Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (814)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle byl po dlouhé době první film, který ve mně evokoval vzpomínky na Indiana Jonese. Ne že by snad Mumie dosahovala Jonesových kvalit, ale velmi se jim blíží (I.J. a chrám zkázy možná i převyšuje), ale je to skutečně popcornová dobrodružná podívaná s nápaditým dějem, osobitým vtipem a kvalitními herci. Nejvíce mě zaujal záporný hrdina Imhotep v podání Arnolda Vosloo. Byl charismatický, ale zároveň z toho jeho charismatu čišelo i skryté nebezpečí. Do své role se hodil Vosloo naprosto přesně. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tento filmík som mal vždy celkom rád (aj keď sa nájdu zarytý odporcovia), a podľa mňa mu tá Sommersova takmer hororová vízia sakra dobre sekne. A samozrejme že je najlepším dielom trilógie, to sa rozumie samo sebou! Tradične parádna Goldsmithova hudbička pre moje uši a Fraserov úsmev +1. Približne ustálených 80% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je žiaden Indiana Jones. Keď si to uvedomíte hneď na začiatku a dáte šancu popcornovému príbehu s dobrodružným scenárom a podarenými filmovými trikmi, nemali by ste byť sklamaní. Herecké obsadenie je tiež pomerne sympatické. Ústrednej dvojici Brendan Fraser a Rachel Weisz to celkom pristane. Trochu kŕčovitý sa mi zdál Arnold Vosloo v úlohe oživlého mumifikovaného faraona. *** ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika. Múmia sa mi najviac páčila už v čase, keď išla do kín. Veľmi kvalitný film so zmyslom pre humor, ktorý nepostráda dokonca ani atmosféru. Vo svojej dobe špička. V tomto filme sa nájde naozaj skoro všetko. Napätie, akcia, humor a ako obvykle, aj tá trocha romantiky. No, moje hodnotenie snáď vypovedá za všetko. Tento film by mal vidieť každý milovník dobrodružných fantasy filmov. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dobrodružně odpočinková popcornová jízda s příchutí zholywoodštělé egyptské mytologie. Slušné efekty, dobrá výprava a charismatický hrdina jsou hlavní klady. Poněkud infantilní styl humoru zase největší zápor. O nového Indyho nejde ani ve snu, stejně jako to není remake původní universalovské Mumie, ale pravda, že díru po nich se Fraserovým eskapádám zalepit daří. I když pouze částečně. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • V pasáži v baru, kde Rick (Brendan Fraser) mluví s Američany předtím, než se voda změní v krev, je možné vidět ruku asistenta režiséra, který právě kontroluje čas na hodinkách. (Duoscop)
  • Postava Evelyn Carnahan (Rachel Weisz) bola pomenovaná podľa dcéry jedného zo spoluobjaviteľov hrobky Tutanchamóna, Lady Evelyn Carnavorn. (jandomi10)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama