Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prázdniny spadají do kategorie podařenějších komerčních romantických snímků, které zvládají uvolnit i slušně pobavit. Stojí to na charismatických hercích; právě oni pozvedávají výslednou úroveň minimálně o jednu kvalitativní třídu výše. Především Kate Winslet. Potěší i Eli Wallach (tohle je taková jeho benefice). Velká škoda, že neexistuje pořádný scénář, natožpak nějaký děj. Výsledek je slepenec různě podařených scének. Mezi nejpovedenější se řadí většina těch, kde se autoři s vkusem trefují do poměrů ve své branži. Ač snímek celou dobu baví a nenudí, tak rozhodně se mohlo pobýt delší dobu ve střižně, jelikož skoro 140 minut je napřeci jen na samé hranici snesitelnosti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, kde jsou nejdriv vsichni smutny a neustale nekdo rve nebo breci a pak se to zacne postupne obracet az to skonci ultimatnim happyendem. Navic tohle je ciste romantika, sice tu hraje uchylak Black, ale na zadnou komedii se neteste, je tu jen par vtipnejch hlasek, tot vse. Nastesti Meyers si je v tomhle zanru jista a vse ma pevne pod kontrolou, takze i kdyz je to desne romanticky, zaroven to je docela prijemne natoceny a postavy nejdou cloveku na nervy. Krome toho, ze jsou slusne napsany, tak je tady cela rada vynikajicich hercu a vsichni podavaj slusnej vykon. Na ciste romanticky filmy sice moc necumim, ale tohle se fakt povedlo, objektivne tak na 3*, ale v ramci zanru to ty 4* da. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jednu jedinou výhodu. Má v sobě herečky, o kterých sní kluci snad na celém světě. Také určitě nabízí herce sympaťáky, se kterými by si sedla na kafe nejedna holka z okolí. Problém je, že jenom proto mě donutil tenhle film dokoukat. A vlastně to byla Cameron Diaz, která mi v celém filmu dělala největší radost. Takhle střelený holky mám prostě rád. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená romantická komedie. Velmi se mi líbila Cameron Diaz, kterou jinak moc nemusím. Jude Law byl vynikající jako vždy. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších a opět mě nezklamala. Skvělý příběh, který se může stát každému z nás, i když samozřejmě jak už to ve filmu bývá je vše s valkou nadsázkou :). Vůbec nechápu proč tenhle film je srovnáván s Láskou nebeskou, která jen tak přemožitele nenajde. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nancy Meyers .. Které hovado (bez pardonu) jako první napadlo přirovnat tuto vyumělkovanou báchorku ke klenotu Love Actually?? ___ Sex všechno komplikuje, říká jedna z postav - a něco na tom bude: příběh Amandy je takový ten tuctový; krásná žena potká krásného muže, následuje sex a pak teprve rozvíjení možného osudového vztahu. Celkem laciné, ale na ženy zaručeně fungující, je pozdější použití Sophie a Olivie, pro potvrzení kvalit muže a omluvu jeho předešlých činů. Zato příběh Iris je sice upozaděn, přesto mnohem zajímavější. Je protkán postavami, motajícími se a kolem mechanismů v Hollywoodu, které jí vnese do bídného soukromého života trochu světla, upevní hodnoty a dají určitou naději na lepší zítřky. Obě romantické linie mají určitou sílu a i přes vlny klišé prostoupí trocha těch hřejivých emocí. Bohužel film zcela propadá v komediálním rozměru, pousmál jsem se pouze výjimečně a to převážně v linii z LA (návštěva videopůjčovny apod.), humor mohl dostat větší prostor vůči natáhlé stopáži - ono pištění holek či cupitání ve sněhu opravdu zábava není (příště raději více stříhat, prosím). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (26)

  • V čase 59:07 Iris (Kate Winslet) pomůže Arthurovi (Eli Wallach) domů a pak u něj obdivuje různá ocenění, včetně Oscara. Herec, který ho ztvárnil, žádného Oscara v té době neměl, ale v roce 2011 získal čestného Oscara za celoživotní přínos. (Proste..Jana)

Reklama

Reklama