Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Návrat do budúcnosti 2" výborne vystihol uživateľ Mr.Apache vo svojom komentáry ku prvej časti. Napísal, že ďaľšie dva snímky sú už len umelo predlžovaným diváckym orgazmom. Súhlasím. Moje nadšenie z pôvodného filmu ďalej naplno pokračovalo pri sledovaní tohto parádneho pokračovania. Príbeh priamo nadväzuje na svojho predchodcu. Lenže situácia sa ešte viacej skomplikovala. Tento krát bude treba nie len zariadiť potrebné záležitosti v roku 2015, ale nakoniec sa ešte vrátiť späť na maturitný večierok do kľúčového roku 1955. Pre mňa je to stále päť hviezdičková záležitosť. ***** ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pokračování Návratu do budoucnosti, jenž se svou návazností na první díl, působí jako jeden film, je ještě zábavnější a rozmanitější. Skvěle se zde využívá cestování časem, které nabízí časové paradoxy, alternativní reality, duplicitní postavy a další hrátky s dějovými linkami z prvního dílu. Propracovanost všech scén, množství gagů nebo opravdu komediálních situací je tu nespočet a spolu s originální představou budoucnosti jednoduše baví. [90%] | Kino ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Úspěšné pokračování prvního dílu. Tentokrát se posouváme v úvodu filmu do roku 2015, kde můžeme vidět vynálezy moderní doby a také jednu narážku na Spielbergovi Čelisti, abychom se vrátili do současnosti a pak ještě do minulosti, do roku 1955, protože naši hrdinové zjistí, že je cosi špatně. Že je to trochu komplikované? Ano je. První díl měl zcela jasnou a přímočarou dějovou linii, což o dvojce neplatí. Má sice propracovanější scénář, ale divák se místy může ztrácet v ději, protože ten se na něj valí kosmickou rychlostí. Opět výborní Fox i Lloyd, pěkné triky a Silvestriho hudba. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že pozrieť si tento film k dátumu, keď sa Dr. Emmet Brown s Martym dostanú do roku 2015 bola skoro povinnosť. Nepodarilo sa mi to, no dohnal som to o pár dní. Keď som videl tento film prvýkrát, tak bol môj najobľúbenejší z trilógie. Lietajúci Delorean bol fantastický, rovnako ako hoverboard, pizza, ktorá sa zväčšila niekoľkonásobne, automatické tenisky a predstava lietajúcich áut v budúcnosti alebo zámky na otlačky prstov. To bolo fantastické. Temná alternatíva 1985 bola rovnako zaujímavá a mala celkom iný nádych. Plus tu spoznáme oveľa temnejšiu stránku Biffa Tannena. Plus absolútne skvelý záver. Dnes je to môj najmenej obľúbený diel, no stále je podľa mňa fantastický film. A stále má skvelé efekty, ktoré by dokázali tromfnúť aj mnohé dnešné filmy, plus dobrý scenár od Boba Gala. Návrat do budúcnosti je stále skvelou trilógiou, ktorá je nadčasová. Napriek tomu, že sme sa k predstave budúcnosti z roku 2015 nedostali. Ale to nevadí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Marty McFly na další cestě za lepšími dnešky menší úpravou včerejšků a zítřků.. Jistě, problematika časového paradoxu dostává trýznivým holobičem na holoprdel, ale když vidíte ty vyvalené oči C.Lloyda, létající DeLorean a legrační masky, jde vědecký náhled na cestování časem stranou a užíváte si v strhujícím tempu servírované technické a módní vychytávky kýčovité budoucnosti, Silvestriho (hlavně v dramatických pasážích) nezaměnitelný rukopis a především ten všudypřítomný feeling hravosti a nevinnosti komedií z přelomu 80. a 90.let, jenž aby v současnosti člověk hledal marněji než Biffa za stolem studentské menzy. A teď mě omluvte, jdu se s Almanachem sportovních výsledků z let 2010 - 2035 v pod paží ucházet o místo hlavního bookmakera sázkové kanceláře Fortuna a mám takový divný šimravý pocit na bankovním kontu, že mě přijmou.. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Robert Zemeckis radí tento film medzi svoje najobľúbenejšie a zároveň najneobyčajnejšie spomedzi tých, ktoré režíroval. (m.a.t.o.)
  • Prototypom lietajúceho skateboardu sa v roku 2015 pochválil Lexus, prémiová divízia automobilky Toyota. Predstavila skateboard bez koliesok, tzv. hoverboard, ktorý je klasickému "skejtu" podobný tvarom. O poznanie hrubšia doska sa pri jazde vie vznášať päť centimetrov nad zemou. Pri jazde na rozdiel od filmu vychádza z dosky dym. S podobným vynálezom prišla skejtová legenda Tony Hawk. Ukázalo sa ale, že išlo len o premyslenú reklamu. (Raccoon.city)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama