Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočené, ale dějově velice nevýrazné "grand theft auto". Na akční film bylo akce dle mého názoru docela málo a automobilových honiček jsem se dočkal až v závěru. Potěší nadupané obsazení, ale těch postav tam je tolik, že nikdo nestihne pořádně zazářit. Jako celek film určitě neurazí, je svižný a rychle to uteče, ale osobně mě neměl čím pořádně nadchnout, ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Silná drahá auta, Angelina Jolie obarvená na Blond, a k tomu skvělá hudba s Nicolasem Cagem řídícím v závěrečné scéně Ford Mustang "Eleanor"... ,a šílený zabiják, který dělá ve volných chvílích nábytek = 60 sekund .... Velmi povedená nenáročná zábava, která potěší nejen automobilové fandy 7.5/10. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $101,648,571Tržby Celosvetovo $237,202,299║ Klasická Bruckheimerová pásová produkcia, kde sa striedajú lepšie momentky, hlavne keď sú nejaké tie nahánačky na autách tak to má šmrnc, z tými poslabšími ale celkovo to vyznie pre lepší priemer. /videl v kine: 70%/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Co se asi tak dá stihnout za 60 sekund. Nicolas Cage za tento časový interval ukradne luxusní auto a je v tahu. I s Angelinou Jolie v netradiční blond hřívě. Dobrá herecká sebranka a to je všechno. Na takový film je to žalostně málo, zvláště když se Nicolas Cage, v té době ještě megahvězdný, občas tváří do kamery stylem "v čem to zase hraji". Ten film je opravdu nedívatelný. Za celou dobu v něm není jediný povedený okamžik, nebo něco, co by mně utkvělo v paměti. Scénář je smetená snůška blbosti do jednoho ranku, ze kterého Dominic Sena cosi tahá, ale trumfy to nejsou. Tváří se to děsně akčně, ale jestli jeden skok auta přes druhé měl být vrcholem filmu, tak na mě to nezabralo. Už asi od půlky jsem si moc přál konec. Tak hrozně mě to nebavilo. Nuda, blbě natočené, hrozně zahrané, o ničem. Nechápu, jak někdo tohle může pochválit. Zastaralé a schematické to bylo už v době vzniku. A taky se podepsal na tom fakt, že auta v oblibě nemám. Hvězdička za stylovou Angelinu Jolie. 10% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Famózních dvoustopých strojů je tu jako holubů na Time Square, známých tváří ještě víc, o projevech, které by se daly považovat za herecké, je už ovšem nouze...příběh "když to neuděláš Ty, udělá to brácha, jinak zabijem Tebe" je obyčejný, zabalený do hávu 50-ti nadupaných automobilů, tak jedinečných, že samotné sestavení seznamu představovalo pro scénáristy největší překážku...sehnat vozy typu Jaguar XJ 220, Shelby Mustang GT 500 nebo Lamborghini Diablo, prohánět se jimi úzkými městskými uličkami a občas jim ulomit zpětná zrcátka, to byl masakr! ... Nicolas Cage je sympaťák každým coulem, svým nevinným kukučem dokáže ukecat, obelstít nebo usmlouvat každého, má volné pole působnosti, takže je jakýmsi středobodem filmu... Soundtrack se svým obsahem nešplhá do nebeských výšin, ale minimálně do vesmíru, protože tak našlapané songy se sejdou jednou za rok a rozhodně se podílejí na mém celkovém hodnocení filmu (btw. byl to první můj soundtrack)... a já říkám 60% 90 miliónů dolarů(rozpočet)/237 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Eleanor má obě zrcátka kulatá, ale na konci filmu je na straně řidiče zrcátko obdélníkové. (Ahurmen)
  • Když Mephis (Nicolas Cage) ukradne Eleanor (Ford Mustang Shelby GT500 1967), je slyšet podřazení, ale obě jeho ruce jsou na volantu a Eleanor má manuální převodovku. (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama