Reklama

Reklama

Chůva k pohledání

(seriál)
  • USA The Nanny (více)
USA, (1993–1999), 54 h 23 min (Minutáž: 22–45 min)

Hrají:

Fran Drescher, Charles Shaughnessy, Daniel Davis, Lauren Lane, Nicholle Tom, Benjamin Salisbury, Madeline Zima, Renée Taylor, Rachel Chagall (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(145)

Obsahy(1)

Fran Fineová, přitažlivé, i když už ne právě nejmladší židovské děvče z Queensu, se stane chůvou v domě bohatého vdovce se třemi dětmi, divadelního producenta Maxe Sheffielda. Díky svému vřelému srdci i netradičním názorům na výchovu si ji brzy oblíbí děti, Maxwell i správce domácnosti komorník Niles, který veškeré dění sleduje s nadhledem. Pouze nedokáže skrývat antipatie vůči Maxwellově obchodní partnerce C. C. Babcockové... (TV Nova)

(více)

Recenze (419)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To je neuvěřitelně rozporuplný seriál, kde na jedné straně doslova září nápis odpad! a na druhé řekněme tři hvězdičky za několik dobrých hlášek a vtipů. Zajímavé na tom je, že tohle spektrum se dokáže projevit během jedné scénky, která má třeba jenom minutu, to je téměř zarážející. Dá se říct, že moje hodnocení se vztahuje pouze k Danielu Davisovi, který coby pan Niles, perlí a jeho hlášky jsou tím nejsvětlejším okamžikem během celé půlhodiny, po kterou jeden díl trvá. Zbytek = trapnost, takže proto 2/5. ()

Perfo odpad!

všechny recenze uživatele

Je to barevné, hýbe se to a je to na pokračování. Žena s dokonalými tvary a prázdnou hlavou je plná citu a něhy. Hoří láskou k panu dokonalému a on k ní, ale neví jak to vyjádřit (nevyčerpatelný zdroj pro "příběh"). Její matka, "babča", žvásty o kilometrové židovské rodině. Vše je to zabaleno do úhledného balíčku s roztřepanou mašličkou. Tohle nezachrání od odpadu ani občas dost dobré, vzájemné stěry mezi servilním sluhou a blonďatou štíhačkou. Seriál pro tupé ovce, bez vkusu, ladu a skladu. ()

Reklama

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Tak hrozný sitcom to zase není. Sice to nedosahuje takových kvalit jako tady např. zmíněných "Bundovic rodině" aj. podobným seriálům, ale já se aspoň trochu pobavila snad u každého dílu. Gagům chůvy Fran dost zřídka, zato sluha Niles a jeho neúprosný sarkasmus, obvzvlášť vedoucí k neurotické slečně CC Babcock, mě dostával do kolen. Nebo Franina matka byla taky speciálně zábavná. ()

fisikk 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takovouhle chůvu bych taky potřebovala, ale dalo by se říct, že jsem ji vlastně měla. V televizi ji dávali tak často, že mě prakticky také vychovala. Vyrůstala jsem s Brightonem, Maggie i malou Grace. Nejen, že mně pomáhala s pubertálními problémy, ale dávala mi i vědomí , že i tak pěkná ženská jako je Fran, může mít problémy s chlapama. Spoustu lidí přemýšlí, proč jsem tak praštěná a já vím, že je to z velké části kvůli ní! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chůva Fajn je uplně tupá ženská, která neví co řiká, ale davy bouří a diváci se baví. Diváci? No myslím tim Američany, kteří se u toho řežou smíchy od začátku do konce, prakticky čemukoliv co mi příjde trapný, ale těch pár opravdu dobrých vtipů pořádně ani nevidí. Ne, není to zas tak hrozné, je to hloupé a dabing tomu dodává grády, ale zas tak hrozné to rozhodně není. Dokonce se občas i zasměju, ale v tomto druhu zábavných seriálů prostě a jednoznačně konkurence není. Na Ala Bundu nikdo nemá. (4/10) ()

Galerie (228)

Zajímavosti (123)

  • Když se seriál vysílal ve Velké Británii, mnoho diváků si stěžovalo na Charlese Shaughnessyho (Maxwell Sheffield) za jeho špatný anglický přízvuk a navrhovalo, aby procvičoval s Danielem Davisem (Niles). Štáb tato připomínka celkem pobavila, protože Shaughnessy je rodilý Angličan z Londýna, kdežto Davis je Američan, který se narodil v Arkansasu. (HappySmile)
  • V seriálu nebylo nikdy řečeno, jaké je Nilesovo (Daniel Davis) příjmení. (HappySmile)
  • Fran Dresher hrála v jedné epizodě Bobbi Flekman, kterou si zahrála už ve filmu This Is Spinal Tap. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama