Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

sud 

všechny recenze uživatele

Marty s doktorem odlétají do budoucnosti a dobrodružství pokračuje. Dvojka má komplikovanější scénář i pointu, než jednička, která sází více na sílu scénáře. U dvojky si tvůrci zase pořádně vyhráli s rokem 2015 a různýma serepetičkama (Čelisti 19, mikrovlnná trouba) a s návratem do zpustošené současnosti. V porovnání s jedničkou kvalita zábavy a dojmu úplně stejná. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Úspěšné pokračování prvního dílu. Tentokrát se posouváme v úvodu filmu do roku 2015, kde můžeme vidět vynálezy moderní doby a také jednu narážku na Spielbergovi Čelisti, abychom se vrátili do současnosti a pak ještě do minulosti, do roku 1955, protože naši hrdinové zjistí, že je cosi špatně. Že je to trochu komplikované? Ano je. První díl měl zcela jasnou a přímočarou dějovou linii, což o dvojce neplatí. Má sice propracovanější scénář, ale divák se místy může ztrácet v ději, protože ten se na něj valí kosmickou rychlostí. Opět výborní Fox i Lloyd, pěkné triky a Silvestriho hudba. ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Druhý díl trilogie absolutně vyžaduje čerstvou znalost prvního dílu... Bez této znalosti se jedná o průměrné navázání na taškařice z part one. S touto znalostí se v druhé půli filmu v roce 1955 otevírá naprosto geniální časová schizofreniie, zmítající se v agónii mezi událostmi roku 1955, modifikovanými událostmi roku 1955 z prvního dílu a modifikací těchto modifikovaných událostího dílu v intencích dílu druhého. Lahůdka pro naratology, filozofy, teoretiky časových paradoxů i teorie relativity. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto druhém díle trilogie cestovatelů v čase,ke kterému napsal scénář Bob Gale a perfektně zhmotnil na filmové plátno Robert Zemeckis se zpočátku dostáváme do roku 2015,kde vidíme obraz budoucnosti s originálními nápady jako jsou samovenčící psi se svítícími obojky,miniaturní pizza,která se stane obrgrosse anebo létající skateboard zvaný Hoverboard,který hraje ve filmu nezanedbatelnou roli.Tento film je také z jeden z prvních ve kterém byly použity speciální vizuální efekty studia ILM,které založil George Lucas,taktéž měli napilno maskéři s maskováním zejména Michaela J.Foxe,který se zde objeví dokonce ve třech rolích.Akorát mi nesedla výměna rolí přitelkyně Martyho Jennifer,kde vystřídala Claudiu Wells mě méně sympatická Elisabeth Shue.V celé Americe ,ale i na světě se fanoušci filmu setkali 21.října 2015,aby oslavili toto datum,což je datum příletu Martyho do budoucnosti.Toto setkání jsme mohli vidět v dokumentárním snímku Back in Time.Za mě 100% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Marty lítá opět v průšvihu, protože o něm přeci nikdo nesmí říci, že je zbabělec :-) Návrat 2 už je prostě parodií na sebe sama, ale utahuje si i ze Spielbergových Čelistí už tehdy ve 3D a z létajících aut z Hvězdných válek, inspiraci v zobrazení zločinného města našel ale i v klasice jakou je Caprův Život je krásný. Škoda jen, že tenhle film už nestojí samostatně a nedává smysl bez předchozího a následujícího dílu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10129-navrat-do-budoucnosti-ii/videa/ ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • V bare Cafe 80's sa objavili ako čašníci videa Simulacra v štýle Max Headroom na televíznom monitore propagujúcom denné zľavy Ronald Reagan, Ayatollah Khomeini a Michael Jackson. Bar bol namaľovaný pastelovými farbami inšpirovanými seriálom Miami Vice (od r. 1984). Slávny hit "Beat It" od Michaela Jacksona bola tiež jednou z piesní používaných ako hudba na pozadí. (Raccoon.city)
  • Z náhrobného kameňa sa môžeme dozvedieť, že George McFly sa narodil 1. apríla 1938 a zomrel 15. marca 1973. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama