Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

genetique 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že mám tak Nicolasa rád, alebo tým, že mám rád akciu, ale mne sa tento film bohovo páčil. Nadupané, nádherné stroje, myslím, že režisér výberom tých správnych áut ozaj trafil do čierneho. Torzo scenáru je síce postavené na ohranom príbehu, no aj cez to všetko, znova a znova, tento film ozaj môžem! 80%. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Mno jo, musím dát 5* a prohlásit, že tohle je jeden z mejch nejoblíbenenějších filmů. Film, který jede od začátku do konce, s výborným obsazením, hustou atmoférou, docela slabším záporákem (asi jediná slabina filmu) a především ďábelským soundtrackem, kterým se nemůže pochlubit snad žádnej film a mj. přenádhernou károu Eleanor (mňam, mňam, mlask !). A závěrečná honička v právě Eleanoře je to pro mě prostě pastva pro oči. Prostě je to film, kterej jsem viděl už asopň 20x a můžu se na něj dívat furt dokola a nikdy mě nepřestane bavit. I když koukám, že jsem jeden z mála, komu se to fakt líbilo. Mno, co se dá dělat..... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se někomu líbí celý film jen proto že v něm jednu z hlavních rolí hraje auto, tak by stálo za to popřemýšlet zda-li by nebylo vhodné vyhledat příslušného lékaře. Například docent Chocholoušek, by po takovém pacientovi sáhnul s obrovskou chutí.... Hodnotit příběh by nemělo cenu, Bruckenheimer se z toho snaží udělat podívanou ve stylu Skály. To usilí vypadá hodně směšně. Přemýšlím zda existuje něco lehčího než krást v LA auta. Docela rád jsem si tuhle "podívanou" po letech připomněl a zjistil že mě vlastně chybět nebude. 50% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Podobně jako "Rychle a zběsile", "60 sekund" mě nezasáhlo. Koukal jsem na to vlastně kvůli Nicolasu Cageovi, Angeline a autům. Nicolas Cage nic extra, Angelina má málo prostoru (sice není bůhvíjaká herečka, ale slušelo jí to), ale ty auta za to stály. I když ty celý film nedokážou utáhnout, protože scénář je hloupý až praští. Ale jo, dá se to. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jednoho večera si vyšel Dominic Sena s Nicolasem Cagem na pivo a probírali jejich další projekt. ,,Co maj lidi rádi?" ptal se režisér po pár kouscích Budweiseru. ,,Ženský," zadul Cage a praštil se pěstí do hrudi při pohledu na krásnou servírku. ,,Dobrej nápad. Obsadíme tam nějakou babu. Nemusí nic hrát. Hlavně že bude dobře vypadat. Co maj lidi rádi dál?" doufal režisér, že z opilého herce ještě něco vytáhne. ,,Auto," zabékal Nicolas. ,,Jasně. Baby a auta," zajásal Sena. ,,Ale ne. Moje auto. Chci jet domů." Opilá dvojice tedy nasedla to Nickova luxusního vozu a vydala se domů, jenže po cestě je zastavila policejní hlídka a dala jim dýchnout. Oba si tak ještě uvědomili, že lidé nemají rádi policii a remake Halickiho Gone in 60 Seconds byl na světe. A co tedy snímek nabízí? No pěkné baby a krásná auta. Nic víc toho nehledejte. Příběh je totiž neskonale tupý a lineární. Takže film láká spíše na pozlátko v podobě hvězdných jmen, které tu ovšem nemají moc co hrát, ale takový nemluva Vinnieho Jonese mě potěšil. Dále film nabízí hezky natočenou přefiltrovanou akci, která je celkem slušně sestříhaná a to je asi tak všechno. Na nudný večer a jedno podívání ideální. Nic víc od toho nečekejte. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Showroom, ve kterém se nachází stříbrné Porsche 911/996, je ve skutečnosti na rohu ulic Camden Avenue a Santa Monica Boulevard. (pajabobika)
  • Eleanor má obě zrcátka kulatá, ale na konci filmu je na straně řidiče zrcátko obdélníkové. (Ahurmen)
  • Devadesátimilionový snímek (sedmadvacetimilionové náklady na reklamu nepočítaje) se první víkend v USA promítal ve 3006 kinech a vydělal 25,3 milionu dolarů. Nakonec utržil 101,6 mil. v Severní Americe a 237,2 mil. celosvětově. (HOODY)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama