Reklama

Reklama

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

  • angličtina The Magic Receiver (více)
Komedie / Rodinný / Fantasy
Česko, 2001, 94 min (Alternativní 101 min)

Obsahy(1)

Mach a Šebestová, kreslené postavičky Adolfa Borna ze seriálů, které si oblíbilo už několik generací, se rozhodnou poznat svět lidí. Kouzelné sluchátko splní i toto přání a tak se ti dva, i se psem Jonatánem, ocitnou znenadání ve vilce malého města, kde žije babička s vnukem Jakubem. Docela sami, protože Jakubovi rodiče jsou služebně v Číně. Sluchátko umí hotové zázraky, jenže to, co je v seriálu docela běžné, může mezi lidmi natropit hotový zmatek. Do školy nelze jen tak přijít, nové žáky musí někdo z dospělých přihlásit a už vůbec ji nelze nechat zmizet. Savojská královna musí opustit trůn jen proto, že si Šebestová chtěla sáhnout na její korunu a proměna lidí ve zvířata či neandrtálce budí hotové pozdvižení. Dokud je sluchátko v rukou obrýleného kluka a děvčátka s červenou mašlí, lze všechny omyly do jisté míry rychle napravit. Horší je, když se dostane do nepovolaných rukou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (252)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Vorlíček nám po temných německých pohádkách předložil toto. Kvality tohoto filmu jsou rozporuplné, ale myslím si, že způsob, jakým s tímto filmem naložili zdejší uživatelé, není správný, protože film je určet především pro děti. Dávám tomu 4 hvězdičky s tím, že přehlédnu to, o čem se tu za chvíli zmíním. Zde se totiž v nejtvrdší formě ukázaly všechny neduhy polistopadové kinematografie. Vorlíček se při honbě za financemi spřáhl doslova s ďáblem. Tím satanem je Čína. Čínská ko-produkce ten film totálně zdevastovala a tak se místo na zloduchy Voráčka a Pažouta musíme koukat na záběry z Pekingu, velkou čínskou zeď a další čínský sračky. Když už se Vorlíček potřebuje s někým spojit, měl by to udělat se starými dobrými Němci, protože se celkem osvědčili a alespoň je jejich kultura nám bližší. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Já mám Macha a Šebestovou vážně rád a většina jejich hrané verze by člověku, který jejich původní kreslenou verzi považuje za klenot, nevadila. K tomu by ovšem došlo jedině v případě, kdy by se příběh netočil kolem prapodivné linky s Čínou. Ještě větší znechucení v člověku panuje v momentě, kdy si uvědomí, že tenhle film tak trochu předpověděl současnost, kdy není jen naše země téměř pod čínskou mocí (z turistického a obchodního hlediska). ()

Reklama

Mafiapau odpad!

všechny recenze uživatele

Brutální průjem.. Slovy mého 26-ti letého já to dokážu popsat, avšak líp to dokáže vyjádřit spíš mé 8-mi leté.. které už tehdy svým nerozvinutým mozkem, s vysokou tolerancí trapnosti, u tohoto filmu dostával záchvaty krindže. Beze srandy.. když i osmy letý děcko ví že ten film je sračka.. Celý film je předabovaný do CZ ačkoliv je to český film.. aha.. ve spolupráci z Bežinkem, a hlavní direktor China TV byl "Zhang Bin" čiling. Bin bang bong, čim BAN bonk. Nechápu jakej fíčůrink tohle měl bejt mezi klasickou Českou pohádkou, a nějakým duchem bojovníkem za cenzuru z Číny co vypadá jak zhublej Hagrid po tom co byl protáhnutej Klanem Létajících Dýk. Opravdu jediný co z tohohle filmu nebyla sračka.. byl "Dementní Dědek" AKA přetvořenej kuba, co tam dodával "ftípky" ze kterých se šlo po snížené laťce "humoru" (odříkávání vět se špatným voice-actem a lip syncem) alespoň zasmát. 1/100 za Dědka rozmrdávače, a tím, že tohle mělo společného s Harry Potterem více jak poslední díly HP her. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Dvě večerníčkové legendy vylezou z TV ve formě Harryho Pottera a Pippi Dlouhé Punčochy a svou kresleňáckou naivitou “terorizují” okolí. Co, nový Králík Roger? Nééé. Jedna z nejpodivnějších věcí vůbec, byť s více nápady než mnoho z konpemporární české kinematografie dohromady. Vždyť i ta vyhulená zvučka by mohla suplovat teremin v Midsomeru. ()

Aeres odpad!

všechny recenze uživatele

Óda na "malou hrudku zeleného hnusu, již jsem objevil v podpaží jednoho letního jitra", od úvodních titulků až do konce... žumpa českého filmu konečně dosáhla troškovského dna... Kaviárové tousty porevoluční kinematografie. Bravo. Za peníze se v ČR podepíše každá "hvězda" i ke gastronomickému pornu tohoto typu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (17)

  • Záujem o spoluprácu prejavil aj čínsky producent, a preto sa vo filme objavila scéna s malým čínskym chlapcom. Štáb vtedy pobudol v Číne desať dní. (Raccoon.city)
  • Petr Nárožný, představitel ředitele Baláže, byl jediným, který se podílel coby dabér také na animované předloze. (vojtaruzek)
  • Filmovalo se na Mělníku, v Praze - Radotíně a v Číně u Velké čínské zdi. (M.B)

Reklama

Reklama