Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (906)

Véča 

všechny recenze uživatele

Na Evil Dead je na první pohled znát nízký rozpočet. Vzhled zombií mě spíš pobavil než strašil. Nevim to jistě,ale myslim, že celý film byl točen jen ruční kamerou, což umožňovalo dynamičnost pohybu a především při scénách lese to vypadalo celkem děsivě. Naopak slabší to už bylo při scénách v chatě, kde se někde kamera kývala tak, že mi to kazilo zážitek,podobně na mě působila místa, kdy se kamera otáčela o 360 stupňů, příliš často se to opakovalo. Další věc, jak říká Kirké, je přehnané množství násilí naprosto utopené v krvi. Přišlo mi kolikrát jako celkem zbytečné, správná atmosféra se dá navodit i bez hektolitrů krve. Proto mám radši první půlku, kde prakticky nic nevidím, kromě scén se stromem a přesto jsem byl napjatý celou dobu. Celkově 4*, trochu přidám na hodnocení kvůli tomu zážitku. Viděl sem ho sám, na domácím kině lehce po půlnoci, takže spaní bylo potom opravdu "příjemné"... revidováno 2.7.2009 Komentář smazat, film za 5* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Raimi sa podobne ako Jackson vo svojich začiatkoch poriadne vybláznil, čomu nasvedčuje aj táto vecička. Náznak svojej úchylky dal najavo už v predkole, menom 'Within The Woods', ale len tu sa mohol poriadne a dosýta odreagovať. Ale aspoň základná línia mohla byť náročnejšia. Výsledkom je pre súčasnú náročnosť horror, ktorý zaujme najmä podarenými lakačkami a lákavosťou morbid scén, čo je dôležité. Veci ako logickosť a naivnosť sú ale na pokraji niečoho, čo už tak dobré nie je. 70%. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka Smrtelného zla byla nejklíčovějším a nejsjížděnějším filmem mé puberty a jedničku jsem zhlédl až výrazně později. Už tady Raimi za pár nezávisláckých šupů prokázal jak nadšení, tak talent. Zaujme hned první záběr (typický pro tuhle sérii), u kterého si člověk říká, jak ho kurva udělali, a který nás zároveň nenechává na pochybách, jaký žánr sledujeme. Následná hypnotická scéna příjezdu k chatě s houpačkou temně bouchající do stěny je rovněž velmi libová a už na konci první třetiny na nás Raimi vypálí znásilnění stromem. Další pamětihodnou scénkou je nepříčetně se chichotajicí posedlá přítelkyně v druhá půlce, která je přehlídkou bojůvek neposedlých výletníků s posedlými, namaskovanými někdy hůře, většinou ale lépe. Kouř se valí do záběrů, kamera lítá po lese, parádní zvukové efekty prohlubují hrůzu... a řešit řídký příběh, ploché postavy nebo (hlavně při dialozích) toporné herecké výkony nemá nejmenší smysl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dobře, přiznám se. Moc jsem se nebál. Fakt ne. Atmosféra zde sice byla perfektní a lekačky byly parádní a fungovaly, nicméně jsem se moc nebál. A proč že teda dávám plný počet? Za tu geniální práci s kamerou, za tu parádní hudbu, za ten masakr (hlavně ke konci) no a za to, jak to všechno funguje. Klobouk dolů, Same, takovýhle debut (za tak "málo" peněz) abys pohledal. Věřím, že vidět to před pár lety zpátky na nějaké opuštěné chatě, bál bych se. 100 %. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Mam rad triller-horory (Omen,Rosemary's baby) a tak isto aj horory-komedie (Braidead), no a Evil dead je nieco medzi tym no a to je mozno dovod preco mi tak uple na sto percent nesadol. Ako horor (resp. riadny masaker:)) je to pecka, to bez debaty, 'humorne' vsuvky vsak na mna posobili trochu rusivo. Suma sumarum JE to skvela hororova klasika s hromadou nezapoenutelnych zimomriavkovych scien a skvelych humus-efektov, len ja som cakal este o trosicku viac. 8/10 ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Raimi chcel pôvodne ako názov filmu použiť "Book of the Dead" (Kniha mŕtvych). (rador)
  • V Nemecku film nesie názov "Dance of the Devils" (Tanec s diablami). (rador)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama