Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (638)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie zraje jako víno! Výtečný nápad s masivní stěhovací akcí, která spojí lidi jinak naprosto "mimoběžné", provedlo duo Smoljak-Podskalský ve velké stylu. Díky výtečným hereckým výkonům se podařilo dodat všem postavám dostatečnou autenticitu, díky scénáři má zase film charakteristický S+S smysl humor. Gagy s brazilskou kávou, směroplatností a řízením palby patří mezi nezapomenutelné momenty české komediální tvory, ostatně jako celý Kulový blesk. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Myšlenka filmu je OPRAVDU originální, vtipy neotřelé a smích vyvolávající, herci výteční, avšak příběh je místy nudný a ztrácí tempo (např. pohledy na domy, u Bílka v bytě). Ač te ju spousta herců z DJC (Divadlo Járy Cimrmana) k tomu Abrhám, Hrušínský a na režisérské stoličce Smoljak (a toho jako režiséra, herce i člověka velice uznávám), nemůžu hodnotit plným počtem, máme prostě lepší komedie (které se můžou chlubit lepším tempem, spádem a vůbec zajímavějším a propracovanějším příběhem). Možná kdyby se tehdy režie ujal pan Lipský... ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Docela lituji, že jsem se Kulovému blesku dlouho bránil, což lze přičítat skutečnosti, že jsem viděl někdy v deseti letech prvních deset minut filmu a otráveně vypnul televizor s tím, že větší kravina nemohla být natočena. Dnes to vidím jinak, výborní Abrhám a Hrušínský, jemný humor, pár hlášek, které se asi zapsaly do historie českého filmu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

"Nejhorší na tom všem je, že člověk musí komunikovat s lidmi, se kterými nemá vůbec nic společného." Československý film mal vždy tú vlastnosť, že aj z mála dokázal vyťažiť maximum. Z úplne nevinného a jednoduchého námetu ako je dvanásťnásobná zámena bytov sa dokázal natočiť hotový filmový zázrak sršiaci inteligentným humorom, vtipnými hláškami a schopnosťou skryť za pozlátko humoru aj myšlienky, ktoré stoja za zamyslenie. Niet sa ale čomu čudovať, veď dvojica Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak je osvedčenou filmovou značkou úspechu. Záverom sa mi nedá spýtať sa: ...nemá někdo z panstva už chuť na pravou brazilskou kávu? 85/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne podmanivá komédia, s čoraz pamätnejšími scénami, ktoré čím ďalej budú chápať len 'barákoví' obyvatelia. Dôvtip primitívneho scenára smoljakovsko-svěrákovskej spolupráce opäť na výbornú. A keď budú v našej rodine sťahovacie manévre, určite dám našim pozrieť tento dokonalú, detailne-bezchybnú operáciu. 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Pri natáčaní sa improvizovalo. Napríklad vtedy, keď Knotek (Josef Abrhám) prichádza k Severínovmu (Ladislav Smoljak) domu a po zaznení klaksónu skočí z chodníka na cestu, pôvodne mal predpísaný opačný pohyb. (Raccoon.city)
  • Dům, kde bydlel Ing. Severín (Ladislav Smoljak), je v pražských Dejvicích Na Babě 13. Pro scénu, kdy vynálezce Severín demonstruje airbagy, filmaři instalovali přímo proti domu betonový sloupek evokující elektroměr, do kterého naráží. Tato rekvizita napevno zabudovaná do chodníku zůstala po natáčení na místě. (sator)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama