Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev se potřebuje zviditelnit a tak vyhlásí velkou akci s možností očištění od hříchů. Stačí projít v den konání slavnosti portálem kostela sv. Michala. Toho se rozhodnou využít Bartleby a Loki, dva padlí andělé, které bůh vyhnal z nebe, když odmítli plnit jeho rozkazy. Jenže pokud by se jim to povedlo, měli by cestu zpět do nebe otevřenou, čímž by zvrátili boží rozhodnutí a to by znamenalo konec světa. Aby se tak nestalo, obrátí se na rozvedenou Bethany Slaone, která je sice katoličkou, ale víru už dávno ztratila, serafín Metatron, který je zástupcem a mluvčím boha, a snaží se ji přesvědčit, aby se vydala do New Jersey oba padlé anděly zabít a zachránit tak svět. Slíbí jí dva pomocníky a ochránce, kterými se stanou svérázní drogoví dealeři Jay a mlčenlivý Bob. Ti ji hned druhý den zachrání život, když je přepadena Styxskými trojčaty, pomocníky démona Azraela, který má v plánu zničit boha a chce k tomu využít právě dvojici padlých andělů. Bethany, která je ve skutečnosti praneteří Ježíše a jeho posledním vzdáleným potomkem, se s Bobem a Jayem vydává na místo konání slavnosti. Cestou se k ní přidává z nebe spadlý třináctý apoštol Rufus, o kterém se v Bibli nepíše, protože je černoch a také mýtická múza Serendipita. Čeká je dlouhá cesta plná nebezpečí, jako třeba útok pekelného zabijáka Golgoťana, a překvapivých informací, jako třeba, že Ježíš byl taky černoch a bůh je ve skutečnosti žena. A na jejím konci pochopitelně střetnutí s Lokim, Bartlebym a také démonem Azraelem, který nehodlá dopustit, aby někdo překazil jeho plán. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (563)

Illioplius odpad!

všechny recenze uživatele

Nedopozerateľná strašnosť. Najtrápnejší film, aký som kedy pozeral. Okrem toho aj logicky nedotiahnuté, nudné, otravné a extrémne infantilné. Nedokážem pochopiť, čím si tento film získal toľko priaznivcov. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

obsahuje takovej ten vtip u kterýho se nedá spadnout ze židle, ale je hezký. Prakticky je to dvouhodinové povídání na téma co všechno v bibli nebylo. Závěrečná bitka s oživováním trochu nudila. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem prist na chut komediam v rezii Kevina Smitha,po srackach ako Clerks 1 a 2 je tato dalsia,cudujem sa vsetkym tym znamym hercom,ze prijali ulohy v tomto filme,nudne,trapne,nie smiesne,jedna hviezdicka za snahu...:-) ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Místy trochu pokulhává tempo, ale přesto jeden z nejlepších Smithových filmů, se skvělým námětem a božím Mattem Damonem. ()

Raaavenek 

všechny recenze uživatele

Musim rict ze u zadneho jineho filmu jsem se nebavil tak jako u tohodle, dvojice Affleck a Damon je naprosot neprekonatelna a zpodobneni cirkve... a navic trinacty apostol, cerny Jezis... ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem od Smithe viděl vše kromě Clerks a nové Jersey Girl, ale žádný z filmů nemá takhle propracovaný scénář a není prohláškovaný jako tento. Pro mě osobně nejlepší Smithův film spolu s Chasing Amy. Viděl jsem ho už aspoň pětkrát ;-) A ještě chci opravit Limu, ten užvaněnec naštěstí není Chris Tucker, ale Chris Rock, což je dost rozdíl v kvalitě. ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Dogma je komedie, ktera vas nenecha ani na chvilku vydechnout, hlaska strida hlasku a vsemu davaji korunu Jay a Silent Bob! Ben Affleck mi prestal vadit od doby, kdy jsem videl vsechny filmy Kevina Smithe! Chybi zde hlubsi myslenka narozdil od jinych filmu Smithe, ale o to vic se zde zasmejete! Koho by napadlo, ze muze byt v nebi rasismus? ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Typický Smith. Kopa super hlášok (X - Ty znáš ježíše? Y - Jo! ten negr mi visí 12 dolarú) hrubozrnný humor a ktomu kultové postavičky Jay a Mlčanlivý Bob to dáva dokopy neskutočný nárez a výsmech celej katolíckej cirkvi. bomba! ()

martiňák 

všechny recenze uživatele

Dogma je první film, který jsem od Kevina Smithe viděl, a to úplnou náhodou a koukal jsem na něj jako na zjevení. Když se na scéně objevili Jay a Mlčenlivej Bob se svýma hláškama, bylo mi hned jasné, že mám nové oblíbené filmové hrdiny. Dogma je rozmáchlejší a výpravnější než předchozí filmy od KS, vytupuje v něm taky celá řada hereckých hvězd, ale na kvalitě a zábavnosti mu to neubírá. Jedná se o po všech stránkách vyzrálé áčkové dílo od tvůrce, který se netají tím, že zálibu, pobavení a inspiraci často a rád nachází v humoru a dílech, která bývají označována za pokleslá a béčková. ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipné, velmi nechutné, velmi zábavné, oplzlé a odzbrojující. Zvláštní, že tenhle film jsem viděl jako první z celé Smithovy režijní filmografie a ačkoliv se vymyká jeho běžné produkci, používá podobné prostředky zdá se mi scénáristicky asi nejpropracovanější a nejdomyšlenější. Kevin Smith a "poselství"? No jo, asi jo. každopádně film mě donutil začít se pídit po dalších filmech K.S. A to je dobře. ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

Film přímo srší vtipem a různými náboženskými narážkami. Vše do sebe krásně zapadá, postupem filmu ale těch zapadajících věcí přibývá, až nakonec zapadnou všechny v jeden zdlouhavý a překombinovaný konec. ()

LANSA 

všechny recenze uživatele

Nevím co jsem od toho filmu měl očekávat,ale rozhodně mě překvapil.A musím uznat,že příjemně,bavil jsem se.Ale prvních 20minut bylo totálně o ničem,něco v tom filmu chybělo:-) Aaaano moje milovaná dvojička.......Jay a Silent Bob, jejich vtipný,inteligentní a celkově jemný humor pozvedl tento film o level výše:-) ()

maZSlicko 

všechny recenze uživatele

Konecne komedie s poradnym dejem se super vtipem..moc se mi libil 13. apostol rufus..rufus dlouhy aLe zrovna je zima..Ani Jay s mlcenlivim Bobem nemaj chybu..A alanis jako buh :D ..Nekomu se to od smitha nezda..ale ja davam 5*.. ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

To je tak ujeté, tak blbé a tak šílené, že se mi to vlastně děsně líbí. A Alan Rickman vypadá dobře, když změnil kabát profesora na kabát anděla. :) ()

Barak 

všechny recenze uživatele

S humorem Kevina Smithe jsem si padl do oka už u Jay a mlčenlivý Bob vrací úder a tímto filmem mě zcela přesvědčil, že moc dobře ví, jak lidi pobavit - ať už svýma narážkama, drsným humorem, či jen nějakou pořádnou hláškou. Zprvu mi připadal scénář až příliš zamotaný, ale jelikož jsou nové "poznatky" dávkovány postupně, tak se v tom ztratit nejde, ať to vypadá složitě jak chce. Jsem rád, že si Smith nebral servítky a šel do toho naplno, ať už to uráží křesťany či kohokoliv jiného sebevíc. Bavil jsem se opravdu skvěle.... ()

Dimo

všechny recenze uživatele

Měl bych si dát repete, film se mi nějak vykouřil z hlavy... Co si matně vzpomínám, netrpěl jsem... Budu se muset k tomuto počinu navrátit a pronést finálni resumé. ()

ceBBek 

všechny recenze uživatele

Film jako takový mě zas tak nebavil, ale líbily se mi vtipně podané narážky na náboženství. Ačkoliv byly myšleny s nadsázkou, perfektně vystihovaly neduhy moderního náboženství. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Velice mě samotného zamrzelo, že druhá polovina už není tak vtipná, jak to bylo rozjeto v té první (a že to rozjeto bylo královsky)...jak říkám, mrzí mne to samotného, ale bohužel dík tomu jen za tři... ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama