Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Utrpení. Podle mantry "protože jsou Vánoce" jednají všechny postavy, omlouvají tím své nelogické chování, své excesy, svůj náhlý zájem o druhé. Kýčovitá a patetická atmosféra Vánoc, během kterých svět jako by byl propojený, přece zakryje všechny neshody, problémy, nenávisti! (rozuměj "aspoň na týden v roce se budu přetvařovat, že tě mám rád"). Děti jsou tu naivní, ale samostatné, puberťáci magoři s dredy, dospělí nestabilní jedinci, patlající se ve svém životě, a nakonec staří lidé senilní, zmatení, ale roztomilí. Tak hezké české svátky, jak jsou všichni pohromadě! Z ideologického hlediska, co se v tomto filmu z nějakých fragmentů dá vyčíst: Amerika je taková divná (Santa fuj), internetu se vůbec nedá věřit, cizinci jsou taky divný (a co tu vůbec dělaj, ale tak tu bagetu si od nich vezmu, no), a vůbec ty moderní trendy jsou celé divné. Aby spolu chodili dva kluci? Jako je to překvapení... no tak jo, ale stejně "achjo". Nejčastějšími slovy, které provázejí celý film, jsou Vánoce a rodina. Nakonec nikdo nezůstane sám, protože to je hrozné, být na Vánoce sám! A ten, komu Vánoce přišly zbytečné, je nakonec stejně má rád, protože jsou přece nádherné. ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Jak mohla doslovná kopie 79% polské kopie Lásky nebeské dopadnout tak špatně? Sled podivných kýčovitých scének, které moc nedrží pohromadě. Vulgarita, nechutnost, přepjaté emoce level trashovité nekonečné české seriály. Jen se to snaží tvářit hřejivě příjemně. Herecké výkony křečovité, projevy postav trapné, dialogy tragické. Bolelo mě na to koukat a způsobilo mi to krvácení do mozku. Psycholog po záchraně sebevraha omylem spadne z budovy do stromečků a jeden si koupí, kluk chlapovi ukradne telefon a pak si volají, což vede ke spoustě bizarních situcí... WTF? Je útrpné sledovat dobré herce bez vedení, kteří nemají co hrát. I Dušek tu působí jalově. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pred viac ako desiatimi rokmi napísal Marcin Baczyński skvelý scenár a natočila sa výborná poľská vianočná trilógia - Noc plná zázrakov. A teraz sa ukázalo, ako môže ten istý scenár dopadnúť presne opačne. V prvom rade ide o totálnu kopírku a nerozumiem, aký bol dôvod natáčania takéhoto filmu, keď poľská verzia bežne chodí v televízii aj s dabingom. Ale ak už chceli ukázať, že to dokážu rovnako, tak sa len strápnili. Veľmi zlý kásting. Keď sa pozriete na poľský film, poviete si, tie Poľky sú fakt pekné. Keď sa pozriete na našu verziu, tak vás napadne: kurva, čo sú to tam za mátohy. A nie, Pauhoffová nie je žiadny výstavný kus a Polívková už vôbec nie. Jedine Elizaveta Maximová spĺňala nejaké esteticky prijateľné parametre. Rovnako tak hlavný mužský hrdina - u Poliakov sympaťák Stuhr, u nás Krajčo...Tak to fakt nie. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

srovnávat Přání Ježíškovi s Láskou Nebeskou je stejné asi jako srovnávat Byl jednou jeden polda s Policejní akademií. Jádro filmů si je v lecčems podobné, nicméně výsledek rozhodně není stejný. Tyhle vánoční mozaiky jsou samozřejmě divácky vděčné a i v těch slabších se dá najít něco co pobaví, nebo zahřeje u srdíčka, což platí i tady. Pár vtipných momentů (primárně v podání dua Holubová Dušek), nějaký ten humor z prvního stupně základní školy (Olík co má kolík) a trocha těch emocích a ne úplně funkční romantiky. Je celkem smutné, že k tomu aby Marta Ferencová konečně natočila film na který se dá koukat bez větší psychické újmy musela úplně rezignovat na originalitu a musela obšlehnout polský originál. Ve finále ani to ovšem neudělala úplně dobře, jelikož Přání Ježíškovi přes veškerou snahu působí nepřirozeně a strojeně (z nejednoho dialogu sem měl pomalu vyrážku, protože takhle prostě normální lidi nekomunikují)...50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještěže mi nosí dárky Ježíšek a ne tenhle blb." Noc plná zázraků je pro mě každoroční vánoční klasikou, takže její přetočení do češtiny jsem ke štěstí nepotřeboval. Nicméně to dopadlo mnohem líp, než jsem čekal, takže v době vánoc s tím nemám žádnej problém. Originality je sice pomálu, ale mafiánský duo ve složení babička - dědeček mě hodně bavilo a Santa Olík Kolík byl prostě dokonalej. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)
  • Použito bylo 50 vánočních stromků, přibližně 3 500 vánočních světel a ozdob, 170 filmových kostýmů, sníh přírodní, ale i vyrobený ze 40 kg jedlé sody, 50 tun sněhu seškrabaného při údržbě zimního stadionu a 40 litrů náplně do sněhostroje. (Duoscop)

Reklama

Reklama