Reklama

Reklama

Matt Hunter, bývalý agent tajné služby, žije v ústraní své chaty v Everglades na Floridě. Jednoho dne ho vyhledá jeho bývalý kolega – zpravodajec – a chce po něm, aby se vrátil do akce. Tajná služba má totiž podezření, že se do USA vrátil bývalý ruský terorista Rostov. Matt však nabídku odmítne. Netuší ale, že sám Rostov, kterého při jedné z posledních akcí nechal Matt žít, má zlé sny, ve kterých se mu objevuje právě Matt. Rostov se rozhodne, že dřív, než spustí svůj nový tajný plán, zabije Matta. Rostov se svými lidmi přepadne Matta v jeho chatě. Nenadálý útok však Matt přežije. Rostov se svými lidmi ale zabije Mattova přítele, Johna Eagla. Matt je naštvaný a nabídku tajné služby přijímá. Najde si jednoho z bývalých Rostovových lidí a dostane z něj, že Rostov chystá něco velkého. Matt po muži Rostovovi vzkáže, že nastal čas, kdy ho zabije. Mezitím se do USA nepozorovaně vylodila velká skupina Rostovových lidí. Ti vzápětí na pokyn svého šéfa, který chce ovládnout USA, rozpoutají sérii teroristických útoků, při nichž útočí na pokojné rodiny v jejich domech, vraždí obyvatele přestrojeni za policisty a všemi možnými způsoby se snaží vyvolat nepokoje. Když Rostov se svými lidmi a poskokem Nikkem zaútočí v nákupním centru, se zlou se potážou. Matt už totiž ví, kde chce Rostov zaútočit, a do nákupního centra vtrhne. Divokou střelbou vyřídí útočníky a poslední dva prchající teroristy pronásleduje v autě. Pomáhá mu při tom novinářka, která mapuje útoky Rostovových lidí. Mattovi a novinářce se podaří zachránit i ženu, kterou prchající teroristé vzali jako rukojmí. Spojené státy jsou otřeseny, do ulic najíždí Národní garda. To však teroristům nebrání v tom, aby se převlečeni právě za členy Národní gardy nepokusili zabít ještě více Američanů… (TV Prima)

(více)

Recenze (88)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Matt Hunter (Chuck Norris) dostane nabídku, vrátit se do služby, protože Rus Mikhail Rostov (Richard Lynch) se vrátil do USA, ale odmitá s tím, že ho mohl zabít již dříve, ale nedostal povolení. Rostov na Huntera nezapomněl a vydává se do Everglades na Floridě se třemi airboats (loď poháněná velkou vzduchovou vrtulí umístěnou vzadu) s úmyslem ho zabít. Matt tento útok přežije, ale je zastřelen jeho přítel a proto se po tomto incidentu vrací, aby Rostovu bandu terorizující nevinné občany zastavil... Chuck Norris nemá ve snímku tolik osobních soubojů, ale o to více střílí a jeho hlášky také stojí za to a samozřejmě nechybí poctivé reálné exploze. Chuckův syn Eric dělal na filmu jako kaskadér a bratr Aaron jako koordinátor kaskadérů. Na příběhu se podíleli Aaron Norris a James Bruner, který dělal s Chuckem Norrisem scénář. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Když už nic jiného, tak je tahle epika choromyslných bratrů alespoň neuvěřitelně překvapivá. Dnes už se těžko dostanete k filmům, ve kterých zlotřilá komanda žoldáků likvidují rodiny u vánočních večeří a na školní autobusy připevňují časované bomby. Škoda, že se ve tří čtvrtinách na všechny tyhle překvapivé estrádní momenty zapomeneme a jdeme do tvrdé akce, při které se skoro nikdo nepohybuje, zato ale všichni neustále střílí. Na druhou stranu vám ten film alespoň nelže, Chuck Norris řekne za celou dobu stopáže asi deset vět a nikdy se nedozvíte, co se stalo s jeho domácím mazlíčkem, populárním pásovcem. Jak dějovou situaci komentoval filmovědec Zdeněk Blaha: kam jsme klikl, tam něco bylo. Nekecal! ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Nonstop akční inferno s nepřemožitelným Chuckem, kde přítomnost dětí v záběru vždy ohlašuje příchod rusáka s bombou. Klasický americký produkt, kde se rusáci snaží zničit ameriku, mluví s přízvukem, pijí vodku a podnikají atentáty na poklidné americké předměstí, nákupní galerie o vánocích, kostely a školní autobusy. Chuck ale všechny zachrání a pošle záporáka express do SSSR. Po skončení filmu se tak nabízí jen jedna otázka. Co se sakra stalo s tím pásovcem? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Matt Hunter je postava, kterou důvěrně znám z filmu Avenging Force, jenž je volným pokračováním tohoto snímku. Až do teď jsem neměl vůbec ponětí o tom, že by počin s Dudikoffem měl nějaký předcházející film, tudíž jsem si Invazi do USA pustil s očekáváním a docela i s chutí. Chuck Norris hraje postavu poněkud odlišně, více "supermanovsky" až "terminátorsky", kdy s automaty v každé ruce postřílí s naprostou přesností desítky teroristů a ani u toho nemrkne okem. Příběhově Zitův počin za mladším pokračováním těžce zaostává, není zdaleka tak chytlavý, hudebně nevýrazný (proti Avenging Force) a nemá tak povedenou atmosféru. Invaze do USA je spíše povinností pro každého fanouška Chucka Norrise a také pro ty, kteří mají rádi pokračování s Dudikoffem. Je škoda, že v tomto filmu není vůbec nastíněno, že má Matt Hunter sestru a rodiče, že po této akci jde do civilu (čímž Avenging Force de facto začíná), atd. Je však dobré vidět tuto postavu v odlišné akci a udělat si tak obrázek, jak dobrým byl agentem - vždyť to celé zvládl sám. :) ()

Mol 

všechny recenze uživatele

SEE YOU IN HELL!! SEND ME A POSTCARD! Já vím, že je to blbost a nedává to smysl a že film je roztrhaný na akční scény z různých míst a tím pádem není kompaktní, ale snímek obsahuje tolik skvělých scén, že nemohu jinak než chválit. Už jen rozstřílení boudy v které žil Matt Hunter bylo epické, a co teprve zabití Nikka, nebo masivní palba armády, po které by nepřežili ani šváby co s přehledem zvládnou nukleární zimu, nebo Rostovo vypořádání se s drogovým dealerem, kterému ustřelil koule a jeho přítelkyni vyhodil oknem? Come on. Tohle tě musí brát. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (10)

  • Do role novinářky tvůrci zvažovali také obsazení Whoopi Goldberg. S tím však režisér nesouhlasil. (Fenk)

Reklama

Reklama