Reklama

Reklama

Chůva k pohledání

(seriál)
  • USA The Nanny (více)
USA, (1993–1999), 54 h 23 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Renée Taylor, Rachel Chagall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(145)

Obsahy(1)

Fran Fineová, přitažlivé, i když už ne právě nejmladší židovské děvče z Queensu, se stane chůvou v domě bohatého vdovce se třemi dětmi, divadelního producenta Maxe Sheffielda. Díky svému vřelému srdci i netradičním názorům na výchovu si ji brzy oblíbí děti, Maxwell i správce domácnosti komorník Niles, který veškeré dění sleduje s nadhledem. Pouze nedokáže skrývat antipatie vůči Maxwellově obchodní partnerce C. C. Babcockové... (TV Nova)

(více)

Recenze (419)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Teda, postavit si kariéru na tom že napodobujete Peggy Bundovou, to chce kus odvahy. Rodina slečny Fine totiž je hnízdo Peggy Bundových, až na tu barvu vlasů. Většinu vtipů předem odhadnete a hlavní hrdinka osciluje od naprosto neodolatelné po příšernou slepici, často během jedné scénky. Největší king tak je Daniel Davis alais majordomus Niles, který hází ty nejlepší hlášky ze všech, je sarkastický až na půdu, a umí v tom chodit jako nikdo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl kdysi, byly to čisté 4*. Teď je to takových 70%. První díly jsou velice povedené, vtípky, grimasy a hlas Fran neohraný. Nicméně s přibývajícími díly už se vtipy dost opakují, grimasy Fran už z poloviny nudí a její hlas leze na nervy. Co drží svou kvalitu konstantně celou dobu je sluha Nails. Velká škoda, že nemá více prostoru, protože jeho hlášky a mimika jsou naprosto dokonalé. Výborně se také povedla postava babičky Yetty, to je taky pěkný "případ". Celkově tedy seriál dost povedený, ale na rozdíl třeba od Přátel se vtipy časem ohrají a není to už tak zábavné. Prostě těch 70%. Howgh! ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem měla ráda už od dětství, a vůbec mi nevadí jeho neustálé reprízování, protože The Nanny patří k sitkomům, na které se člověk může koukat pořád dokola. Co jsem se začala koukat v originále, trochu mi to změnilo pohled na věc, protože Franin vlastní hlas je vážně tak nelibozvučný, s tím se český dabing vůbec nemůže měřit, jakkoli je skvělý. Každopádně pro mě je tohle seriál, který můžu kdykoli a odpočinu si u něj a zasměju se. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Tento sitcom som objavila asi pred dvoma rokmi, hoci už patrí medzi klasiky. A zamilovala som si ho od dielu k dielu stále viac. Úžasná zábava, trápne vtipy, pri ktorých mi je totálne ukradnuté či sú alebo nie sú predvídateľné alebo otrepané, podstatné je, že sa na nich fakt nahlas smejem. Fran Drescher je nesmierne sympatická, rovnako Charles Shaughnessy a romantika medzi nimi je veľmi uveriteľná. Franina matka Renée Taylor a jej bezodný apetít si ma celkom podmanil a na záver to najlepšie... sluha Niles v podaní Daniela Davisa je ten moment, ktorý drží celý seriál pokope a keď všetko ostatné zlyháva, on teda nesklame nikdy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Fran si hraje na Fran. Chůva k pohledání je hodně jednoduchá zábava postavená na jedné postavě, chůvě, která přijde se svými způsoby do poměrně zámožné rodiny. Jako jediná pořádná žena v domě si tak dělá pořádek nejen svým uměním chůvy, ale i ostrým jazykem. Sledovat to déle než těch pár minut jednou za měsíc by pravděpodobně vedlo k doživotní nesnesitelnosti všech podobných sitcomů... Škoda, že se k nám do Česka nedostalo i to horší z tohoto žánru, takže v chůvě většina lidí něco výrazně tragického (až odpadového)... ()

Galerie (228)

Zajímavosti (123)

  • Otec Fran Drescher se jmenuje Morty stejně jako otec Fran Fine. Dokonce si v několika dílech zahrál jejího otce a taktéž strýčka Stanleyho. (kamisu)
  • Dvojčata, která porodila během natáčení Rachel Chagall (Val Toriello), se jmenují Eva a Jonah. Stejná jména potom dali tvůrci seriálu dvojčatům, která se narodila Fran a Maxwellovi - Eve Catherine a Jonah Samuel. (HappySmile)
  • Během seriálu byly herečky Lauren Lane (CC Babcock) a Rachel Chagall (Val Toriello) každá dvakrát těhotná. (kamisu)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama