Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (905)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej film i bez přihlédnutí k meganízkýmu rozpočtu. Bruce Campbell je hustej a bez něj by to naprosto nebylo ono. Sam Raimi je docela ďábel, protože Evil Dead je fakt dobře natočenej. Skoro všechny lekačky mě fakt vylekaly a atmosféra tam je taky. Nechutnosti jsou zvládnutý dobře, akorát škoda že ta motorovka (která je i na plakátu) tam byla trestuhodně nevyužita. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších starých hororů, který jsem viděl. Atmosféra je především zpočátku perfektní a jedna z nejlepších hororových vůbec. Potom se to bohužel tak trochu zkazí, protože se objeví děsivé postavy, které jsou ovšem děsivé jen ze začátku a postupně se z nich stanou jen trapné krvavé nestvůry s debilním chováním, které nepůsobí tak jak by měly a prostě kazí atmosféru. A přitom to mohlo být tak skvělé, kdyby tam nedávali žádné obludy a nebo v menší míře a lépe to zpracovali, protože potenciál chaloupky uprostřed lesa a tajemné knihy mrtvých je velký! Navíc kamera, která léta před okny a perfektní hudba stojí opravdu za to. 75% ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Lesní duch, je takovým klasickým zástupcem béčkových, nízkorozpočtových hororů z 80. let. Z počátku slibně budovaná atmosféra, zmizí v okamžiku, kdy se na scéně objeví první zombie a pak už se vůbec nevrátí. Většina scén vypadá (nechtěně) komediálně a tak už dnes snímek zaujme snad jen několika zajímavými nájezdy kamer či již zmiňovanou atmosférou v prvních minutách. Film, který nevyleká, ale spíš zhnusí. Čekal jsem víc. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Kill her if you can, loverboy!" ________ Geniální exploatační splatter, který odstartoval ambiciózní kariéru tehdy jedenadvacetiletého Sama Raimiho, v němž načrtává svůj tvůrčí rukopis – tedy smysl pro absurdno, černý humor, bizarní vizuální gagy, úmyslně béčkovou low-budget stylizaci a překombinovaný sebeparodický gore. To vše jen za 375 táců na rozmezí 85 minut – aneb za málo peněz hodně krvavý muziky. Takže pokud nevíte co si pustit o víkendu na chatě uprostřed lesa, tohle je jasná volba. Za mě nejlepší díl celé trilogie a zcela právoplatně kultovní žánrová klasika, bezpochyby jeden z nejbizarnějších a nejzábavnějších hororů co jsem kdy viděl. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Kultovní humus, aneb jak z mála vytěžit maximum. První díl téhle už víc než kultovní hororové záležitosti jsem viděl až po tom třetím. Sam Raimi vsadil na přímočaré napětí, brutálně masakrální kousky a takový načernalý humor v pozadí. Jistá podobnost s Braindead tu rozhodně je, hlavně co se těch prdelí, střev a hektolitrů slizký krve týče. Celkově tři etapy, kdy ta první, kterou bych nazval „Chlapupáři“ vsází především na to neviditelné, ovšem zato mistrovsky slyšitelné zlo kolem chajdy a v každém koutku onoho lesa. Etapa druhá, kterou bych shrnul slovy „Udělej si sám,“ naopak drtí na kousky sousloví přímočará řežba a slabší povahy hromadně ohazují sedačky přísně střeženým obsahem svých žaludků. Etapa třetí, „co si uvaříš, to si taky sníš,“ už jen podtrhává celičké gore řádění. V hlavě mi uvízlo hned několik momentů, kvůli kterým bych nikdy nemohl sáhnout po jiném než absolutním hodnocení. Krom skvělého zvuku (obzvlášť když se na vás řítí to burácení prostorově), práce kamery a střihu, kdy si říkáte „dej mi sílu pane, ať to udržim a neznečistim se strachy,“ až po Bruce Campbella, který se díky práci s motorovou pilou (a nejen s ní) zapsal nesmazatelně do duší hororových fandů po celém světě. A i když efekty na dnešní dobu působí lacině, tady pasují jako houslové sólo do dobře napsaného orchestrálního partu. Tak už se tu nebudu vykecávat, nazuju gumáky, abych ve sklepě plném vnitřností neuplaval a zajdu si přečíst nějakou knížku, kterou autor pojmenoval Necronomicon.:)) Za pět stoprocentně!! [10/10] ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Na konci filmu, keď Ash (Bruce Campbell) za svitania vychádza z chaty, je pri zábere na vychádzajúce slnko vidieť, že vlastne zapadá. (tiradentes)
  • Scéna, kde je Cheryl brutálne znásilnená konárom stromu, bola v niektorých krajinách vystrihnutá. (rador)
  • Z pásky znie hlas Boba Doriana. (rador)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama