Reklama

Reklama

Chůva k pohledání

(seriál)
  • USA The Nanny (více)
USA, (1993–1999), 54 h 23 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Renée Taylor, Rachel Chagall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(145)

Obsahy(1)

Fran Fineová, přitažlivé, i když už ne právě nejmladší židovské děvče z Queensu, se stane chůvou v domě bohatého vdovce se třemi dětmi, divadelního producenta Maxe Sheffielda. Díky svému vřelému srdci i netradičním názorům na výchovu si ji brzy oblíbí děti, Maxwell i správce domácnosti komorník Niles, který veškeré dění sleduje s nadhledem. Pouze nedokáže skrývat antipatie vůči Maxwellově obchodní partnerce C. C. Babcockové... (TV Nova)

(více)

Recenze (419)

Huguette 

všechny recenze uživatele

Mně to přijde velice vtipně napsané a hlavně to není tolik nasáklé protivnými mravními ponaučeními jako třeba Krok za krokem nebo Reba. Herecké obsazení je skvělé. Fran je prostě komediantka a funguje to (a myslím, že Gemini zmiňuje, že se podobá Peggy Bundové - troufnu si oponovat, že ani ne, ale spíš si Fran Drescher bere za vzor Lucy ze sitcomu I Love Lucy). Chůva patří mezi mé nejoblíbenější sitcomy. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Veľmi príjemný sitcom s prvoplánovo krásnou a v dobrom slova zmysle jednoduchou Fran Drescher v úlohe pestúnky Fran, ktorej však, čuduj sa svete, pod všetkými tými šminkami a vrstvami mejkapu bije srdce zo zlata. Je to práve jej neohrabaný vstup medzi smotánku, ktorý dáva autorom nepreberné množstvo príležitostí na eskapády a humorné scénky rôzneho druhu. Pripočítajte si k tomu aj ďalšie vydarené postavičky na čele s komorníkom Nilesom hádžucim hlášky suché ako martiny a ďalší zábavný seriál je na svete. Síce neponúka nič nové a pevne sa drží už zabehaných chodníčkov, ale práve v tejto jeho obyčajnosti a nenútenosti sa mnohokrát skrýva jeho sila. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Teda slečna Fine by se mohla zapsat do Guinessovky v kategorii největší ječák v dějinách seriálů. Chůva k pohledání je jedním z dlouhé řady sedacích sitcomů, kde vídáte pořád a pořád ty samé postavy v pořád těch samých a nevtipných scénkách. A když už se nějaká hláška vyrve z pout stereotypu a ten výše zmiňovaný ječák a natužené tupé mu dodají punc vtipnosti divák leckdy unaven předchozím dějem tuto jiskřičku naděje ano nezahlédne. Spíš mu to podpálí křeslo pod zadkem a musí jít tu bednu vypnout, aby zabránil dalšímu rozkladu své mozkové kůry. Nápad to zas není tak špatný, ale dabing hlavní hrdinky podpořený jejím šíleným vzezřením mi vždycky nažene husí kůži. U mě si tudíž vše zmíněné vysloužilo maximálně jednu uslintanou hvězdičku....... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Teda, postavit si kariéru na tom že napodobujete Peggy Bundovou, to chce kus odvahy. Rodina slečny Fine totiž je hnízdo Peggy Bundových, až na tu barvu vlasů. Většinu vtipů předem odhadnete a hlavní hrdinka osciluje od naprosto neodolatelné po příšernou slepici, často během jedné scénky. Největší king tak je Daniel Davis alais majordomus Niles, který hází ty nejlepší hlášky ze všech, je sarkastický až na půdu, a umí v tom chodit jako nikdo. ()

Sagara 

všechny recenze uživatele

Naozaj nemôžem inak, okrem toho, že som si tento sitcom odsledoval dvakrát na PRIME ho momentálne sledujem v originálnom znení. Som práve na štvrtej sérii a neustále (teda aj na tretie pozretie) sa hlasno smejem. C.C. A Niles a ich večné sarkazmom naplnené doberanie sa je smiešne za každých okolností, Skvelá chémia medzi Fran a Maxom je viditeľná v každej scéne. Avšak tým najhlavnejším zdrojom zábavy sú (síce vedľajšie postavy) priam bizarné figúrky večne jediacej matky Sylive a senilnej babky Yetti. Kedykoľvek sa tie dve zjavia na scéne už len z ich výrazov sa musím hrozne smiať. Chválim dabing TV PRIMA je vydarený (a to nemám dabing v láske). Vystihli ako Fran, tak aj Sylvia má takmer presne sadnutý hlas a to isté aj Yetta. Vlastne keď sa teraz tak nad tým pozastavujem mám pocit, že sa jedná o najlepší dabing čo sa týka pasovania hlasov. Ale teda originál je originál. A pre Fran Drescher mám veľkú slabosť. ()

Galerie (228)

Zajímavosti (123)

  • Producenti chtěli, aby hlavní postava Fran byla Italo-Američanka, nicméně Drescher si přála, aby původ její postavy byl židovský. Nakonec tedy postava Val Toriello dostala italsko-americký původ, přičemž její představitelka Rachel Chagall je ve skutečnosti Židovka. (HappySmile)
  • Pes Vořech (Chester v originále), kterého v seriálu vlastní CC Babcock patří ve skutečnosti herečce Fran Drescher (Fran Fine). (kamisu)
  • V epizodě zazní „Celebration“ od Kool & The Gang. (SONY_)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama