Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál z prostředí taneční školy, pohledem mladých lidí. Lets dance, nebo Glee to sice není, ale má to šmrnc a mezi českými seríály mě momentálně docela pobavil.. Postavy zde zapadají, ikdyž některé bych uplně ze seriálu vyškrtnul, jelikož kazí reputaci, taktéž některé přiblblé scény, které můžou bejt opravdu jen v českém seriálu. Lepší 3* ale díky nízkému hodnocení dávám 4* protože seriál si zaslouží více.. Jinak docela povedená hudba:) Po shlédnutí posledního dílu, mě překvapil takto blbě zakončený seriál a nejraději, bych snížil laťku na 3*! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Já nikdy neodsuzovala filmy typu "Muzikál ze střední", protože vím, že svoje publikum si vždycky najdou. "První krok" je seriál určený primárně pro teenagery (a hlavně pro dívky, co si budeme povídat). Já se do téhle kategorie ještě počítám a rozhodně nejsem zklamaná. Mladí herci ztvárnili své role uvěřitelně, mile mě překvapil také Michal "Ruda z Ostravy" Kavalčík nebo Světlana Nálepková, která mi nikdy dříve sympatická nebyla. Soundtrack je také velice povedený. Závěrečný díl sice nepřinesl žádná rozumná rozuzlení, ale přesto se tvůrci za toto dílko stydět nemusí. ()

Reklama

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nejvtipnější a nejoriginálnější je to, jak Nova rychle podpořila kampaň Hlasu Č-S, a místo rozreprízovaného Druhého dechu (který uklidila na víkendový čas), nasadila barevné křepčení s exsuperstáristy Rudou z Ostravy (!), nebo s příbuzenstvem hlasistů (Pavlovčinová). Zlatý Druhý dech. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Jan P. Muchow nie je síce žiaden hudobný virtuóz, ale ako tvorca hudby k tomuto teen seriálu sa ujal. Ktovie, možno dokonca práve vďaka nemu si ma podmanilo skoro každé z predvedených tanečných čísel ... Nie, naozaj nechápem averziu užívateľov čsfd voči tomuto seriálu. Áno, mnoho motívov je už príliš okukaných a mnoho balansuje na hranici klišé - a čo ? Mladé tváre ( Filip Cíl, Radka Pavlovčinová, Šárka Vaculíková ...) aspoň predviedli svoj talent ( poprípade i svoje telá), a ani "staršia" generácia ( Klára Issová, Pavel Kříž, Veronika Žilková ... ) sa za svoje výkony hanbiť nemusia. To, že scenár bol ledaný priveľmi komerčne a že charaktery jednotlivých postáv vyzerali ako odpozorované z juhoamerických seriálov ( ale keď sa tak zamyslím, veď odkiaľsi stamade bol námet aj odkúpený), to je už problémom televízie hľadiacej viac na komerčné ako kvalitatívne ciele. I tak však je Prvý krok dobrým krokom smerom k mladému tunajšiemu divákovi. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Ono to není tak zlé, dávám 3,5*. Samozřejmě by si asi měl každý na prvním místě položit otázku, co od Prvního kroku očekává... a co chce vlastně vidět. Možná odpoví: inteligentní vtipnou podívanou... Problém asi je, co dotyčný považuje za inteligentní a vtipné. A právě to se s věkem poměrně výrazně mění... Tím chci pouze naznačit, že seriál je pro mladé cca 12-16. Recenzi by tedy asi měli psát především oni, ale obávám se, že mají povětšinou jiné "starosti":-), a když už někam napíší tak to bude na facebook a ne na csfd:-). Co k tomu říct... Je to barevné, je to i o sexu, tancuje se tam, jsou tam naši mladí:-), má to slušné obsazení, sem tam nějaký ten romantický prvek vystříkne z obrazovky, má to dobrou hudbu i kameru, mísí se tam vyšší společnost se spodinou a v našich podmínkách je podobný seriál přeci jen nevídaný... Osobně bych snad jen zkritizoval dvě postavy: Max a učitel hudby Vladimír. Ruda z Ostravy je Ruda z Ostravy, ale v téhle roli je poněkud plochý a málo výrazný. No a Pavel Kříž má zase nějaký ten křížek na krku, než aby mohl hrát na strunu případného pobláznění studentky a učitele. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál byl původně nabídnut také televizi Nova. Ta jej však po zhlédnutí pilotního dílu odmítla. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama