Halloween: Zmrtvýchvstání
Horor / Thriller
USA, 2002, 94 min
Rick RosenthalHudba:
Danny LuxPlakáty
Mysleli jste si, že masovému vrahovi Michaelovi Myersovi v poslední části série nazvané Halloween H20 sťali hlavu a tím ho definitivně zneškodnili? Omyl. V novém pokračování úspěšné horrorové série dali tvůrcové legendárnímu vrahovi novou příležitost vraždit nevinné. Znovu v Haddonfieldu, Freddie Harris a jeho přítelkyně Nora, zakladatelé webové stránky www.nebezepecnazabava.com, vyberou šest studentů, aby se zúčastnili obzvláště nebezpečné hry. Účastníci mají podle plánu strávit halloweenskou noc v rodném domě masového vraha Myerse a k tomu v přímém přenose na internetu. Zatímco většina účastníků považuje tuto hru za zábavu a rychlý zdroj slávy a peněz, Sára se přidává pouze neochotně kvůli svým kamarádům Jenovi a Rudy. Stmívá se a mrtvoly se začnou hromadit. Nakonec je právě na Sáře a jejím virtuálním společníkovi, aby vraha jednou provždy zničili. (oficiální text distributora)
POMO
Príšerne chladný film, ktorého jediná atraktivita spočíva v hrátkach so strihom viacerých on-line kamier, pripevnených na hlavách obetí. Tajuplnosti záveru prvého Blair Witchu, z ktorého tým vychádza, však nesiaha ani po kotníky. Ale úplne najhoršie (aspoň pre mňa) na tomto filme je, že robí hrubú čiaru za celou tou krásnou históriou a vydáva sa smerom tuctovej, bezduchej vyvražďovačky, ktorá s ňou už nemá vôbec nič spoločné (a ktorá by sa bez nálepky "Halloween", nikdy ani nedostala do kín).(22.10.2002)
Gemini
odpad!Pomóóóóć!!!! Tohle snad tvůrci nemysleli vážně!!!! Majitelé trademarku museli být už příšerně zoufalí, když dali vzniknout něčemu takovému.(14.4.2003)
Tosim
Mrtvol a krve jak na běžícím pásu a...víc nic. Sblížení jednotlivých postav je zajímave unylé a ocenil bych jen tu sexuální scénu před tím, než spa...ale to by byl spoiler. Zlatej Vřískot.(19.4.2003)
Isherwood
Michael Myers jako účastník reality show Big Brother: Slasher upgrade? Scénáristé začali fetovat? Protivná parta teenagerů, otravné kladení důrazu na moderní techniku, nenápadité vraždy, a to vše pod patronátem režiséra úžasné dvojky, který asi taky něco začal kalit, protože takovýhle koncentrát filmařské demence se jen tak nevidí. Prolog ještě vypadal nadějně, ale trvá cca 3 minuty… zbytek filmu 90! Uvidíme co se sérií, která připomíná notně vyčpělou zombie, spraví maestro Rob!(7.8.2007)
Tom Hardy
Dle ohlasů jsem čekal mnohem větší zhůvěřilost. Nakonec musím smutně podotknout, že to zas až tak hrozné není. Přesto je to jednoznačně po výtečné H20 ostuda. Snad už to nebudou dál rozvádět (a tak ubohou smrt Curtisové si mohli tvůrci odpustit)...(23.1.2003)
Djkoma
Celá série Halloweenu mě přišla nudná a nehorázně přeceňovaná a tento díl to ještě více potvrdil. Smutný konec jedné série, která měla na to stát se víc než jednou z mnoha. Pro mě osobně by např. změna hlavní postavy byla už vítaným oživením(ani by nové postavě nemuselo být 20 a ty 4ky prsa bych taky nemusel mít...). Filmy potřebují každým dílem dostávat aspoň malou transfůzi nápadů, ale tady se stagnuje od prvního dílu... :((29.8.2006)
Cervenak
Katee Sackhoff v úlohe blbej zhúlenej blondíny, ktorej Michael jedným šmahom odfaklí hlavu ako kuraťu? Tak to sorry - Starbuck z Galactiky by toho trápneho pajáca v maske určite rozkopala na sračky a potom by si nad jeho zvyškami zapálila zaslúženú cigaru ;-)... Je neuveriteľné, ako producenti dokázali na vynikajúce H2O nadviazať touto sračkou, ktorá je stupídna v každej sekunde a niet v nej ani omrvinky napätia. Už len ten začiatok - najprv vám scenáristi pokazia zážitok z H2O, potom zabijú Laurie... A tým tá "hrôza" iba začína. Bože, nech už je tu remake Roba Zombieho, podľa trailerov to vyzerá čvachtavo...(5.8.2007)
odpad!║Rozpočet $13miliónov║Tržby USA $30,354,442║Tržby Celosvetovo $37,664,855║ Katastrofa nič viac, nehorázne zlý pokus o originálnosť. /5%/(5.8.2007)
MrHlad
Jako průměrná vyvražďovačka celkem použitelný, ale jako závěr Halloweenovské série skoro urážející.(30.11.2002)
tron
„Michael sa vrátil domov.“ Komentár obsahuje spoilery. Ach bože, kde začať. Takto. Séria HALLOWEEN je určite fajn a pre pod-žáner slasher znamená veľa, ak nie skoro všetko. Mne osobne sa páčil len Carpenterov originál, potom dlho dlho nič a potom ma totálne v kine odrovnala krásne ponurá a nečakane inteligentná sedmička z roku 1998 s charizmatickým podtitulom H20 s fantastickým výkonom Jamie Lee Curtisovej a s vynikajúcim scenárom (dohliadal naň vtedy ešte zázračný Kevin Williamson, VRESKOT 1 – 2), ktorý naplno MUSEL uspokojiť ako fanúšikov nekompromisných krvákov, ako i divákov, ktorí majú v láske skôr horory, postavené na atmosfére, príbehu, postavách a dialógoch. Pravdupovediac, H20 ma dostal viac, ako cenená „jednotka“. Preto som sa celkom tešil, čo z toho Weinsteinovcom vylezie, ak o 4 roky neskôr vyprodukujú pokračovanie s podtitulom VZKRIESENIE. Vyložene ma do morku kosti vyurážalo na 20 rokov dopredu šokujúco primitívne „vysvetlenie“ (to je trocha silné slovo) toho, komu vlastne dočerta Laurie v strhujúcom závere H20 odsekla hlavu. ČOŽE?!? Po takomto odpudivom zvrate, ktorý sa zo mňa snaží urobiť hlupáka, som pravdupovediac nad celým filmom s chuťou zlomil palicu, dopozeral som ho z povinnosti a doslova som sa ním prenudil. Len občas na mňa dýchla ako-taká strašidelná atmosféra. Veď predsa len, ak zaznie kultový ústredný hudobný motív a objaví sa záber na schátralú barabizňu, v ktorej kultový Michael Myers kedysi vyrastal, UŽ ZPRINCÍPU to má určitú pôsobivú hororovú atmosféru. Tvorcovia, ktorým evidentne išlo iba o peniaze narýchlo zarobené na rýchlo strieskanom a nízkorozpočtovom krváku, nás odpisujú nesympatickými postavami, nelogickým správaním, klišé zvratmi a odpornými „hereckými výkonmi“: Jamie Lee je zavraždená v prológu (!!!!!!!) a následne po nej štafetu preberá dvojica nezaujímavých afroamerických spevákov (Busta Rhymes, Tyra Banksová), z nich jeden na vyvaleného Michaela/diváka vo finále vybalí karate. Mäsiarsky režisér Rosenthal (autor podobne nevydarenej dvojky/1981) sa rozhodne nevytiahol a pochoval slávnu sériu tak hlboko, že to i Weinsteinovci pochopili, že tu už sequel nevykopú a najali kontroverzného Roba Zombieho na „reštart“.(23.10.2004)
movie
Vidět tohle v kině, tak mi asi někdo skončí pod dranžírákem. Ale na videu to je koukatelné, docela i zábavné. Překvapuje mě, že to Rosenthal natočil na docela slušné úrovni, neboť většina jeho ostatních děl jsou fakt perly! :)(19.4.2003)
Pumiiix
Zlé hanbení jména Halloween, učitě si to kultovní hororová série nezasloužila ;-( Překvapivě možná jako docela trapná komedie může tento „horor“ fungovat, strach a nějaká pořádnější atmosféra se nekoná, do vážného snímku snad ani nelze obsadit rappera B. Rhymese. Rick Rosenthal a jeho opravdu hrozná práce s kamerou, nepovedený střih a slabý hudební doprovod…Velké zklamání a ostuda Halloweenu ;-( 3/10*(20.4.2008)
Slasher
(historie série)(16.3.2006)
Shit
Tuctová málo nápaditá vyvražďovačka, kde si člověk neužije ani ty smrti, protože si Myers ty svoje oběti zrovna moc nedává, skoro cenzurovaný zabíjení nožem je fakt trošku málo, tady by to chtělo fakt hodně přitvrdit, když jinak je atmosféra a příběh na hovno. Nebýt toho, že to je další pokračování kultovní série, tak by po tom neštěk ani pes(16.3.2008)
Hakha
Zkráceně: totální urážka Halloweenské série...(23.3.2007)
sud
Do totoálního hororového dna to sice nepatří, ale Halloweenská série měla skončit filmem "Halloween H20".(21.3.2008)
Divočák
Hmm, shit. Banda děcek v čele s nigga kingem Bustou Rhymesem vtrhnou s kamerama do baráku a Mike je tam všechny povraždí. Nic víc, nic míň.(4.7.2007)
sniper18
Je to celkom dobrý horor, ktorý je záverečným dielom tejto úspešnej hororovej série. Má iba priemerný príbeh o skupine mladíkov, ktorí sa rozhodnú zúčasniť reality show v dome Michaela Myersa, no netušia, že sa vrátil a nevítaných návštevníkov na pokoji rozhodne nenechá. Zo spracovania ale mám pomerne rozporuplné pocity, na jednej strane oceňujem, že sa takmer stále niečo deje, po slušnom úvode na psychiatrii síce nastane menej zaujímavá polhodina, ktorá má zoznámiť s nudnými postavami, ale potom sa už je stále na čo pozerať, začne sa dlhá naháňačka a navyše Michael Myers je v obraze dosť často, čo ma veľmi teší, ale zároveň úroveň filmu zhadzuje jeho teenagerské pojatie, keďže veľký priestor majú mladíci so svojimi hlúpymi rečami a činmi, všadeprítomné kamery sú v tématike Michaela Myersa dosť iritujúce a navyše sa film miestami snaží pôsobiť až extrémne cool ako kopačka z otočky od hláškujúceho černocha a podobne do seriózneho hororu rozhodne nepatria a kultu série to robí len hambu. Typické hororové prvky ako atmosféra alebo napätie funguje čiastočne len v úvodnej časti inak vôbec. A čo sa týka samotných vrážd, tak je ich tu dosť, takmer všetky sú priamo v zábere a rovnako ako v predchádzajúcom diely sú decentne krvavé, takže som určite spokojný. Najzaujímavejšie je asi pomalé zapichnutie stojana od kamery do krku. Herecké obsadenie je slabé, poteší iba malá úloha Jamie Lee Curtis v úvode, neurazia ani Tyra Banks a Sean Patrick Thomas, ale inak je to bieda. Réžia je v rámci série nedostatočná, ale v rámci obyčajných teenagerských vyvražďovačiel funguje a technická stránka je až na pár detailov bez problémov. Síce po predchádzajúcom diely došlo k zhoršeniu a to teenagerské pojatie kazí, čo sa dá, ale aj tak nie som výraznejšie sklamaný, priestoru pre Michaela Myersa a vrážd je tu dosť, takže aj na tento Halloween sa dá bez väčších problémov pozrieť. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 60%.(18.11.2011)
akisha
Když Michael Myers asi tak posté neskutečně pomalu kráčel z místa A do místa B aby zneškodil osobu C, začaly se mi přivírat oči a zároveň vkrádat do mysli otázka, že pokud takhle pomalu chodí normálně (rozuměj, takhle pomalu chodí pokaždé, když se objeví v záběru), tak jak je možné, že je u uprchlé oběti, která si v úprku div nezlomí vaz, vždycky tak rychle? A druhá otázka, která mi vrtala hlavou, (kromě otázky kam se poděla strašidelnost nebo alespoň napětí) byla prostá: Proč se vůbec točí tahle mizerná pokračování, když je víc než jasné, že něco tak ubohého zákonitě musí upadnout v zapomění?(17.3.2008)
castor
„Jime, asi mám nůž v zádech..“ – klidně i tak by mohly vypadat dialogy k dalšímu pokračování hororové série. Prznitel Rick Rosenthal (podle mého už solidně zpackal druhého Halloweena; proslýchalo se, že leccos tehdy zachraňoval Carpenter) zřejmě před i během natáčení prošňupal hodně kokainu, protože TOHLE se často nevidí!! Z dalších halloweenských pokračování se po jeho debutu (1981) začínalo už solidně navalovat, pak ale léta páně 1998 v nadprůměrném Halloweenu: H20 Laurie Strode sekyrou razantně ukončila život svého neposlušného brášky. Skvělé rozloučení. A skvělá tečka. Jenže Rosenthalův neomluvitelný paskvil začíná tím, že právě Laurie umírá po pádu ze střechy psychiatrické léčebny, kam jí živý bratr přišel navštívit. Protože kdysi v osudný moment „zmrzačil“ hlasivky (aby nic nevyzradil) nevinnému policistovi, který jej zatýkal. A Laurie zabila jiného (proto ta léčebna). No, a světe div se, ale šílený internetový web se rozhodl, že pošle pár tupounů do nechvalně známého domu Meyersových, aby tam á la Big Brother strávili noc. A Michael na tomhle mejdanu nehodlá chybět!! Naprosto bezzubá, scenáristicky retardovaná a odhadnutelná vyvražďovačka nemá absolutně smysl pro rytmus, napětí a navíc dranžírák Michaela Meyerse už nenahání hrůzu, ale spíš rozpačité otázky bez odpovědí..(17.3.2008)
| V kinech ČR od: | 31.10.2002 |
- Halloween III (2014)
- Halloween II (2009)
- Halloween (2007)
- Halloween: H20 (1998)
- Halloween - Prokletí Michaela Myerse (1995)
- Halloween 5 (1989)
- Halloween 4: Návrat Michaela Myerse (1988)
- Halloween 3 (1982)
- Halloween 2 (1981)
- Halloween (1978)
Podobné
- Texas Chainsaw Massacre 3D, The (2013)
- Scream 5 (2013)
- Freddy vs. Jason - Showdown (2013)
- Wrong Turn 5 (2012)
- Hostel III (video film) (2011)
- Vřískot 4 (2011)
- Wrong Turn 4 (video film) (2011)
- Krvavý Valentýn (2009)
- Pach krve 3 (video film) (2009)
- Spolek nemilosrdných (2009)
- Čepel smrti (video film) (2009)
- Pátek třináctého (2009)
- Maturitní ples (2008)
- Hory mají oči 2 (2007)
- Hostel II (2007)
- Ghosts of Goldfield (video film) (2007)
- Pach krve 2: Cesta nikam (video film) (2007)
- Neviditelné zlo (2006)
- Tajemství loňského léta 3 (video film) (2006)
- Hory mají oči (2006)
- Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (2006)
- Hostel (2005)
- Temná legenda 3 (video film) (2005)
- Harvest of Fear (2004)
- Freddy vs. Jason (2003)
- Texaský masakr motorovou pilou (2003)
- Noc s nabroušenou břitvou (2003)
- Pach krve (2003)
- Děsivá touha (2002)
- Bazén (2001)
- Valentine (2001)
- Jason X (2001)
- Temná legenda 2 (2000)
- Vřískot 3 (2000)
- Tajemství loňského léta 2: Rok poté (1998)
- Temná legenda (1998)
- Tajemství loňského léta (1997)
- Vřískot 2 (1997)
- Vřískot (1996)
- Masakr v Texasu (1994)
- Pátek třináctého 9 (1993)
- Prom Night IV: Deliver Us from Evil (1992)
- Kožená tvář III (1990)
- Pátek třináctého 8 (1989)
- Prom Night III: The Last Kiss (1989)
- Pátek třináctého 7 (1988)
- Hello Mary Lou: Prom Night II (1987)
- Pátek třináctého 6: Jason žije (1986)
- Texas Chainsaw Massacre 2, The (1986)
- Pátek třináctého 5 (1985)
- Kruté oči hor 2 (1985)
- Pátek třináctého 4 (1984)
- Dům milosrdných sester (1983)
- Pátek třináctého 3 (1982)
- Valentýnská pomsta (1981)
- Burning, The (1981)
- Vrah Rosemary (1981)
- Pátek třináctého 2 (1981)
- Saturday the 14th (1981)
- Pátek třináctého (1980)
- Hra na vraha (1980)
- Hory mají oči (1977)
- Texaský masakr motorovou pilou (1974)