Reklama

Reklama

Divočina patří lvům

  • Velká Británie Living Free (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružství lvice Elsy a jejích mláďat v africké divočině... Manželé Joy a George Adamsonovi žili v 60. letech minulého století v severní Keni, kde pracovali jako správci národního parku. Osvojili si lvíčata, kterým pytláci zabili matku. Jedno z nich – Elsa, se stala členem jejich domácnosti. Krotká lvice neuměla lovit a nebála se lidí. Aby neskončila v ZOO, Joy jí pomohla získat základní lovecké instinkty. Elsa pak ve volné přírodě na svůj vztah k lidem nezapomněla a s důvěrou jim přišla ukázat svoje potomstvo. Její nezbedná mláďata však začnou způsobovat zmatek v sousedních vesnicích. Situace se vyostří do takové míry, že jim hrozí usmrcení od rozhněvaných obyvatel. Joy a George se proto rozhodnou přestěhovat lvíčata do přírodní rezervace v Serengeti, aby v ní mohla žít svobodně a v bezpečí... Volné pokračování úspěšného filmu Volání divočiny rozvíjí osudy lvice Elsy a ukazuje zápas jejích mláďat o existenci uprostřed divoké africké přírody. Námětem k filmu byl druhý díl knižní trilogie Joy Adamsonové, která vyšla v nákladu patnácti miliónů výtisků. Režisér Jack Couffer uplatnil své zkušenosti zoologa a natočil působivý příběh lidí, kteří jsou schopni osobních obětí pro záchranu zvířat. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

freddy 

všechny recenze uživatele

Pokračování úžasného filmu Volání divočiny, ale rozhodně o nic méně zdařilé. Film se nese v podobném duchu jako první film, avšak tentokrát zde není problémem naučit krotkého lva žít v divočině, ale hlavním tématem se zde stává jak naučit osiřelá mláďata lvice Elsy (která žijí v divočině) lovit, aniž by je zastřelili majitelé dobytka, na který mláďata útočí jako na nejsnadnější kořist. Opět se jedná o další vynikající film z přírody a se lvíčaty, opět se jedná o film, u nějž mi na konci ukápla slza, zkrátka byl jsem nadšený stejně jako u prvního dílu, proto moc nechápu zdejší hodnocení. Prostě divočina patří lvům, ale v tomto případě jim museli pomoci lidé, aby mladí lvi měli šanci na další existenci v divoké a nespoutané přírodě. O nic méně zajímavý, atraktivní a napínavý film, nežli jeho předchůdce, já jsem si přišel na své, a to je hlavní. Proto hodnotím tak, jak hodnotím a pět hvězd ode mne toto volné pokračování, opět podle skutečných událostí, získává zcela zaslouženě a absolutně spravedlivě. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Před manžely Adamsonovými musím smeknout. Šíleně jsem jim držela palce, aby se jim podařilo Elsina mláďata odchytit. Když jim stanové ležení a klece zničila voda, myslela jsem, že je všemu konec, ale oni se nevzdávali. Bojovali dál, i když si mysleli, že už je všechno marné. Stejně mám radši příběh s lvicí Elsou, ale je dobré vědět, co s ní bylo dal a jaká byla její tři mláďata. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí ako mix hraného a dokumentárneho filmu. Zábery so zvieratami, teda tie bez prvkov ľudskej civilizácie, sú ozaj pekné, nehanbili by sa za ne v žiadnom vtedajšom prírodopisnom dokumente, ale či patria do hraného filmu, je diskutabilné. Dvojka Davenport a Hapsirová je v pohode, nebolo by však naškodu, aby tam bolo viac postáv. Veľkú výhradu vidím iba v skratkovistosti deja, hlavne v prvej polovici filmu, ktorá de facto nedovolí vytvoriť si vzťah divákov k postavám i k levom. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Volání divočiny o kterém jsem ani netušil. A tentokrát mě to příliš nechytlo. Jsou tady opět tytéž věci jako v předchozích dílech - zvířátka, divočina, trošku humoru, trošku dokumentu, ale je to prostě potřetí to stejné. Navíc původní pár nahradili nějací nezajímaví herci, lvice Elsa zemřela... :( a osud jejich lvíčat mě v podstatě nechal chladným. Nekonečné chytání do klecí bylo dokonale otravné a nudné. 3* za slušné řemeslo. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jiní tvůrci, jiné (nudnější) zpracování příběhu o trojici mláďat lvice Elsy. Škoda. Nová herecká dvojice představující Adamsonovy není tak věrohodná jako Bill Travers a Virginia McKenna. Navíc úvod tvoří sestřih z filmu Volání divočiny, sestřih je sice důsledný, ale stejně je tam nová vypravěčka v roli Joy Adamsonovou (Susan Hampshire) nepřesvědčivá. Škoda, že aspoň nedabovali Libuše Švormová a Josef Větrovec; David Vejražka i Jarmila Švehlová působí podobně rušivě jako herci, které namluvili... Víc disneyovské než adamsonovské. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Letadlo ve filmu je Cessna 182K Skylane / Wren 460 s imatrikulací 5Y-AEN. (sator)

Reklama

Reklama