Reklama

Reklama

Faust: Smlouva s ďáblem

  • USA Faust: Love of the Damned (více)

Obsahy(1)

V ateliéru mladého malíře je zavražděna mladá modelka. John Jespers, nadaný malíř, je kromě šoku hlavně nepříčetný ze své bezmoci, že dívce nemohl pomoci. Dostává se mu nečekané nabídky - pomstít se. Stačí podepsat smlouvu. Ale vlastní krví. Protože úpis Satanovi se jinak podepsat nedá. John se stává Faustem 21. století. Ale nic není v životě zadarmo. A hlavně od ďábla, protože peklo už otevřelo svou náruč. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (42)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Šíleně zábavná jízda batmana v červeném se mění v příšernou satanovskou podívanou. To celé zakončené úděsnou příšerou. Nesnáším hady!!!! Brrrr :o) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi zabavnej kousek od Yuznova tvurciho tymu. Prvni tretina je uplne skvela, pomsta za doprovodu Sepultury me uplne dostala. Bohuzel film se zhorsi s prichodem gumoveho superhrdiny, ktery mi moc nesedl. Jeho maska i vetsina ostatnich triku byla rekneme na uspokojive urovni, ale byl mi proste nesympatickej. Takovej podivnej Batman :). Velkym plusem je, ze se neustale neco deje a film drzi divakovu pozornost. Jeffrey Combs je jako vzdy dobrej, holky se nebojej spravne beckove ukazat kozy a o krev taky neni nouze. Prijemna podivana... ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Podivná sračka s odpuzujícími triky a gumovými špatně sednoucími maskami. Akční scény jsou natočeny dost pomalu, ne že by to byl schválně zpomalený záběr, ale herci se pohybují opravdu pomalu. Režisér asi později zapomněl záběry zrychlit ať to má nějakou dynamiku. Za to krev a končetiny lítají dosti rychle. Přesto dávám dvě *, protože jsem se docela bavil a mám takové béčkové sračky rád. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

když to porovnávám například s Dentistou, tak mi vychází až skoro veledílo. Ano je to blbost. Ale proklatě zábavná blbost. A ta Monica Van Campen je prostě k nakousnutí. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Nepobírám ocenění za Nejlepší film, Cenu publika na Fantafestivalu 2001+ cena za nejlepší speciální efekty i na mezinárodním festu SITGES 2000. Velmi slabý odvar i na Béčkového fandu jako jsem já. Dávám jednu hvězdu za pěkný kozy Móniky van Campenové. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře jsem se pobavil a nebýt nesympatického hlavního hrdiny, dal bych za pět... Jo a soundtrack je výborný... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Parádní braková perlička ve filmografii latexového krále se závěrem, nad nímž by zaplakal i Charlie Manson. Nápadů přehršel, místy až (spoiler) plná prdel, krev stříká proudem, uťaté údy létají vzduchem, sado maso, sex, sliz a Sepultura. Přichází superhrdina Faust, aby to byl tentokrát on, kdo zúčtuje s Mefistofelem. Nedejte tomu pět a propadnete peklu! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Brian Yuzna mě kdysi okouzlil svým Dentistou a proto jsem se rozhodl vidět většinu jeho filmů (těch hororových samozřejmě). Faust se stal v pořadí čtvrtým a určitě ne posledním kouskem, který jsem od něj viděl. Prozatím nejhorším filmem je asi Rottweiler, ale ani Faust nedosahuje kvalit obávaného „zubaře“. Přitom jsem se nevýslovně těšil na další bizarní nářez, kterým se Yuzna vždy presentoval. Bohužel takových momentů tu bylo na můj vkus až příliš málo a spíš jsem zůstal po skončení filmu značně znechucený. Přitom začátek nevypadal vůbec špatně, ale jelikož jsem komiksovou předlohu nikdy neviděl (nečetl), neměl jsem ani tušení, co bude následovat. Vzhledem k tomu, že film však získal několik prestižních ocenění a nominací – neočekával jsem, že by to mohlo dopadnout až tak blbě. Popravdě zvolené speciální efekty, ani Faustova maska se mi moc nelíbili. Tenhle ďábelský mix Supermana a Batmana na mě moc velký dojem díky své gumovitosti neudělal. Bizarních situací tu byla celá řada, ale kromě těch orgií na konci, šly i ony mimo mou úroveň snesitelnosti. Situaci jen trochu zachránila ona latexová kráska a její „sadomaso“. Naštěstí tu hrál J. Combs, který svým výkonem zachraňoval, co se dalo. Nicméně mohl dostat ještě více prostoru. Poté se mi po vizáž-ní stránce líbily i dvě herečky, ale tím to asi končí. 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mohl bych to odbýt tím, že takřka stoprocentně souhlasím s komentářem Obituse. Moc jsem od toho filmu nečekal a dost mile mě překvapil. Já mám satanské a démonické horory rád (radši než slashery např.) a tenhle mi padl do gusta. Docela povedená kolize hororu a komiksového snímku, i když i mně tam démonickej batman místy dost vadil (a to tak, že film u mně stál 2*) a přemýšlel jsem, jestli to je jako míněný vážně, nebo to má být nějaký povedený fór (Yuzna a spol. jsou magoři, takže bych se přiklonil spíš k tomu druhému). Až na něj teda film docela funguje, je zábavnej, nechutnej, jsou tam, asi ne sexbombově hezký, ale přesto výrazný a jiskrný ženský, je tam satanskej rituál, nějaká ta krev, trochu humoru, dobrý masky (pan hladký je supr), řízná rocková hudba - prostě všechno, co mi k dobrému hororu stačí. Snímek rozhodně nevystraší a nevyděsí, ale určitě pobaví. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Ač je to samozřejmě totální kravina, bavil jsem se, gumák byl fajn, dobrá hudba, takový průměrný film k žehlení. Třeba. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Dovolím si ocitovat citát, který byl na samém začátku filmu, protože patří k tomu nejzajímavějšímu, co tenhle paskvil nabídl: "Touhy, které potlačujeme, se nám stanou osudnými." Mám totiž taky jednu velkou potlačovanou touhu a to uškrtit pana režiséra. Tenhle film je opravdu špatný a nefunguje zde vůbec nic. Všechno je jeden velký chaos okořeněný obrovskou dávkou nelegičnosti. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Když jsem Fausta viděl před deseti lety poprvé, už tenkrát se mě moc nelíbil, skoro vůbec. Teď jsem si ho dal znovu a už to nikdy neudělám. Otřesná hovadina plná toporných a trapných hereckých výkonů (nejhorší byl snad ten John/Faust, to bylo utrpení ho sledovat) , strašná hudba, včetně použitých písniček metalových kapel (Fear factory, Sepultura, Soulfly, Machine head...) a hrozný efekty. Ty byly tak strašný a ubohý (až na některou vyjímku), že nechápu, jak to v roce 2001 mohlo vyhrát na Fantafestivalu hlavní cenu za speciální efekty. Brian Yuzna už prostě hrozně upadl a další jeho filmy jsou strašný až příšerný, nechápu, jak tak mohl klesnout. Pro mě natočil asi 5 zásadních filmů, zbytek už jsou většinou slátaninu jako je tahle srágora. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad to priznavam, ale tento film jsem diky debilnimu ceskemu dabingu a dele trvajici nude po 30 minutach vzdal. SHAME ON ME!!! Ale jak to tak ctu z ostatnich komentaru, tak mozna ten usetreny cas venovany soulozeni byla preci jenom lepsi investice ;]]] ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

S Johnem Jespersem máme jedno společné...oba jsme byli v šoku. Zatímco on kvůli mordu jeho holčiny tak já z tohoto skvostu kde se nám zkřížil postiženej Wolverine s já nevím asi Batmanem a snaží se všem ukázat jak je drsnej a když už je v tom naparování tak tam háže hodně kečupu všechny kosí a já se na to málem nemohl ani dívat ale ne kvůli tomu že bych byl zděšen na nejvyšší možnou míru ale proto že je to kolosální cypovina alespoň pro mě. Začátek ještě ušel ale když se z něj stal výše popsaný pan gumák tak to jsem už nemohl..navíc hlavní záporák se rozhodl že bude ještě drsnější než náš hrdina a tak zatímco si navzájem přeměřují ptáky (nebojte jen obrazně naštěstí) tak divák zjistí že mohl místo sledování filmu dělat něco hodnotnějšího...třeba zalejt kytky sousedce z toho by možná alespoň něco káplo ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý komiksový horůrek, který je bohužel občas trochu zmatený a nudný... A hlavně hlavní hrdina samotný Faust je ve filmu zatraceně málokrát, ale jinak vypadal fantasticky a hned jsem si ho dost oblíbil. Průměr ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Briane, Briane, Briane co tohle jako měl být. Je pravda, že občas každý režisér ujede, ale tohle byla síla docela i na tebe. Takovou hrůzu bych od Briana nečekal, protože je pro mě Yuzna nekorunovaný béčkový režisér horrorů a hlavně dobrých humusáren. Hlavní postava Faust je takový celý podivně gumový jako kdyby utekl z nějaké maškary a hlavně mě připadal k smíchu. Yuzna asi hodně vycházel z kostýmu Spawna, protože je to hned na první pohled znát, hlavně když skáče z nějaký výšky a jeho plášť za nim vlaje. A ty jeho drápy? Ty mě přišly jako dosti špatná variace na Wolwerinovi drápy. Představitel Fausta Marc Frost, byl tak nepřesvědčivý, že chvílemi jsem si říkal, jak tady toho blba mohli obsadit do tohoto filmu. Film bohužel nezachránily ani krvavé scény, ve kterých se Yuzna patřičně vyživá. Ale asi největším fiaskem snímku je 15 minut u konce. To se fakt nedalo. Takže pouze 1* za mého oblíbence Briana Yuznu. ()

Reklama

Reklama