Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik gejů a plochých nehereček na jednom místě aby jeden pohledal. První kroky vedly k následným a ty pak k poslednímu ze střechy mé garáže. Bohužel jsem pád z dvou metrů přežil, tak můžu o tom napsat komentář a varovat budoucí generace, který by snad chtěly někdy vidět tento multi-kokoti-kulti patlaneček. Chybí už jen Inuité, opravdu... a divím se, že na taneční plac nenahnali i nějaké Masaje, aby dokonale zachytili kmenové spektrum současné české mládeže. Píčové z Nohy! ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Cokoli, z čeho by člověk mohl mít dobrý dojem, sráží na kolena naprosto příšerné konverzační scény, promiňte, "konverzační". Jejich tupost a nereálnost bolí a tluče do očí, uší a snad i dalších smyslových orgánů lidského těla. Musel je psát buď zaostalý člověk a nebo někdo, kdo absolutně nemá tušení, jaká je realita. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Zase jeden seriál, u kterého jsem seděl přibitý. Na některé kluky se koukalo hezky a nebyla tam nouze ani o nějaké nahotinky. Dokonce i žánr se mi líbil, ačkoliv k umění neinklinuju. Divadelní prostředí a hlavně herci, kteří mají hrát, že se teprve hrát učí. Jejich výkony se mi moc líbily. Ale ten závěr evokuje, že by měl mít nějaké pokračování. Ne všechny záležitosti byly totiž dotažené. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak se na to podívejme otevřenýma očima a ne rovnou skrz prsty, protože to by byla chyba. Pořád to bylo lepší než ten jistý nekonečný seriál, který nám ta samá tv vpouští téměř každý den na naše obrazovky. Tam už se vyloženě vaří z vody a občas se to okoření nějakým aktuálním tématem, na kterém se pak začne stavět jako na pevném základu a vyvaří se úplně do mrtě. Bavily mě taneční choreografie. Byly celkem originální a některé i poměrně složité. Nejsem si ale zcela jistá, jestli se lze učit balet a zároveň moderní tanec. Spolužačka ze střední mi říkala, že jim moderní tanec zakázali, ale to je samozřejmě věc profesorů a učitelů dané školy. Od začátku bylo úplně jasně kolem kterých postav se bude příběh točit. Učitelská sestava byla příjemná. Světlana Nálepková by si zasloužila více prostoru. Michal Kavalčík umí být i normální, takže mě mile překvapil. Radka Pavlovčinová mi přišla nesympatická. Také zdy byly oprášeny dvě české podoby světových muzikálů. Pomáda mě příliš nenadchla. Za to Vlasy, to už bylo úplně jiné kafe. Škoda, že z nich byly použity jen tři písničky. ()

Zenithgirl 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál pro teenagery, ale jestli vás alespoň trochu zaujal vydržte, postupně se taneční čísla zlepšují a jsou fakt super :) Jediné, co mě mrzí je, že seriál působí jakoby skončil v polovině... Buď si autoři našlápli na druhou sérii a čekají na úspěšnost projektu nebo jim došly peníze. Vzhledem k tomu, že seriál vznikal v roce 2009 (na slovenské Markíze, byl již odvysílán) a dostal se na obrazovku až letos (2012), pravděpodobnost další řady je nízká. Musím se přiznat, že já bych ji ocenila a doufám, že v tom nejsem sama, :) i když po přečtení, zde uvedených recenzí, si tím moc jistá nejsem... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama