Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Radyo 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem se tenhle nemůže měřit ani omylem. Bohužel, tvůrci zřejmě veškeré opravdu kvalitní nápady nacpali do jedničky, no a tím pádem jim pro dvojku zbyl jen odpad. I když i ten je stále ještě celkem dobře koukatelný. Obě hlavní herečky, Weiszová i Velasquezová, na tom ovšem mají takřka zásadní podíl. Btw. Já mít doma takové dítě, jako mají Fraser a Weiszová v tomhle filmu, tak si buď hodím laso, nebo to děcko nějak zprovodím ze světa. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jako největší přínos bych viděla víc průstřihů do starověkého Egypta, jako největší mínus rozhodně přítomnost otravného dítěte, s jehož každou sekundou na plátně se mi otevírala kudla v kapse. Naštěstí je Imhotep i jeho milovaná zpátky, nechybí ani žádné další oblíbené postavy a je to vlastně dost podobná zábava, jenom ve větším, bez svěží "novosti" prvního dílu. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ono už se ani nedá říct, že by se Sommers utrhl ze řetězů, prostě natočil svůj další film, on už dlouho žádné řetězy neřeší. Jenže na rozdíl od mnoha jiných megalomanských kolegů, já Sommersovu ztrátu soudnosti beru, já se při ní bavím, já si jí dokonce užívám. A až na chvílema skutečně nedotažené efekty můžu jen vyzdvihovat klady, jako stejné herecké obsazení z jedničky, celková propojenost s jedničkou, snesitelnost detské postavy, hudba, lokace, příběh kolem Krále Škorpióna, neustálá a veloklepá akce apod. Stejně jako u Van Helsinga nebo Ligy Výjimečných můžu konstatovat, že tohle je akční dobrodružný výplach dle mého gusta! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Múmia sa vracia" po dvoch rokoch od uvedenia pôvodné filmu. Takže sa opäť rozpúta divoká hollywoodska popkornová jazda staroegyptskou mytológiou. S múmiou sa vrátil aj sympaťák Brendan Fraser a krásavica Rachel Weisz v úlohách Ricka a Evelyn, s ktorých sa stali manželia. Spolu so svojim osem ročným synom Alexom sa znova zapletú do nebezpečného dobrodružstva s mumifikovaným zloduchom Imphotepom, ktorému bude tento krát stáť po boku jeho stará láska Anck Su Namun. "The Mummy Returns"!!! *** ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

O tom, že méně je více, se můžeme přesvědčit na příkladě Mumií, i když Stephen Sommers a jeho parta si to zjevně nemyslí. Tam, kde v jedničce byl vtip, invence, romantika, tajemno, je tady hafo triků a jakkoli jsou důmyslné a propracované, velmi rychle se na ně dá zvyknout a pak zbyde jen zívačka a nostalgie za roztomilostí jedničky. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Při honičce v autobusu hlavní hrdinové zabijí tři mumie, ale než honička začala, měli za zády čtyři. (JackBurda)
  • V úvodní bitvě má král Škorpión (Dwayne Johnson) štít na levé ruce, ale v několika následujících záběrech ho drží v ruce pravé. (infected)
  • Had, kterým ohrožuje Anck-Su-Namun (Patricia Velasquez) nejdříve Jonathana (John Hannah) a poté Ricka (Brendan Fraser), není zmije - podle vzhledu je to kobra stepní (walterinnesia aegyptia), plaz dorůstající délky až 130 cm a vážící téměř kilogram. Patří do čeledi korálovcovitých. (Robbi)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama