Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

NC svého jednorožce našel. Já bohužel ne. Mým jednorožcem je film kde zjistím a dopátrám se toho,proč byl Cage v určitý době naprosto áčkovým hercem. Neříkám, že je špatnej to ne. Ale jednoznačně pro mě není tím, kdo by mě na film lákal nebo mě dokonce přesvědčil, abych mu jeho roli sežral. Příklad. Zde se prostě nabízí porovnání s FaF. I když nerad, tak porovnávat musím. A FaF vede ve všech ohledech. Nabízí uvěřitelný herce v uvěřitelný ptákovině. Jedinej komu jsem jeho roli sakra žral byl Vinnie Jones. Ostatní z party byli buď divný nebo k ničemu. Byli tu prostě jen proto, že se to muselo stihnout rychle. Jinak by je Cage nepotřeboval. Kdežto FaFsu jste věřili, že ti klobásnící jsou fakt jak jedna famílie. Akci snad ani porovnávat nemusím. Tolik náhod v jedný automobilový honičce?..Ale tak okej. No ani nvm jak to zakončit. Film fajn, ale jednou stačí. Jedny z těch silnějších tří hvězd a 69 procent. Zvláštní na tom celým je, že 70ce to je šíleně vzdálený. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Bože, bože... Tušil jsem, že nepůjde o veledílo, tak jsem si připravil i další činnosti, abych plonkový čas ve filmu nějak využil. Takže jsem stačil napsat dva emaily, otevřít si v kuchyni víno, zjistil jsem předpověď počasí na zítra, manželka mi nadiktovala nákup... a čas mi příjemně uplynul až do sladkého konce, kdy zlosynové padli, druhdy desperáti odhalili svou citlivou, spravedlivou a skutečnou, charakerní a lidskou tvář a trochu nablblí policajti zase ostrouhali mrkvičku. Napětí a dramatu bylo jako šafránu, srovnatelně asi s příběhy Křemílka a Vochomůrky, takže rozdávat hvězdičky není v podstatě za co. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí snímku v kině jsme domů jeli neuvěřitelnou rychlostí. Kamarád si myslel, že je Memphis Raines. 60 Sekund má v sobě tolik adrenalinu... Krásný snímek. Výborné dílo ve všech směrech. Navíc k tomu všemu hraje vynikající soundtrack, jak písničkový, tak hudební. Honičky jsou působivé a udělané profesionálně. Má ale i zápor. Nemám ani páru, proč je tady Angelina Jolie (ještě k tomu blondýnka). Do tohohle se nehodí. Její charakter v celém příběhu nic neznamená, tudíž je zcela zbytečný. Nic to nemění na tom, že 60 Sekund je pekelná jízda od začátku až do konce. Shelby Mustang GT 500? Už vím co chci k narozeninám. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Mno jo, musím dát 5* a prohlásit, že tohle je jeden z mejch nejoblíbenenějších filmů. Film, který jede od začátku do konce, s výborným obsazením, hustou atmoférou, docela slabším záporákem (asi jediná slabina filmu) a především ďábelským soundtrackem, kterým se nemůže pochlubit snad žádnej film a mj. přenádhernou károu Eleanor (mňam, mňam, mlask !). A závěrečná honička v právě Eleanoře je to pro mě prostě pastva pro oči. Prostě je to film, kterej jsem viděl už asopň 20x a můžu se na něj dívat furt dokola a nikdy mě nepřestane bavit. I když koukám, že jsem jeden z mála, komu se to fakt líbilo. Mno, co se dá dělat..... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaný film, který ovšem s původním filmem nemá pranic společného. Tatam je filmová honička na půl filmu. Výstavní salon drahých aut se ovšem i tak koná, povinná love story bohužel též. NiCage i AnJolie už natočili i lepší filmy. Nutno ovšem dodat, že mě neskutečně iritovaly její bílé dredy. Pokud se vám líbila auta, pusťte si předlohu, pokud se vám líbilo cokoliv jiného doporučuji více se zaměřit na současnou popkulturní tvorbu. Pro televizi dobrý, na filmová plátna bych si to troufnout ale nedal. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Shelby GT500 „Eleanor“ ve skutečnosti není vůbec Shelby, nýbrž obyčejný Ford Mustang Fastback upravený, aby jako Shelby vypadal. Verze „Eleanor“, kterou vidíme ve filmu, se však nikdy oficiálně nevyráběla - vznikla pouze pro film. (Kohaves)
  • V scéne, keď Memphis (Nicolas Cage) príde za Ottom (Robert Duvall) do jeho autodielne, hrá v rádiu pieseň "Folsom Prison Blues" od Johnnyho Casha. Tá hovorí o mužovi, ktorý spáchal zločin a teraz sedí vo väzení a sníva o tom, aké by bolo dostať sa z neho. Zaujímavá paralela, nakoľko Memphis a jeho priatelia sa vzdali života, ktorý by ich doviedol do väzenia, a teraz sa k nemu vracajú. (ČSFD)
  • Když chce Mephis (Nicolas Cage) po uražení zrcátka znovu nastartovat Eleanor, motor naskočí dříve, než otočí klíčkem. (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama