Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Situační komedie Václava Vorlíčka vychází z životní reality roku 1985, ozvláštněné klíčovým pohádkovým motivem. Námět Václava Nývlta těží z častého nesplnitelného přání mnoha lidí, kteří by v nejrůznějších situacích ze všeho nejraději byli někým jiným. Dvěma hrdinům filmového příběhu - slušnému, leč sucharskému inženýru Zárubovi, a sňatkovému podvodníkovi Majerovi - se působením tajemných sil Měsíce toto přání splní. Oba muži si vymění podobu, což ovšem ostře kontrastuje s jejich nezměněnými charaktery a hlasy. Nepochopitelná záměna se přirozeně stává zdrojem mnoha komických zápletek a situací. Happy end pak ústí do typicky pohádkového spravedlivého potrestání darebáka a zadostiučinění, kterého se dostane poctivému člověku. Nenáročná komedie s morálním podtextem se opírá především o herecké výkony dvou odlišných komiků Petra Nárožného a Oldřicha Kaisera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

otík 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne? Přijatelná průměrná česká komedie s tradiční vorlíčkovskou záměnou. Tentokrát si vzhled těla vymění babař a nenapravitelný záletník Kaiser a ušlápnutý, neatraktivní a zcela obyčejný chlap Nárožný. Hlasy jim však zůstanou, a tak je zajímavé sledovat, jak oba herci se navzájem namluvili. Film nenudí, za břicho se však smíchy popadat nebudete. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Václav Vorlíček natočil hodně praštěných komedií a některé z nich se mu velmi povedly, sám se na ně s chutí občas znovu podívám, ale tohle tedy ne. Film Já nejsem já jsem viděl jednou a už se na něj nikdy dívat nebudu. Občas je s podivem, jak se povede vytvořit něco tak nevtipného v rámci žánru komedie. Pokud bych neznal herectví Nárožného a Kaisera, také o nich bych si po tomhle filmu myslel, že jsou to nějací slabí ochotníci. No dost bylo vzpomínek na nepovedený film, jedna hvězda a sbohem. ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Zkuste napřed zazvonit, co když tam už jste a nevíte o tom?" Zde slabé hodnocení a přitom tolik hlášek. "Copak to tady rozebíráte? .. Rozebíráme kouzlo rodinného krbu, Martičko.. Tak ho koukejte zase složit zpátky!" Já se bavil skvěle. "...a tím hůř tady, v tomdle podniku, kde nejsou lidi, ale samý ženský!" ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vorlíček už notně vypelichán takřka bez peří a jeho ne moc vtipná ptákovina se špetkou té dobově komunální satiry, že... Ale i ryze po stránce filmařské a v postsynchronech docela odbytá macha. A víc už škoda slov - i když v kontextu doby a ve vztahu ku spoustě dnes >vyráběných< sraček... - - - P.S. Zde v žánrovém zařazení jako "mysteriozní"! . . . No to jsem se nasmál víc jak za celej ten blbučkej film... %-o - - - - - (Poprvé viděno někdy v dobách televizně normalizačních, hodnocení po repete 9.3.2012 na >tv blablandoff< 1419., komentář zde jako osmačtyřicátý - 9.3.2012) ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film se zajímavým námětem. Že by měl film víc využít svého potenciálu? Já myslím, že ho využil docela dost. Je to šílená komedie, která je velmi netypická, nevím čeho se na tom chce ještě víc využít... 👐🏻 Není to snímek nějaký zrovna dvakrát kvalitní, ale špatný taky není (myslím obsahově). Je ideální k obědu nebo k vyčerpanému odpoledni, nic moc nám nepředá, ale určitě stojí za zkouknutí. Zároveň mě extrémně fascinovalo, jak detailně, ba přímo mistrovsky, jeden druhého nadaboval, i když to prý nebylo zrovna dvakrát nejlehčí. - Jeden prý mluvil moc pomalu, druhý zase moc rychle :D I oblečení měli skvěle promyšlené, jeden ho měl větší, druhý zase menší... 🦲záměna se tedy na oko velmi povedla🦱 Oldřich Kaiser hrál ty zoufalé výrazy naprosto skvěle a Petr Nárožný byl solidní jako vždyky. Já myslím, že na oddech ideální. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Najväčší problém nastal, keď sa dvaja hlavný protagonisti zišli na postsynchrónoch a nahovárali jeden druhého. Nárožný (Kamil Záruba) hovoril strašne rýchlo a Kaiser (Oskar Majer) sa do neho nemohol trafiť. Kaiser zase hovoril pomaly, čo nešlo do úst Nárožnému. Obaja hovorili úplne inak. Ako spomína režisér, bola to veľmi ťažká práca, možno horšia ako samotné natáčanie. (Raccoon.city)
  • Oskar (Oldřich Kaiser) po převtělení zjistí, že není něco v pořádku ve chvíli, kdy nenalezne svůj knírek. Jenže ještě předtím si projede rukou vlasy, kde měl mít pleš, aniž ho to zarazí. (sator)
  • Jana Švandová (Drahuše) spomína na film: „V tom čase mať bujné poprsie nebolo veľmi v móde. Ako mladá som sa preto často hrbila, aby nebolo poznať, ako som vyvinutá. Toto bol jeden z mála filmov, kde som toho mohla ukázať viac." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama