Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

miluju příběhy, které se ve filmu potkávají, splétají a nakonec se nějak protínají, (proto jsem si zamilovala i Lásku nebeskou, i když je to romantický film). No a protože tenhle film je celkem dost povedený a já už jsem vzala romantiku a vztahy trochu na milost, (jednou za půl roku neuškodí) tak jsem spokojená, neurazilo, pobavilo i dojalo, co víc chtít... A víš, že v hitrádiu říkali, že film Přání Ježíškovi dostal od Bloodcountes čtyři z pěti ? Nooo, to je opravdu hodně! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ono by to bolo aj skvelé, keby to nebola absolútna kópia Noci plnej zázrakov (Listy do M). Takže kto videl poľský originál, tak z toho asi až taký unesený nebude. Každopádne, natočené je to pekne, a určite aj herecké obsadenie bolo kvalitné a prenos do prostredia Brna prebehol tiež veľmi obstojne. Česi sa teda zhostili tohto remaku technicky vynikajúco, avšak po kompozičnej stránke v podstate bez zmeny. A to je škoda, lebo si myslím, že toto malo na viac ako len o presné kopírovanie predlohy. Nič to však nemení na tom, že je to vydarený vianočný film s množstvom pekných posolstiev s morálnym rozmerom. 3* ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Snaha o romantickou vánoční propletenici ve které na konci všichni ke štěstí přijdou, polepší se atp. jak v americkém romanťáku. Nebylo to špatné, to vůbec ne. Ale měl jsem z toho pocit, že je to místy snad zbytečně natahované, děj s těhotnou přítelkyní bych razantně seškrtal nebo vypustil. A přidal více vtipných situací, občas to bylo trochu nudné. No jasně, po premiéře je každý režisér :-) Zamrzí, že to není ani originální nápad z české hlavy, ale okopírovaný polský film - jak nyní čtu... Holt, Láska nebeská to není, ale neurazí. Slabší průměr. 55% (viděl jsem: 1x) ()

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Jak mohla doslovná kopie 79% polské kopie Lásky nebeské dopadnout tak špatně? Sled podivných kýčovitých scének, které moc nedrží pohromadě. Vulgarita, nechutnost, přepjaté emoce level trashovité nekonečné české seriály. Jen se to snaží tvářit hřejivě příjemně. Herecké výkony křečovité, projevy postav trapné, dialogy tragické. Bolelo mě na to koukat a způsobilo mi to krvácení do mozku. Psycholog po záchraně sebevraha omylem spadne z budovy do stromečků a jeden si koupí, kluk chlapovi ukradne telefon a pak si volají, což vede ke spoustě bizarních situcí... WTF? Je útrpné sledovat dobré herce bez vedení, kteří nemají co hrát. I Dušek tu působí jalově. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Láska k****ská z brněnského štatlu. Je 24. 12. a moravská metropole  je dějištěm nevěry, zcizení mobilu, samoty rozhlasového moderátora, trablí s láskou, utajeného homosexuálního vztahu, zrození nového života a ještě něčeho navíc. Film využívá prověřený i notně provařený vztahový koncept, v němž dobrá desítka postav, jejichž osudy se v jeden den (zcela nepravděpodobně) protnou, zažívá samé trable a nesnáze ve velkém městě, aby v závěru filmu byla v absolutní extázi štěstí. Baví a překvapí tohle ještě vůbec někoho?! Představte si obludný tvůrčí styl pozdější tvorby Marie Poledňákové, znásobte jej obludnou podbízivou a slabomyslnou tvůrčí tryznou Marty Ferencové a vyjde vám tahle vánoční břečka, co tlačí neumětelsky na emoce i bránici. Pestrá herecká kolekce nečítá herecká motovidla, herci ale neměli k dispozici zajímavě zrežírované a napsané scény, dialogy nepatřily zrovna k libozvučné síle filmu a brněnské lokace nikterak nepředstavují vánoční pohádkovost. Ti, co spoléhali na komediálnost dvojice Eva Holubová a Jaroslav Dušek, musí být zklamáni z jejich několikaminutového proplutí filmem. Richard Krajčo, v téměř  hlavní roli, dokonce předvádí cosi jako herecký výkon. A zbytek herců chce vykřesat z nicotného filmu alespoň drobet kouzla vánoční zasněžené romance, jenže jim to ani trochu nevychází, režie nedisponuje zábavnou originalitou, gagy jsou bída sama o sobě, vánoční atmosféra nevtáhne a ani nijak nezafungovala. Polská předloha mě opravdu neláká. Česká předělávka není vůbec ničím pozoruhodná. A je naprosto jedno, v jaké roční období zavadí o vaše bulvy. Výsledek bude stejně příšerný jak v červenci, tak i v prosinci. 1/10 ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další scény. (griph)

Reklama

Reklama