Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou sériích lze říct, že je to velmi slabý seriál s pár geniálními scénami a nápady, které ale zcela uvadají ve srovnání s neschopností scénáristy vymyslet příběhy, ve kterých bude Kotkův Einstein fakt perlit. Herecky je to občas fakt děs, přehrávání snad až amatérským způsobem. Postavy i tak jsou docela sympatické a sem tam jim i člověk drží palce. ()

anca_007 

všechny recenze uživatele

Je-li chápán seriál, jako parodie zejména na Sherlocka Holmese v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem, nebo na Dr. House, pak je to skvělá komedie. Autorům se povedlo vystihnout charakteristiku hlavního hrdiny Filipa Königa (V. Kotek), podle již dvou zmíněných postav. Více, než detektivka, která by odpovídala logickým vyšetřovacím krokům, je seriál spíše komediálního rázu s občas až zázračnými prorockými myšlenkami, který kdoví kde König objevuje. Co díl, to jednotlivý příběh, avšak na pozadí se odehrává ještě jeden příběh, který diváka provází celým seriálem. Ten mi nepřišel zcela ukončený. Hvězdičky ubírám za přílišné milostné scény, které měly vystihnout bohémský život, přelétavost a promiskuitu hlavního hrdiny. Myslím, že to šlo vyjádřit i kulantnějším způsobem. Jinak za mě dobrý. ()

Reklama

asdfasdf

všechny recenze uživatele

Na začátek si položme otázku - jak je možné, že český seriál tohoto druhu má tak poměrně dobré celkové hodnocení? Že by proto, že původní námět, scénář a vše ostatní udělali Němci a někdo od nás je jen ,,vykradl´´ a jediné co udělal je, že vzal kameru a natočil úplně to samé v češtině? Fakt ani nevím, jestli a jak bych měl tento seriál nějak hodnotit, když z větší části je to prací úplně někoho jiného... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Primáckým počinům se většinou obloukem vyhýbám, u Einsteina jsem však udělala výjimku kvůli hereckému obsazení. Německou předlohu Einsteinovy záhady jsem neviděla, ale řekla bych, že Vojtěch Kotek ani Anna Polívková si žádnou ostudu neutrhli. Typově se do rolí výborně hodí a oba se vzájemně velmi dobře doplňují. Komediálně laděné případy jsou okořeněné notnou dávkou nadsázky a děj vcelku slušně odsýpá, tak nemám důvod házet tento seriál do jednoho pytle s mnoha paskvily, kterými televize Prima krmí diváky. Jasně, že se z námětu dalo vydolovat víc, ovšem na české poměry to nedopadlo zase tak špatně. (60%) ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle reklamních spotů (trailers) bude tento seriál útokem na žaludek. Kdyby aspoň byl vtipný a zábavný víc než bláznivě nepravděpodobný. První tři minuty prvního dílu daly tušit, že to bude prů$€r. Česká seriálová škola jde čím dál víc vlastní cestou, ne tou ověřenou pro úspěch u diváků. Tedy ...úspěch bude - u diváků z doplňkové množiny k množině hrdiny. "Noční solární panely." ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Premiérové uvedení na TV Prima si nenechalo ujít 928 000 diváků. (rublik05)
  • „Já jsem fyziku a vůbec přírodní vědy úplně nemusel. Není to můj šálek kávy. Já jsem byl spíš na češtinu a na jazyky. Ale musím říct, že alespoň v té fyzice jsem si dokázal pod tím vším něco málo představit. V mém mozku se to občas svázalo s něčím, co má praktické využití nebo co jsem si dovedl v přírodě představit. Protože třeba matika a všechna ta čísla jsou pro mě už hodně abstraktní. Ve chvíli, kdy jsou v matematice písmenka, tak to jsem úplně ztracený, a když je to víc jak dva plus dva nebo víc než prsty na rukou, tak to už si moc představit neumím,“ prozradil v rozhovoru Vojta Kotek. (ČSFD)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama