Reklama

Reklama

Matt Hunter, bývalý agent tajné služby, žije v ústraní své chaty v Everglades na Floridě. Jednoho dne ho vyhledá jeho bývalý kolega – zpravodajec – a chce po něm, aby se vrátil do akce. Tajná služba má totiž podezření, že se do USA vrátil bývalý ruský terorista Rostov. Matt však nabídku odmítne. Netuší ale, že sám Rostov, kterého při jedné z posledních akcí nechal Matt žít, má zlé sny, ve kterých se mu objevuje právě Matt. Rostov se rozhodne, že dřív, než spustí svůj nový tajný plán, zabije Matta. Rostov se svými lidmi přepadne Matta v jeho chatě. Nenadálý útok však Matt přežije. Rostov se svými lidmi ale zabije Mattova přítele, Johna Eagla. Matt je naštvaný a nabídku tajné služby přijímá. Najde si jednoho z bývalých Rostovových lidí a dostane z něj, že Rostov chystá něco velkého. Matt po muži Rostovovi vzkáže, že nastal čas, kdy ho zabije. Mezitím se do USA nepozorovaně vylodila velká skupina Rostovových lidí. Ti vzápětí na pokyn svého šéfa, který chce ovládnout USA, rozpoutají sérii teroristických útoků, při nichž útočí na pokojné rodiny v jejich domech, vraždí obyvatele přestrojeni za policisty a všemi možnými způsoby se snaží vyvolat nepokoje. Když Rostov se svými lidmi a poskokem Nikkem zaútočí v nákupním centru, se zlou se potážou. Matt už totiž ví, kde chce Rostov zaútočit, a do nákupního centra vtrhne. Divokou střelbou vyřídí útočníky a poslední dva prchající teroristy pronásleduje v autě. Pomáhá mu při tom novinářka, která mapuje útoky Rostovových lidí. Mattovi a novinářce se podaří zachránit i ženu, kterou prchající teroristé vzali jako rukojmí. Spojené státy jsou otřeseny, do ulic najíždí Národní garda. To však teroristům nebrání v tom, aby se převlečeni právě za členy Národní gardy nepokusili zabít ještě více Američanů… (TV Prima)

(více)

Recenze (88)

POMO 

všechny recenze uživatele

V době po 11. září 2001 získává sledování tohoto drahého béčka nový rozměr. Teroristické útoky v něm jsou natolik přímočaré, hrubé a zákeřné, až vzbuzují odpuzení. Dnes by jako akční zábava absolutně neprošel. I záporáci jsou v něm efektně obsazení a zahraní, z jejich nenávisti vůči USA, potěšení ze zabíjení bezstarostně žijících nevinných a odhodlání položit zemi na kolena, až mrazí. A na scénu vstupuje riflový Chuck, který z toho dělá parodii. Druhá polovina, poskládaná z útoků na civilisty, u kterých se Chuck náhodou objevuje aby civilisty zachránil a teroristy likvidoval (samozřemě v doprovodu vypečených hlášek) odhaluje fatální bezmozkost scénáře. A u vyvrcholení se cítíme až trapně. Trpí u něj i nejselštější rozum. Z expozice, kterou jsem ale pochválil, překvapila scéna s Billy Dragem. A úpřimně rozesmála scéna s červeným Cadillacem. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

V U.S.A sa vylodí banda trotlov s podvratnými zámermi. Vyhadzujú do vzduchu rôzne veci a strieľajú do ludí. Vybrali si ale nesprávnu planétu, pretože na tej našej sa nachádza Chuck Norris, poloboh, po Perseovi a herkulovi tretí syn samotného Dia ktorý dokáže jediným pohľadom prinútiť Bin Ládina k samovražde. Proti niečomu takému je akási treťotriedna teroristická organizácia úplne bezmocná, nečudo že ich vodca má z Chucka non-stop nočné mory. Dosť drsná béčková vtákovina, absurdná ale našťastie aj celkom zábavná. Akcia nechýba, výbuchy, hromada mŕtvych a na záver vojnové peklo pred bankou a súboj s bazukami. CHUCK OFF!! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

AMERIKA PŘIPRAVENA NEBYLA... ALE ON ANO! Od režiséra RUDÉHO ŠKORPIONA (a jiné cannonovsko-norrisovské klasiky MISSION IN ACTION) jsem tedy čekal víc, ale úplně špatné tohle typické cannonovské béčko let osmdesátých taky není. INVAZE DO USA vznikla rok po jiném invazivním titulu RUDÝ ÚSVIT a zajímavá je tady forma titulní invaze. Nejde totiž o anexi jako takovou, ale jen o řadu podvratných akcí ve velkých amerických městech (teroristé se např. převlečou za policisty, zmasakrují mládež na večírku a když přijede skutečná policie, přeživší mládežníci se na ni naštvaně vrhnou), které mají zažehnout vlnu nepokojů. Celé to na mě dělá dojem jako by v Cannonu (který ve stejném roce vyprodukoval i veleúspěšného AMERICKÉHO NINJU, v kterém měl původně Chuck hrát) měli hromadu nespotřebované filmařské pyrotechniky a chtěli se jí rychle zbavit. Po pomalejším rozjezdu se rozpoutá neutuchající ohňostroj, kterým se v teréňáku proplétá Chuck s kamenným výrazem a uzinou v každé ruce a se suchými hláškami na neochotně se pohybujících rtech likviduje teroristy jejich vlastními bombami. Obzvlášť komická je snaha scenáristy (kterému Chuck fušoval do řemesla) hrdinu heroizovat - na Chucka si neustále někdo otvírá hubu, aby se vzápětí zbitý šoural pryč, úpějíce "HAJZL JEDEN!". Byl ještě někdy v nějakém filmu padouch (zde krásně slizký Richard Lynch), který měl z hrdiny regulérní noční můry? Absolutní bomba je pak finále, ve kterém vyjedou do ulic desítky tanků Národní gardy a Chuck si to rozdá s hlavním záporákem v bazukovém duelu. Jinak král béčkových padouchů Billy Drago se tu k mému zklamání jen mihne v jedné jediné scéně. Fanouškům i odpůrcům reaganovského akčního filmu vřele doporučuji výbornou stránku www.ruthlessreviews.com/80actionguide.cfm ()

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Dávam "odpad!", hoci som videl len úvodných 30-40 minút. Pochybujem však, že by sa môj názor po dopozeraní nejak výraznejšie menil. To, čo som videl bolo tupé a bohužiaľ totálne nudné, takže som pri tom zaspával. A to je to najhoršie čo môže film takého typu stretnúť. Pritom film mal všetky predpoklady stať sa výživným zdrojom zábavy - Chuck Norris v najlepšej forme, Billy Drago a produkcia z dielne Cannonu (=veľa zbraní, výbuchov a béčkovej akcie). Výsledok ma jednoznačne sklamal (aj ten Drago tu bol len v jednej scéne). 1+/10 ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších klasik z filmografie Chucka Norrise. 80. léta mu velmi přála, a tak točil snímky s vervou sobě vlastní, které u nás byli ve své době velmi vyhledávané mezi pirátskými VHS kazetami. Teorie o přepadení Spojených států Sověty tady už jednou byla. Snímek se jmenuje 'Rudý úsvit' a představuje, jak by taková situace asi mohla vypadat. Tady je něco podobného, ale krapet v jiném duchu. Tentokrát je zde typický akční hrdina, který si ví rady za každých okolností. Ano, to je Chuck Norris ve své typické nesmrtelné roli. Snímek má příjemnou dramatickou atmosféru, kde ani o napětí není nouze. V ničem se netlačí na pilu, takže má příběh přirozený rozjezd, a každá událost má svůj prostor. Určitého patosu se tvůrci ani zde nevyhnuli, ale je fakt, že bez toho by to snad ani nešlo. V českých televizích zapomenutý snímek a nechápu proč. Pořád je to lepší, než ty hrůzy od Azylumu, které nám neustále vytrvale předhazují. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (10)

  • Chuck Norris provedl většinu svých vlastních pasáží sám, a to včetně scény, kde visí na straně pick-upu, který jede přes kiosky v obchodním domě. (Mol)
  • Společnost Cannon nechala ve střižně odstranit všechny příběhové prvky a pozadí postav, aby se film soustředil jen na akci a Chucka Norrise. (Mol)

Reklama

Reklama