Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Recenze (602)

easaque 

všechny recenze uživatele

romantická komedie z dob mého mládí, kterou jsem měl rád - zejména kvůli Whoopi. Třeba si ji z nostalgie ještě někdy připomenu. Zatím aspoň 3hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg. Jedna z jejich nejlepších komediálních rolí. Zastiňuje jako Swayzeho tak Mooreovou, přestože i oni podávají velmi dobrý výkon. Duch je pro mě kultovní romantickou podívanou a jedním z nejlepších milostných filmů. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Mimořádně úspěšná romantická komedie Jerryho Zuckera září především díky W.Goldbergové v roli okultistky Ody. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi trefil do nálady...smutný avšak krásný....zvláště oceňuji skvělý výkon Patricak Swayzeho......filmu bych snad jen vytknul ty debilní pokusy Patricak Swayzeho jako ducha zastavit zločince.....ze začátku to byla sranda ale pak už trapnost... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Herca Patricka Swayze-ho som nikdy nemal rad, ale za vkusny mix fantasy, romantiky a komedie, za originalny scenar a za reziu Jerry Zuckera dam 66 %. Demi Moore a podobne osobky isli vzdy mimo moj vkus. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Duch je jednoducho klasika. Videla som to uz aspon 10krat! Ma to svoje nezabudnutelne momenty. A ten song Unchained melody je uzasny, mali sme ho aj na nasej svadbe. A Whoopi Goldberg tu je perfektna, vzdy sa tolko nasmejem a pritom to ani komedia nie je. Patrick Swayze sa sem velmi hodi, bola to rola ako jemu usita na mieru. Jeden z najlepsich romantickych filmov. Super. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zase další film, který jsem viděl, dokonce víc než jednou a bůhvíproč ho nemám ohodnocený. Jako malému se mi to docela líbilo, ale i tak to ze vzpomínek na víc jak příjemné 3* nevidím. Nikdy mě ten film až tolik neoslovil. Pro nějaké podrobnější hodnocení bych to musel vidět znovu, ale v nejbližší době to s největší pravděpodobností nebude. 3* ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Suprové spojení thrilleru s romantikou. Konec je lepší než v Titaniku, a to už znamená hodně. Pokud Vám ukápne slza, nemusíte se stydět, není za co .... vždyť to natáčel Jerry Zucker, král parodií, a jeho parodie mě vždycky doháněli k slzám. Takže na slzy u jeho filmů jsem zvyklý. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavý duchařský film, který mě dostal na kolena, jak byl skvěle promakaný od samého začátku až do samého konce. Mladičká Demi Moore je s Patrickem Swayzem hlavními tahouny celého filmu. Hlavně se mě líbily duchové zla, které vždycky popadly padouchy a odvlekly pryč do temnoty. 60% ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, co se mi opravdu moc líbil Patrick Swayze je hodně dobrej herec, jen škoda, že už nikdy hrát v ničem nebude :( ... na počest Patricku 5 hvězd ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Co se duchovna týče, je film Duch z roku 1990 jeden z nejlepších filmů, který byl na toto téma natočen. Naprosté pochopení postav, spousta emocí, excelentní scénář a hlavně výtečné herecké výkony v čele s Patrickem Swayzem činí toto romantické drama vrcholem ve svém žánru devadesátých let. Nicméně k té páté hvězdě subjektivně kousíček chyběl. 80% ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Pěkné a příjemné drama, které je už natolik legendární, že na něj nelze zapomenout. Když to běží v telce tak se na to vždy rád podívám. Největší lákadlem je asi zajímavý příběh, zpracování a výborný herecký výkon Whoopi G. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Legendární romantický příběh s jedním z největších fešáků Hollywoodu 90.let, která žena by tomuhle filmu odolala. Na můj vkus je tam sice pár až moc ukecaných scén, ale má to ten správný rytmus. Je tam napětí, akce, trochu se u toho i bojíte a hlavně je tam romantika, kterou podporuje krásný soundtrack. Tenhle film mám moc ráda, hlavně kvůli Whoopi, díky níž se u toho i zasmějete. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

jo, tohle mělo opravdu skvělí nápad a podle mě nejlepší role pro Patricka Swayzeho... Naopak Demi Moore na mě zanechala dojem malé šedé myšky, ale setsakramentsky nádherné... 4* ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Silný 4 s náběhem na 5*. Ani jednoho z ústřední trojice obvykle moc nemusím, ale Paťa byl dobrej a jeho slvní výměny s Whoopi se mi líbily nejvíc na celym filmu. Demi byla taky fajn, ale s dlouhejma vlasama jí to sluší mnohem víc. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

No, žádná sláva, ale skvělá role a skvěle zahraná pro Whoopi to zachraňuje. P.Swayze také fajn, D. Moore nanicovatá. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se přeslazené romanťárny, ale kupodivu se z toho vyklubal celkem komplexní film, který dobře fungoval jako fantasy, thriller i komedie. Sice to bylo o trošku delší, než být muselo, a té romantiky tam dohromady taky málo nebylo, ale i tak příjemné překvapení. 70% ()

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama