle mi přišlo jako taková pracovní verze, ale na druhou stranu je tohle opravdu hororové, zatímco dvojka je mimořádně komediální a vlastně se spolu moc srovnávat nedají. Každý si jde tak trochu svojí cestou, jen dvojka je prostě pro mě nostalgická a jednička mě bohužel obešla obloukem. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kultovní hodnota samozřejmě převažuje. Kdyby z toho nebylo takové téma, nebyl by důvod se k tomuto slasheru vracet, ale historie tomu chtěla jinak. Dnes už je nicméně jednička takové deja vu, zvláštní pocit z toho, že Ash má dvě ruce, že si ještě nedělá srandu z Necronomiconu, protože všechno to setkávání se zlem je skutečně poprvé. A samozřejmě, Bruce je tu ještě takový klouček. Takže je to zajímavé, ale další části Evil Dead fenoménu mají pro mě větší kouzlo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla strasna uchylarna. Cekal jsem starej prumernej horor, ale nakonec sem se vyborne bavil. Prvni pulka je lepsi nez ta druha. I kdyz je film hodne levnej, tak Raimi navodil paradni hororovou atmosferu. Druha pulka uz takova bomba neni. Jakoby Raimi nevedel co chce. Udela nejakou scenu a najednou se skoci na jinou, aniz by se z ty predesly neco vyuzilo. Prislo mi to jak spatne sestrihany. Navic tu je spousta nelogicnosti. Co se tyce triku, tak tu plati to same co u Veci. Je videt, ze sou stary a pusobi spis komicky, ale plne to vyvazuje krev a vnitrnosti atd. S krvi se tu pravdu nesetri, takze mi za chvilku ty spatny masky prestali vadit. Nejlepsi na filmu je kamera, ktera predvadi slusny vychytavky a spravne neprijemny zvuky a pohodova hudba (ktera se ale misty moc nehodila k tomu, co se odehravalo na obrazovce). Jednu hvezdicku pridavam za Bruce, ne ze by hral nak dokonale, ale je to proste sympatak. Raimimu se s minimem prostredku poved ne bezchybnej, ale presto paradni kousek a tenhle dil je jako jedinej ze serie skutecne horor, i kdyz par komedialnich prvku se tu najde. ()

Galerie (345)

Zajímavosti (101)

  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici Harrington & Richardson Pardner - 12 Gauge. (dc125)
  • Bruce Campbell si během natáčení vymknul kotník. (Karlos80)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama